Αθλητισμός

 

 

(πατήστε σε μία δραστηριότητα για μετάβαση)

 

◙    Α΄- Στ΄ τάξη: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

                                                      (ΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚ) 2013

◙    Α΄- Στ΄τάξη: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΖΗΝ»

 

◙    B΄τάξη: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

◙    B΄τάξη: ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

◙    B΄τάξη: ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΕΙΚ

 

◙    Γ΄τάξη: "MASTER"... ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ!

◙    Γ΄τάξη: ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ

 

◙    Ε΄τάξη: ΜΑΘΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

 

◙    Δ΄- Ε΄- Στ΄ τάξη: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ) 2013

◙    Ε΄- Στ΄ τάξη: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ε΄ τάξη: ΜΑΘΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

 

 

       Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο της εκμάθησης ομαδικών αθλημάτων σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν τη σχολική μας μονάδα ο ομοσπονδιακός προπονητής Παίδων στη Χειροσφαίριση (χάντμπολ) κ.Παναγιώτης Ιατρούδης και ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης του αθλήματος Νοτίου Ελλάδας κ.Κωνσταντίνος Κότσιρας οι οποίοι μέσα από βιωματικές δράσεις, κινητικά παιχνίδια, προασκήσεις χάντμπολ με ομαδική σκέψη και διασκεδαστικές προσεγγίσεις έφεραν τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο Τμημάτων της Ε΄ τάξης σ’ επαφή με το άθλημα.

     Αν και ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή πλήρους επίδειξης του αθλήματος στον προαύλιο χώρο, τα παιδιά επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτελώντας τις υποδεικνυόμενες ασκήσεις με αστείρευτη διάθεση! Παρούσα στη διαδικασία ήταν η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Κορινθίας κ.Αικατερίνη Αδάμ, αλλά και οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κ.κ.Καλλιόπη Γουνδουλάκη και Ιωάννης Χρυσανθόπουλος.

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Β΄ Τάξη: ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΕΙΚ

 

     Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης/Αγωγής Υγείας και στη θεματική ενότητα της Διατροφής, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης συμμετείχαν σε μία ακόμη βιωματική δράση που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων τους κ.κ.Μαρίνα Θυμή και Καλλιόπη Λάμπρου.

       Η τάξη του Β΄2 είχε μεταμορφωθεί σε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο. Στους πάγκους υπήρχαν φρέσκα και αγνά υλικά: ζάχαρη, αβγά, πορτοκάλια, γάλα και αλεύρι, έτοιμα με βάση τη συνταγή και την επεξεργασία να μεταμορφωθούν στη ζύμη για ένα νόστιμο και υγιεινό κέικ.

        Όλα τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στην παρασκευή του κέικ και στο επόμενο διάλειμμα απήλαυσαν το  πεντανόστιμο και υγιεινό κέικ που έφτιαξαν με τα χεράκια τους.

 

Επιμέλεια - Φωτογραφίες: Κώστας Μυλωνόπουλος

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Β΄ Τάξη: ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

 

 

 

       Την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης/Αγωγής Υγείας και στη θεματική ενότητα της Διατροφής, αλλά ταυτόχρονα και στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ο πολιτισμός της Ελιάς», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης συμμετείχαν σε μία τελευταία βιωματική δράση του προγράμματος που ολοκληρωνόταν εκείνη την ημέρα.

        Τα παιδιά και μαζί τους οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων τους κ.κ.Μαρίνα Θυμή και Καλλιόπη Λάμπρου και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του Σχολείου μας κ.Κωνσταντίνος Μυλωνόπουλος, αναχώρησαν μετά το πρώτο διάλλειμα για το παρακείμενο στο σχολείο «Αρτοποιείον Π.Κόκκινος». Εκεί τους υποδέχτηκαν ο κ.Μιχάλης Κόκκινος και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι του αρτοποιείου, έχοντας ήδη έτοιμη τη ζύμη για τα λαδοκούλουρα.

 

 

     Λάδι, αλεύρι, χυμός πορτοκαλιού, βανίλια για άρωμα και αμμωνία για να φουσκώσει η ζύμη, αναμίχθηκαν και δημιούργησαν τη ζύμη για τα λαδοκούλουρα.

 

 

 Τα μπουφάν βγήκαν, ποδιές φορέθηκαν και με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, όλα τα παιδιά έπλασαν τα δικά τους κουλούρια, γεμίζοντας πέντε λαμαρίνες! Παράλληλα οι υπεύθυνοι του αρτοποιείου απαντούσαν συνεχώς στις ερωτήσεις των παιδιών για το πως παρασκευάζεται το ψωμί και τα διάφορα αρτοπαρασκευάσματα.

