Αθλητισμός

 

 

(πατήστε σε μία δραστηριότητα για μετάβαση)

 

 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

 

 ΧριΣτοΥγεΝΝιάΤικα παιΧνίΔια στη Φυσική Αγωγή

 

 ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΧ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-15

 

  ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Σ.Μ. Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2014-15

 

  ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΧ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΧ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-15

 

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα Κοριτσιών του σχολείου μας που συμμετείχε στο Τουρνουά Πετοσφαίρισης, Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλό της πετυχαίνοντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

 

Ειδικότερα σημειώθηκαν τα κάτωθι αποτελέσματα:

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου – 3ο Δ.Σ. Κορίνθου: 15-13

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου 2ο Δ.Σ. Λουτρακίου: 15-13

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου Δ.Σ. Ξυλοκέριζας: 15-4

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου Δ.Σ. Αλμυρής: 15-7

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου 5ο Δ.Σ. Κορίνθου: 15-8

 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες όχι μόνον της ομάδας μας αλλά και όλων των αθλητικών αποστολών για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν μοχθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς και στους φορείς της διοργάνωσης των αγώνων για την αρτιότητα αυτού του τουρνουά/εορτής της Πετοσφαίρισης!

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους εκπ/κούς Φ.Α. του Σχολείου μας κ.κ. Χρήστο Ζωγράφο (συνοδός προπονητής) και Θεοφανώ Χονδροθύμιου όχι μόνον για την άρτια προετοιμασία των κοριτσιών μας αλλά και για την εν γένει προσφορά τους στη Σχολική μας Μονάδα! Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

 

   

Και του χρόνου με υγεία!

 

 

 

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Σ.Μ. Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2014-15

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν την Παρασκευή 15-05-2015, στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου οι αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας.

     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Σχολική Σύμβουλος Φ.Α. Ν. Κορινθίας  Δρ. Αικατερίνη Αδάμ, ο Αν. Δ/ντής Π.Ε.Ν. Κορινθίας κ. Κων/νος Ασημακόπουλος, οι Υπεύθυνοι του Γραφείου Φ.Α. Ν. Κορινθίας κ.κ. Σοφία Γκέλμπουρα και Ανδρέας Λαγός, Διευθυντές Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, Γονείς των αθλητών, Προπονητές ποδοσφαίρου και πολλοί Φίλοι του αθλήματος.

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού έδωσε την ευκαιρία στους  μαθητές/τριες του Ν.Κορινθίας να …ξεφύγουν για λίγο από τα θρανία και τα μαθήματά τους, να ξεδιπλώσουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες στον αθλητισμό και στο άνοιγμα του σχολείου τους στην Κοινωνία. Η ανταπόκρισή τους ήταν μοναδική!! Το στάδιο γέμισε με φωνούλες και μικρές φιγούρες που έτρεχαν, αγωνίζονταν και αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα και την έκβαση του αγωνίσματός τους.

 

 Την αποστολή του δικού μας σχολείου αποτελούσαν οι εξής μαθητές /τριες:

1) Μπεγκάι Αρσέλα (ΣΤ΄) - κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος κοριτσιών.

2) Φράγκου Αγγελική (Ε΄) - κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος κοριτσιών.
Οι παραπάνω μαθήτριες ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση πετυχαίνοντας και οι δύο το ίδιο ύψος (1,30μ.) με την πρώτη προσπάθεια.
3) Παντελέων Μαρία (ΣΤ΄) - κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μπαλάκι κοριτσιών.

4) Πατερούδης Απόστολος (ΣΤ΄) - κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1000μ αγοριών.

4) Ζούμης Αλέξανδρος (ΣΤ΄) -κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 1000μ αγοριών.

5) Βρενόζι Κετιάνα (ΣΤ΄) - κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος κοριτσιών.

6) Παπαγεωργίου Κυβέλη (ΣΤ΄) - συμμετοχή στο μπαλάκι κοριτσιών με αξιόλογη επίδοση.

7) Ντέμο Μάριος (Ε΄) - συμμετοχή στο μπαλάκι αγοριών με αξιόλογη επίδοση.

