Περιβάλλον

 

(πατήστε σε μία δραστηριότητα για μετάβαση)

◙     "Χαχανούληδες εν δράσει"

 

◙     "Μικρή, μικρή νοικοκυρά μεγάλη πίτα κάνει"

 

◙     Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: " Ο φίλος μας το περιβάλλον"

 

   Αποκριάτικες Μάσκες με Ανακυκλούμενα υλικά...σαν τον παλιό καλό καιρό!


    Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ /Η νυφούλα του Βοριά που προαναγγέλλει  

                             την Άνοιξη…"

 

◙   Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "Τρέχει, τρέχει το νερό..."

 

◙   Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "Μ' ένα τσαμπί σταφύλι"

                      Μέρος 1ο : Εισαγωγή Μελέτη Περιβάλλοντος - Αγωγή Υγείας

Μέρος 2ο: Ιστορία - Μυθολογία

Μέρος 3ο: Θρησκευτικά

Μέρος 4ο: Εικαστικά

Μέρος 5ο: Γλώσσα - Φιλαναγνωσία - Μαθηματικά

Μέρος 6ο: Μουσική - Χορός - Αξιολόγηση- Επίλογος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Χαχανούληδες εν δράσει"

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Τμημάτων της Δ΄ Τάξης του Σχολείου μας, <<Χαχανούληδες εν δράσει>>, με την  καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Τούντα Δήμητρας και Μίχα Παναγούλας, πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος, προσπάθησαν  να ανακαλύψουν τη φύση που βρίσκεται μέσα στο χώρο του σχολείου και να  τον διαμορφώσουν με δημιουργικότητα και φαντασία.

 

 

 

 

 "Μικρή, μικρή νοικοκυρά μεγάλη πίτα κάνει"

 

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος (Ενότητα 3). Η Φύση είναι το σπίτι μας, Κεφ.3/Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα), δημιούργησαν μία ψηφιακή παρουσίαση με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών κ.κ. Δήμητρας Τούντα και Παναγούλας Μίχα, με θέμα <<Μικρή, μικρή νοικοκυρά μεγάλη πίτα κάνει>>.

 

 

 

 

 

 

 

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: " Ο φίλος μας το περιβάλλον"

 

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, υλοποίησαν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα "Ο φίλος μας το περιβάλλον". Οι μαθητές / τριες δημιούργησαν ψηφιακή παρουσίαση με την βοήθεια των εκπαιδευτικών κ.κ Αθανασίας Φλήρη & Κων/νας Κουτσοδήμου.

 

 

 

 

 

 

Αποκριάτικες Μάσκες με Ανακυκλούμενα υλικά... σαν τον παλιό καλό καιρό!

 

 

 

Την Πέμπτη, 20-2-2014, στις 10.00 π.μ. επισκέφτηκε το σχολείο μας η  Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης η Ορχήστρα των Χωμάτων  με Βιωματικά Εργαστήρια κατόπιν προσκλήσεως των εκπαιδευτικών και των δύο Τμημάτων της Α΄Τάξης Χριστίνας Αποστολίδη  και Καλλιόπης Λάμπρου. Στο προαύλιο του σχολείου μας, ένα όμορφο ηλιόλουστο πρωινό μοιραστήκαμε <<Τα υλικά της γιαγιάς . . . .>>, που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι και σε κάθε γωνιά της φύσης και κατασκευάσαμε  Αποκριάτικες Μάσκες με Ανακυκλούμενα υλικά . . . σαν τον παλιό καλό καιρό!

 

 

 

      

 

 

 

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ/ Η νυφούλα του Βοριά που προαναγγέλει την άνοιξη..."

 

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης (Γ΄) τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος (Ενότητα 4 / Φυτά του τόπου μας), υλοποίησαν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα το δέντρο της Αμυγδαλιάς με διαθεματική προσέγγιση. Τα αποτελέσματα της ερευνητικής και ομαδοσυνεργατικής εργασίας τους, παρουσιάζονται στην  ψηφιακή παρουσίαση που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί της τάξης κ.κ. Γεωργίου Νικόλαος & Θυμή Μαρίνα, με τίτλο « ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ /  Η νυφούλα του Βοριά που προαναγγέλλει την Άνοιξη…»

 

 

 

 

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τρέχει, τρέχει το νερό...»

 

Ως κοσμογονικό σύμβολο το νερό αποτελεί ιερή και μαγική δύναμη , γεμάτη θεραπευτικές και αναγεννητικές ιδιότητες. Με αφορμή τη γλωσσική ενότητα <<Ρώτα το νερό τι τρέχει>> οι μαθητές /τριες και οι εκπαιδευτικοί της Τετάρτης (Δ΄) τάξης κ.κ. Δήμητρα Τούντα και Παναγούλα Μίχα παρουσιάζουν το Περιβαλλοντικό τους Πρόγραμμα <<Τρέχει, τρέχει το νερό..>>

 

Μέρος Α'

 

 

 

Μέρος Β'

 

 

 

 

 

 

Μέρος 1ο : Εισαγωγή Μελέτη Περιβάλλοντος - Αγωγή Υγείας

 

Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής «Μ’ ένα τσαμπί σταφύλι… Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί» που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου από τους μαθητές /τριες και τους εκπαιδευτικούς της Τρίτης ( Γ΄) τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης με διαθεματική προσέγγιση. Τα αποτελέσματα της ερευνητικής και ομαδοσυνεργατικής εργασίας τους, παρουσιάζονται σε μια σειρά ψηφιακών λευκωμάτων που επιμελήθηκαν ο δάσκαλος και η δασκάλα της τάξης κ.κ. Γεωργίου Νικόλαος & Θυμή Μαρίνα.

 

 

 

 

Μέρος 2ο: Ιστορία - Μυθολογία

 

 

 

Μέρος 3ο: Θρησκευτικά

 

 

 

Μέρος 4ο: Εικαστικά

 

 

 

 

Μέρος 5ο: Γλώσσα - Φιλαναγνωσία - Μαθηματικά

 

                  Μέρος 5α                       Μέρος 5β

   

 

 

 

Μέρος 6ο: Μουσική - Χορός - Αξιολόγηση- Επίλογος