 

 

      Τα κουλούρια μπήκαν στο φούρνο για ψήσιμο, για να παραδοθούν λίγη ώρα αργότερα στο σχολείο και στα παιδιά των δύο τμημάτων της Δευτέρας τάξης που τα έπλασαν. Πριν την αναχώρηση όμως, οι φιλόξενοι οικοδεσπότες μας, φίλεψαν όλα τα παιδιά μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

 

 

   Ακόμα πιο νόστιμα όμως και ζεστά ζεστά ήταν τα κουλουράκια που έπλασαν τα παιδιά με τα χεράκια τους, τα οποία έφτασαν ύστερα από λίγη ώρα με το καλάθι στην τάξη.

 

 

     Σίγουρα ήταν ο πιο γλυκός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η συμμετοχή της Δευτέρας τάξης στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Ο πολιτισμός της Ελιάς».

 

 

Επιμέλεια - Φωτογραφίες: Κώστας Μυλωνόπουλος

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δ΄-Ε΄-Στ΄τάξη: 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ)

ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

 

 

(πατήστε σε μία ημερομηνία για μετάβαση)

 

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013: Πρώτη Προκριματική Φάση

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013: Τελική Φάση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013: Πρώτη Προκριματική Φάση

 

 

 

      Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος» την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, ο πρώτος προκριματικός γύρος στο τουρνουά χειροσφαίρισης (χάντμπολ), μεταξύ των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.


    Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου είχε τις περισσότερες επιτυχίες, αφού από τις έξι ομάδες κοριτσιών και αγοριών που συμμετείχαν στην προκριματική φάση, κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς αγώνες του Σαββάτου οι πέντε ομάδες.

 

Ειδικότερα τ’ αποτελέσματα των σημερινών αγώνων είναι τα εξής:
          
ΑΓΟΡΙΑ Δ΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 2οΔ.Σ.Λουτρακίου

4 - 1
ΑΓΟΡΙΑ Δ΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 3οΔ.Σ.Λουτρακίου

2 - 1
ΑΓΟΡΙΑ Ε΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 2οΔ.Σ.Λουτρακίου

2 - 2
ΑΓΟΡΙΑ Ε΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 3οΔ.Σ.Λουτρακίου

9 - 2
ΑΓΟΡΙΑ Στ΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 3οΔ.Σ.Λουτρακίου

2 - 2
ΑΓΟΡΙΑ Στ΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 2οΔ.Σ.Λουτρακίου

6 - 5
   

 

 
ΚΟΡΙΤΣΙΑ Δ΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 2οΔ.Σ.Λουτρακίου

0 - 0
ΚΟΡΙΤΣΙΑ Δ΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 3οΔ.Σ.Λουτρακίου

2 - 0

 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ε΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 3οΔ.Σ.Λουτρακίου

7 - 0
ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ε΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 2οΔ.Σ.Λουτρακίου

5 - 0
ΚΟΡΙΤΣΙΑ Στ΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 3οΔ.Σ.Λουτρακίου

7 - 1
ΚΟΡΙΤΣΙΑ Στ΄ Τάξη

1οΔ.Σ.Λουτρακίου - 2οΔ.Σ.Λουτρακίου

3 - 0


   Οι ομάδες του Σχολείου μας που προκρίθηκαν στην τελική φάση του
Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2013, είναι οι ομάδες των αγοριών της Τετάρτης (Δ΄), Πέμπτης (Ε΄) και Έκτης (Στ΄) τάξης και οι ομάδες των κοριτσιών της Πέμπτης (Ε΄) και Έκτης (Στ΄) τάξης.

 

  Τους αγώνες παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, εκπαιδευτικοί, αθλητικοί παράγοντες, γονείς αθλητών και αθλητριών και πολλοί φίλοι του αθλήματος μέσα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.

 

 

   Αύριο, θα διεξαχθεί ο δεύτερος προκριματικός γύρος στο Κλειστό Γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων με τις νικήτριες ομάδες να προκρίνονται κι αυτές στην τελική φάση.


   Προσκαλούμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στη Σαββατιάτικη, αθλητική εορτή στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου «
Γεώργιος Γαλανόπουλος» για την οποία θα δοθούν εκτενέστερες πληροφορίες λίαν προσεχώς.


    Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στους πρωτεργάτες κ.κ.
Παναγιώτη Μπεκιάρη και Δημήτριο Καρρά και σε όλα τα παιδιά για το υπέροχο θέαμα που προσέφεραν!


     Τέλος, θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ.κ.
Καλλιόπη Γουνδουλάκη και Ιωάννη Χρυσανθόπουλο που προετοίμασαν και κατηύθυναν τα παιδιά των ομάδων μας με εξαιρετική επιτυχία.