8) Σκάου Σάρα (Ε΄) - συμμετοχή στο μπαλάκι κοριτσιών με αξιόλογη επίδοση.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες που αγωνίστηκαν και κατέβαλαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους μοχθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς και στους φορείς της διοργάνωσης των αγώνων για την αρτιότητα αυτής της ημερίδας/εορτής του Κλασσικού Αθλητισμού! Επίσης, ένα μεγάλο «Μπράβο!» στην προπονήτρια – συνοδό εκπ/κό Φ.Α. του Σχολείου μας κ. Θεοφανώ Χονδροθύμιου για την άρτια προετοιμασία των μικρών αθλητών/τριών μας αλλά και στον έτερο Γυμναστή της Σχολικής μας Μονάδας κ. Χρήστο Ζωγράφο που συνέβαλλε και αυτός από τη μεριά του στην όλη προσπάθεια!

 

Και του χρόνου με υγεία!

 

 

 

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΧ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-15

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 12-05-2015, στην Αθλούπολη Κορίνθου, το ποδοσφαιρικό τουρνουά Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας.

     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Υπεύθυνοι του Γραφείου Φ.Α. Ν. Κορινθίας κ.κ. Σοφία Γκέλμπουρα και Ανδρέας Λαγός, Διευθυντές Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, Γονείς των αθλητών, Προπονητές ποδοσφαίρου και πολλοί Φίλοι του αθλήματος.

Λόγω του αυξημένου αριθμού των ομάδων δημιουργήθηκαν -κατόπιν κληρώσεως- τρεις όμιλοι των έξι ομάδων όπου ανακηρύχτηκαν αντίστοιχες, νικήτριες ομάδες.

    Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, συνεχίζοντας τη λαμπρή, αθλητική του παράδοση, κατέλαβε την Πρώτη Θέση στον όμιλό του, πετυχαίνοντας όχι μόνον πέντε, ευρείας φάσματος νίκες αλλά, προσφέροντας υψηλό θέαμα, ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους αποσπώντας, επάξια, τα εγκωμιαστικά τους σχόλια! Δεν θ’ αποτελούσε υπερβολή να ισχυριστούμε ότι πολλές φορές, κυριολεκτικά, …χανόταν η μπάλα στενάζοντας δίχτυα και δοκάρια! Για να μην ... αδικήσουμε τις άλλες ομάδες, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αγωνίζονται την τρέχουσα περίοδο στη Σχολή Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Λουτρακίου, γεγονός που συνετέλεσε, αναμφίβολα, στη σημερινή τους άνετη επικράτηση!

    Ειδικότερα τα αποτελέσματα της ομάδας μας ήταν τα εξής:

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου – 3ο Δ.Σ. Λουτρακίου 5-0

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου – 2ο Δ.Σ. Αγ. Θεοδώρων 5-1

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου – Δ.Σ. Ισθμίας 8-0

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου – Δ.Σ. Ηomo Educ. Αγωγή 7-0

1ο Δ.Σ. Λουτρακίου – 10ο Δ.Σ. Κορίνθου 5-0

 

Μετά το πέρας των αγώνων, οι μικροί ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων, προς επιβράβευση των προσπαθειών τους, παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα.

Ο προπονητής της ομάδας μας κ. Χρήστος Ζωγράφος έδωσε σήμερα τη δυνατότητα σε όλους τους παίκτες του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου ν’ αναπτύξουν τις ιδιαίτερες, ποδοσφαιρικές τους ικανότητες αποδεικνύοντας ότι μία μεγάλη, αθλητική -και όχι μόνον- επιτυχία θα πρέπει να βασίζεται σε μία ειδική εναρμόνιση ατομικών δεξιοτήτων και συλλογικής προσπάθειας, ενώ με την εμπειρία του κατηύθυνε με μαεστρία την ομάδα μας από τον πάγκο. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Πολλά συγχαρητήρια επίσης στη διοργανώτρια αρχή, στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας και στην Προϊσταμένη του κ. Σοφία Γκέλμπουρα για την εξαιρετική διοργάνωση των αγώνων, καθώς και σε όλους τους μικρούς αθλητές για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν και την ισχυρή συμμετοχική τους δράση, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, η οποία ανέδειξε την απερίγραπτη ομορφιά του αθλήματος του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο!