 


 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013: Τελική Φάση

 

   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η τελική φάση των αγώνων του 3ου Τουρνουά ΧΑΝΤΜΠΟΛ των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, παρουσία του αντιδημάρχου κ.Δέδε, των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων, εκπαιδευτικών, αθλητικών παραγόντων, μαθητών και μαθητριών, γονέων και πολλών φίλων του αθλήματος.
 


  Το
1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου κατέκτησε τα περισσότερα κύπελλα, αφού σε σύνολο έξι τελικών επικράτησε σε τρεις αγώνες: Τετάρτη (Δ΄) τάξη Αγόρια, Πέμπτη (Ε΄) τάξη Κορίτσια και Έκτη (Στ΄) τάξη Αγόρια.

 
Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα της σημερινής ημέρας ήταν τα εξής:
 

Τελικός Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων – 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
2 - 5

Τελικός Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΑΓΟΡΙΩΝ
1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου – Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο
5 - 1

Τελικός Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Ατσόγλου Εκπαιδευτήριο –
1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
1 - 10

Τελικός Ε΄ ΤΑΞΗ ΑΓΟΡΙΩΝ
1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου – 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων
2 - 3

Τελικός ΣΤ΄ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου - 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων
0 - 3

Τελικός ΣΤ΄ ΑΓΟΡΙΩΝ
1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου - 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων

6 - 4


   Μετά το τέλος των αγώνων, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των κυπέλλων στους αρχηγούς των ομάδων και των αναμνηστικών μεταλλίων στους αθλητές και τις αθλήτριες, ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους.

 



Παραλειπόμενα της ημέρας:


Ενθουσιώδη ατμόσφαιρα είχαν δημιουργήσει από νωρίς οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των σχολείων. Τη μάχη της εξέδρας, κατά γενική ομολογία, κέρδισαν τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων που ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικά!

 

 

Ιδιαίτερες διαμαρτυρίες και πολλά παράπονα προς τη διαιτητή του αγώνα του τελικού των αγοριών της Ε’ Τάξης προκάλεσε ανεξήγητη απόφασή της να ακυρώσει κανονικό τέρμα της ομάδας μας στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα στερώντας τη δυνατότητα από τους μικρούς αθλητές μας να διεκδικήσουν τη νίκη στα πέναλτι.


Την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας μας είχε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ.Καλλιόπη Γουνδουλάκη, η οποία δε σταμάτησε λεπτό να εμψυχώνει τα παιδιά και να τους δίνει κατευθύνσεις, ανάλογα με τη ροή κάθε αγώνα.


Ανεκτίμητη υπήρξε η συμβολή των διοργανωτών κ.κ.Παναγιώτη Μπεκιάρη, Δημήτριου Καρρά, των αθλητών του αθλητικού σωματείου χειροσφαίρισης Ποσειδών Λουτρακίου καθώς και μελών του Ερυθρού Σταυρού.
 

 

    Ήταν μια αθλητική εορτή ευγενούς άμιλλας που προήγαγε το άθλημα της χειροσφαίρισης στο δήμο μας και καλλιέργησε το αθλητικό ιδεώδες.
 

  Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των ομάδων ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και στους διοργανωτές της εκδήλωσης που σε μόνιμη βάση συμβάλλουν ανιδιοτελώς στην πρόοδο του Λουτρακιώτικου αθλητισμού!

  Τέλος, ειδική μνεία θα πρέπει να κάνουμε στην Τεχνική Υπεύθυνο της ομάδας μας κ.Καλλιόπη Γουνδουλάκη η οποία, αν και λίαν συντόμως θα φέρει στο φως της ζωής το έβδομο τέκνο της, παραμένει μάχιμη εκπαιδευτικός στις επάλξεις του υπηρεσιακού της καθήκοντος!

 Και του χρόνου με Υγεία!
 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Β΄ Τάξη: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

 

     Στο πλαίσιο προγράμματος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης -μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ- υλοποιήθηκε στο σχολείο μας και ειδικότερα στους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων της Β΄ Τάξης ειδικό πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας, μέσα από την ενεργητική μάθηση, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των τμημάτων κ.κ.Μαρίνας Θυμή και Καλλιόπης Λάμπρου.

     Ειδικότερα, την Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2013 και στην τελική φάση του προγράμματος, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα οδοντιάτρων, αποτελούμενη από την κ.Μάρτη Ξανθή και τον κ.Μήτσου Γεώργιο.

 

 

     Αρχικά, οι οδοντίατροι μίλησαν στα παιδιά για την αναγκαιότητα της φροντίδας της στοματικής κοιλότητας, ...

 

 

...ενώ εντυπωσιάστηκαν από τον αυθορμητισμό τους, όπως αυτός εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος, μέσα από την εικαστική δημιουργία.
 

  

        Ακολούθησε πλύσιμο των δοντιών των μικρών μαθητών και μαθητριών με την ορθή πρακτική, υπό την επίβλεψη των οδοντιάτρων.
 


      Στη συνέχεια, τα μέλη της οδοντιατρικής ομάδας, χρησιμοποιώντας εργαλεία μίας χρήσης και τηρώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, προχώρησαν σε προληπτική εξέταση της στοματικής κοιλότητας των μαθητών και μαθητριών της Β΄ Τάξης. Επισημαίνεται, ότι από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του προγράμματος είχαν παραληφθεί, έγκαιρα, εγκριτικά σημειώματα από τους γονείς των μαθητών.
 


     Στο τέλος, έγινε φθορίωση για την καταπολέμηση της τερηδόνας.
 


 

        Ήταν μία γόνιμη, παραγωγική δραστηριότητα, όπου τα παιδιά μέσα από βιωματικές διαδικασίες εκτίμησαν τη σημασία της πρόληψης, της στοματικής υγιεινής και της φροντίδας του στόματός τους, ενώ μετά το πέρας του προγράμματος έλαβαν μία ενημερωτική επιστολή σχετικά με τα ευρήματα των σημερινών εξετάσεων.


     Ευχαριστούμε, θερμά, τα μέλη της οδοντιατρικής ομάδας κ.κ.
Μάρτη Ξανθή και Μήτσου Γεώργιο για τη σημερινή τους επίσκεψη στη σχολική μας μονάδα και την εν γένει κοινωνική τους συνεισφορά στην πόλη μας.

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Γ΄τάξη: "MASTER"... ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ!

 

 

 

       Μία διαφορετική εμπειρία έζησαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης (Γ΄) τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του Γλωσσικού μαθήματος, αφού άφησαν κατά μέρος τα βιβλία και τα μολύβια και καταπιάστηκαν -μέσα από μία εναλλακτική, βιωματική διαδικασία εμπλουτισμού της εκπαιδευτικής πρακτικής- με τη ζαχαροπλαστική, υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών των τάξεων κ.κ.Δήμητρας Τούντα και Γιούλας Μίχα.
 

 


     Μέσα από την προσωπική δημιουργία των μαθητικών γλυκών (τρουφομπαλίτσες), οι μικροί ζαχαροπλάστες έκαναν πράξη τη διδασκαλία του κειμενικού είδους της συνταγής, το διαχωρισμό των υλικών από τις οδηγίες και την εκτέλεση, ενώ παράλληλα απόλαυσαν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών, των ΔΕΠΠΣ και των Βιωματικών - Πρακτικών Δράσεων που προβλέπουν.
 


    Για ένα επιτυχημένο γλυκό μην ξεχάσετε να βάλετε μια ιδέα φιλίας κι ένα τραγούδι με ιδέες χαράς...

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α΄ - Στ΄ τάξη: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΥΖΗΝ»

 

    Η ομάδα Υλοποίησης του προγράμματος του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ε.Υ.Ζ.Η.Ν. (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων), απέστειλε στα σχολεία που εφάρμοσαν το πρόγραμμα την παρουσίαση που ακολουθεί, η οποία περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για το σκοπό και το περιεχόμενου του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, για τις μετρήσεις που έγιναν στο σχολείο και για την επεξήγηση και κατανόηση των επιμέρους κομματιών (σωματικής διάπλασης, φυσικής κατάστασης, διατροφής και φυσικής δραστηριότητας) της ατομικής αναφοράς μαθητή.

 

      Η παρουσίαση εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας σαν ένα έγγραφο Google. Αν πατήσετε στην εικόνα θα μεταβείτε σε ένα νέο παράθυρο όπου θα εμφανιστεί η παρουσίαση. Επειδή οι διαφάνειες μεταφορτώνονται αυτόματα, θα πρέπει να αναμείνετε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για να μπορείτε να πλοηγηθείτε απευθείας σε αυτές με τα βέλη που υπάρχουν κάτω αριστερά.

       Επιπλέον πατώντας στο σύμβολο με το γρανάζι μπορείτε να επιλέξετε την εκτύπωση ή την αποθήκευση της παρουσίασης στον υπολογιστή σας, επιλέγοντας εσείς οι ίδιοι τη μορφή του αρχείου (π.χ. ως αρχείο παρουσίασης pptx, ή ως αρχείο pdf για ανάγνωση με το Acrobat Reader ).

 

 

           

   
   

Σχεδίαση - Κατασκευή: Κ.Μυλωνόπουλος (ΠΕ-19)

© 2012-2013