 

 Και του χρόνου με υγεία!

 

 

 

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Την Τρίτη 27-01-2015 διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος» το Τουρνουά Χειροσφαίρισης (Χάντμπολ), μεταξύ των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, όπου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου συμμετείχε με δύο ομάδες αγοριών – κοριτσιών οι οποίες και κατέλαβαν την πρώτη θέση!

 

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους εκπ/κούς Φ.Α. του Σχολείου μας κ.κ. Χρήστο Ζωγράφο και Θεοφανώ Χονδροθύμιου.

 

 

 

ΧριΣτοΥγεΝΝιάΤικα παιΧνίΔια στη Φυσική Αγωγή  

Τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία να γυμναστούμε διασκεδάζοντας με δραστηριότητες γιορτινές. Επιστρατεύσαμε τη φαντασία μας και ό,τι χριστουγεννιάτικα υλικά βρήκαμε στην αποθήκη του σχολείου, τα χρησιμοποιήσαμε βάζοντας την ανάλογη μουσική, και φυσικά την διάθεσή μας.

Μέρες που είναι ο Αη Βασίλης τρέχει και δε φτάνει. Γι αυτό είπαμε να βάλουμε ένα χεράκι και εμείς. Φορέσαμε τα σκουφάκια και τρέξαμε σκυταλοδρομία για να βοηθήσουμε τον Αη Βασίλη να φέρει τα δωράκια μας πιο γρήγορα!!  Παιχνίδι από το τμήμα Δ΄1

Τα άτακτα καλικατζαράκια μας έπαιξαν χιονοπόλεμο με χαρτόμπαλες και γυμναστήκανε αναπτύσσοντας κινητικές δεξιότητες χρησιμοποιώντας σχοινάκια.

Το σίγουρο είναι ότι διασκεδάσαμε με την ψυχή μας.

Γιατί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου μας αρέσει να γυμναζόμαστε διασκεδάζοντας!!!

Χ ρ ό ν ι α   Π ο λ λ ά  και  κ α λ ά

Υ.Σ  και για να είσαστε σε φόρμα μην ξεχνάτε να γυμνάζεστε!

Αναρτήθηκε από Χονδροθύμιου Θεοφανώ

 

 

 

 

ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 

Διεξήχθησαν χθες, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στο Πάρκο Δεξαμενής Λουτρακίου οι αγώνες Ανωμάλου Δρόμου, όπου το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου κατέλαβε μία πρώτη, μία τρίτη θέση και πολλές άλλες διακρίσεις-τιμητικές θέσεις.  Ειδικότερα:

  Ø  Πατερούδης Απόστολος (ΣΤ΄)   1η  θέση   και  χρυσό μετάλλιο στα αγόρια

Ø  Παντελέων Μαρία (ΣΤ΄)  3η θέση  και  χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια

Ø  Μπεγκάι Αρσέλα  (ΣΤ')   5η θέση

Ø  Φράγκου Αγγελική (Ε΄)   6η θέση

Ø  Παπαγεωργίου Κυβέλη,  Βρενόζι Κετιάνα (ΣΤ΄)  10η θέση

Ø  Συμμετέχοντες: Σκάου Σάρα (Ε΄), Καλουδιώτης Σπυρίδων (ΣΤ΄), Παππάς Χρήστος (ΣΤ΄).

 

Η φιλοσοφία της διοργάνωσης του Ανωμάλου  Δρόμου έχει ως βασικό στόχο τη συμμετοχή μαθητών-τριών στο ιδιαίτερο αυτό άθλημα, που δεν πραγματοποιείται στο στάδιο αλλά σε χώρο που έχει φυσικά εμπόδια και παρεκκλίνει της κανονικότητας (π.χ. λακκούβες, ανηφορικότητα) όπως, άλλωστε, υποδηλώνει και η ονομασία του. Οι επιμέρους στόχοι του είναι η δια βίου άθληση και η πλήρης κινητική αναψυχή. Είναι ένα αρκετά δύσκολο αγώνισμα που προϋποθέτει άρτια φυσική κατάσταση και ψυχική δύναμη. Για τον λόγο αυτό λοιπόν θεωρείται αυτονόητο ότι η μεγάλη αξία έγκειται  στην αξία της συμμετοχικότητας, της αισθητικής απόλαυσης και της προσωπικής επίτευξης που προκαλεί. Επιπρόσθετα, μετά από κάθε αγώνα όλοι είναι νικητές/τριες αφού εισπράττουν πολλαπλά οφέλη (εμπειρία, κοινωνικοποίηση, εμπλουτισμός δράσεων, βελτίωση φυσικής κατάστασης, αυτοεκτίμηση, ψυχική ευφορία – ενδυνάμωση, μετάλλιο, κ.ά.). 

Τους αγώνες διοργάνωσε η Δ/νση Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπ/σης  Ν. Κορινθίας  υπό την εποπτεία της Υπευθύνου κ. Σοφίας Γκέλμπουρα, σε μια βροχερή, εορταστική εκδήλωση ευγενούς άμιλλας και αθλητικού ιδεώδους.                                            

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους μικρούς αθλητές και τις μικρές αθλήτριες όλων των Σχολείων του Νομού Κορινθίας κι ένα μεγάλο «Μπράβο» στο προπονητικό δίδυμο της ομάδας μας, τους εκπ/κούς Φ.Α. κ.κ. Χρήστο Ζωγράφο (συνοδός εκπ/κός) και Θεοφανώ Χονδροθύμιου οι οποίοι μ’ εξαιρετική επιτυχία προετοίμασαν τα παιδιά μας συνεχίζοντας τη λαμπρή, αθλητική παράδοση του Σχολείου μας.

 

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 06-10-2014, υλοποιήθηκαν στο Σχολείο μας δράσεις με την ευκαιρία της Πανελλήνιας Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο, αναγνωρίζοντας την παρεμβατική δυναμική της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη, ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε -ενταγμένα στο ευρύτερο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου- τον εορτασμό της ημέρας αυτής την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους με τη σύνδεσή της με έναν διαφορετικό, κεντρικό θεματικό άξονα ευρύτερου μαθησιακού - συμπεριφορικού πεδίου που θα υλοποιείται βιωματικά μέσα από τον Σχολικό Αθλητισμό.

Τα τελευταία χρόνια, σημαντικοί φορείς (π.χ. Ο.Η.Ε., Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες, κ.ά.), αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων, όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα και η ευγενής άμιλλα που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Ο θεματικός άξονας της ημέρας ήταν «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

 

Στο 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου το Πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε -κατόπιν εισήγησης της εκπ/κού Φ.Α του Σχολείου μας κ. Θεοφανούς Χονδροθύμιου και αποδοχής από τα Μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων- αθλητικές δράσεις, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορούς, αθλήματα (ποδόσφαιρο, επιτραπέζια αντισφαίριση), προβολές παρουσιάσεων, καλλιτεχνικές – εικαστικές - ψηφιακές δημιουργίες, ομιλίες και συζητήσεις – σχετικής θεματολογίας (Ρατσισμός και Διαφορετικότητα στον Αθλητισμό, Βία στους Αθλητικούς Χώρους, Χρήση Αναβολικών, Αθλητικές Βιογραφίες, κ.ά.), ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές της Σχολικής μας Μονάδας. Επιπροσθέτως, αναγνώστηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Τμημάτων  σχετικό μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου.

   

Μέσα από την υλοποίηση των προαναφερόμενων δράσεων, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αποκόμισαν τα ιδιαίτερα στοιχεία μιας ευρύτερης παιδείας, που σχεδόν μόνον ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει, μέσα από την αξία της συμμετοχικότητας, της προσπάθειας, της ενεργητικής διάθεσης, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης!

  

 

  

 Με τη συμμετοχή, λοιπόν, των μαθητών/τριών του Σχολείου μας και τη συνδρομή όλων των εκπ/κών της Σχολικής μας Κοινότητας οι δράσεις της ημέρας αυτής ανέδειξαν την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου, Κοινωνικού Σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς!