Εκδηλώσεις

 

 

Σχολικό Έτος 2014 - 2015

           (πατήστε σε μία εκδήλωση για μετάβαση)

 

 

κουκκίδα

11 Σεπτεμβρίου: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
 

κουκκίδα

10 Οκτωβρίου: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ- ΆΣΚΗΣΗ/ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΛΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ
                        ΤΗΝ  ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
.

κουκκίδα

28 Οκτωβρίου: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
 

κουκκίδα

17 Νοεμβρίου: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
 

κουκκίδα

25 Νοεμβρίου:  τηλεδιασκεψη με την υπηρεσια ηλεκτρονικου εγκληματοσ για τους ΚΙνδυνουσ του ΔιαδΙκτυου
 

κουκκίδα

ΧριστουγεννιΑτικος ΕορτασμΟς
 

κουκκίδα

αποκριατικη παρελαση 2015
 

κουκκίδα

Εορτασμος 25ης  Μαρτιου 1821
 

κουκκίδα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Γιορτή μεγάλη στο σχολείο μας σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 από το πρωί. Οι εκπαιδευτικοί Αικατερίνη Ζερβού και Καλλιόπη Λάμπρου, Υπεύθυνες  της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, οργάνωσαν ένα αφιέρωμα στο Παιδικό  Βιβλίο.

…  « Μιλάμε  πολλές  γλώσσες κι έχουμε ρίζες  διαφορετικές, μοιραζόμαστε όμως τις ίδιες  ιστορίες!....Πάντα εκείνος ο ήρωας, εκείνη η πριγκίπισσα, εκείνος ο κακός, αναλλοίωτοι από αιώνες ,μας ψιθυρίζουν στα όνειρά  μας!...

Κι έτσι οι διάφοροι πολιτισμοί  ενώνονται όλοι  σε  μια  ιστορία!!!»

Αυτά είναι λόγια από το μήνυμα της διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα  που διαβάστηκε  στην αρχή  στους  μαθητές  και τις μαθήτριές μας.

Στη συνέχεια   μοιράστηκαν  οι Δράσεις  για τις Τάξεις:

Α΄- Β΄: Ζωγραφική  από  το  αγαπημένο  μας  παραμύθι

Γ΄- Δ΄: Παρουσίαση σε  χειροποίητα  καραβάκια «Τα Βιβλία που μας ταξίδεψαν»

Ε΄ - ΣΤ΄: Παρουσίαση  σε κρίκους  μιας  αλυσίδας  «Τα βιβλία  της καρδιάς μας»

Στο διάλειμμα διεξήχθη ψηφοφορία με θέμα: «Αν ανέβαινες  στο μαγικό Χαλί, πού θα ήθελες  να  σε πάει;»

 

 

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν  με τη βράβευση των  μαθητών  που δανείστηκαν  τα περισσότερα βιβλία από τη Βιβλιοθήκη του  Σχολείου μας και την απονομή αναμνηστικών σε όλους τους μαθητές που δανείστηκαν βιβλία αυτή τη σχολική χρονιά από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη μας. Το χειροκρότημά τους  έλαβαν  και οι μικροί… δωρητές  βιβλίων που όλη τη χρονιά δώρισαν αγαπημένα τους βιβλία που διάβασαν και θέλησαν να τα φέρουν στη βιβλιοθήκη  και να τα μοιραστούν  με τους συμμαθητές  τους.

          Ήταν ένα ευχάριστο πρωινό που για μια ακόμη φορά μας έδειξε ότι η ιστορία είναι η ίδια που μας έχουν πει, με διαφορετικές φωνές, διαφορετικά χρώματα, δεν αλλάζει όμως ποτέ…

ΑΡΧΗ  ΠΛΟΚΗ και  ΤΕΛΟΣ!  Ούτε  και ο ενθουσιασμός αυτών  που  μπαίνουν στη διαδικασία να βυθιστούν βαθιά σε αυτά τα «μαγικά μάτια». Τα βιβλία!

 

 

 

 

Εορτασμος 25ης  Μαρτιου 1821

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του 1821, στον κατάμεστο από κόσμο χώρο εκδηλώσεων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου - Λουτρακίου  Πανοσιολογιότατος π. Σωφρόνιος Μάγειρας, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σ.Μ. Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κορίνθου και Διοικητής ΣΜΧ Λουτρακίου Ταξίαρχος κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Διευθυντής Π.Ε. Ν. Κορινθίας Δρ. Παναγιώτης Παπαγεωργάκης, η Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας  Π.Ε. Ν. Κορινθίας Δρ. Αγγελική Ταγκάλου, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Π.Ε. Ν. Κορινθίας κ. Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Παύλο Δέδογλου και πολλοί γονείς, συγγενείς και φίλοι των μικρών μαθητών/τριών μας.

 

Η εορτή περιελάμβανε προβολές από το έπος του ’21 μέσω βιντεοπροβολέα, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.  Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης ήταν η εκτέλεση μουσικών μελωδιών από τους μαθητές μας με τη χρήση πολλών έγχορδων και πνευστών οργάνων καθώς και οι μοναδικές, μαθητικές ερμηνείες επετειακών τραγουδιών που σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους!

   

Την εκδήλωση έκλεισε ο Διευθυντής Π.Ε. Ν. Κορινθίας Δρ. Παναγιώτης Παπαγεωργάκης, ο οποίος αφού συνεχάρη τον Δ/ντή και τους εκπ/κούς του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου για την επιτυχία της εκδήλωσης και αφού επισήμανε τη μεγάλη συμβολή και το σημαντικό ρόλο των εκπ/κών ειδικοτήτων στην Α/θμια εκπ/ση εστίασε το ενδιαφέρον του στην έννοια της «ελευθερίας», ως αναγκαίου αγαθού η διεκδίκηση του οποίου είναι συνυφασμένη - ταυτισμένη με την ένδοξη ελληνική ιστορία!

  

Την ευθύνη της εκδήλωσης είχαν από κοινού οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Νικόλαος Γεωργίου (οργάνωση-συντονισμός), Παναγούλα Μίχα (οργάνωση-παρουσίαση), Αποστολίδη Χριστίνα (ειδική συμμετοχή μαθητών/τριών Β΄ Τάξης), Ευγενία Κατσανάκη (Μουσική Επιμέλεια), Παναγιώτης Τσαρσιταλίδης  (Θεατρικά Δρώμενα), Θεοφανώ Χονδροθύμιου (Χορευτικά) και Κωνσταντίνα Κουτσοδήμου (Τεχνική Υποστήριξη), σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολικής μας Μονάδας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες για την εξαιρετική τους προσπάθεια ακόμη και σε ώρες εκτός του εργασιακού τους ωραρίου!

 

 Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί μία ανεξάντλητη πηγή διδαγμάτων και για τους αγώνες του σήμερα. Η φετινή επέτειος συμπίπτει με συγκλονιστικές αλλαγές στον κόσμο. Δυστυχώς, αν και πέρασαν τόσα χρόνια, παραμένουν ακόμα και σήμερα ζωντανά και επίκαιρα τα μεγάλα οράματα των εξεγερμένων προγόνων μας για ελευθερία, ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Χρέος μας είναι να τα μεταδώσουμε στις σωστές τους διαστάσεις, αναλογιζόμενοι το μέγεθος της δικής μας συνεισφοράς –έστω και ελάχιστης- στη διεκδίκηση αυτών των αυτονόητων ιδανικών, συμβάλλοντας και εμείς στη συνεχή ροή συγγραφής της λαμπρής ιστορίας του έθνους μας. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η κοινωνική ευθύνη εκφράζεται μέσα από την ατομική υπευθυνότητα, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευρύτερης ανθρωπιστικής φιλοσοφίας για ουσιαστική προσφορά στην Κοινωνία και στον Άνθρωπο. 

 

Ταξιδεύοντας λοιπόν στο ιστορικό μας παρελθόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, υπό την καθοδήγηση των αρμοδίων για την εκδήλωση εκπαιδευτικών, προσπάθησαν -ξεπερνώντας δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της χώρας- να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη δημιουργία ενός καλύτερου, δικαιότερου και ομορφότερου κόσμου. Και αν κρίνουμε από τη θετικότατη ανταπόκριση του κοινού, μάλλον, τα κατάφεραν! 

Κυριακή 25η Μαρτίου 2015

       Την Κυριακή –ανήμερα της εθνικής επετείου- η σημαιοφόρος με τους παραστάτες και τους Υπευθύνους εκπ/κούς Φ.Α. παρακολούθησαν την ιερή δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου πατρός Σωφρονίου. Αμέσως μετά, μετέβησαν στο Μνημείο Ηρώων για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

 

 

Στη συνέχεια, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες με τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν, καταχειροκροτούμενοι, στη μαθητική παρέλαση που διεξήχθη υπό συνεχή βροχή στην πόλη του Λουτρακίου, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ.κ. Θεοφανούς Χονδροθύμιου και Χρήστου Ζωγράφου. Αξίζουν σε όλους –μαθητές και εκπαιδευτικούς- πολλά συγχαρητήρια γιατί, παρά την αντιξοότητα των καιρικών συνθηκών, εκπλήρωσαν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους, εκπροσωπώντας επάξια το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου!

 

  

Και του χρόνου με υγεία!!!

 

 

 

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 2015

 

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Σχολείου μας στην  Κυριακάτικη, Αποκριάτικη Παρέλαση του Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων στο Λουτράκι η οποία και διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.     

 

 

 

ΧριστουγεννιΑτικος ΕορτασμΟς

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας μία λιτή, μουσική, εκδήλωση στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εκπ/κός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ.16.01) κ. Ευγενία Κατσανάκη την οποία και συγχαίρουμε, ιδιαιτέρως! Θερμά συγχαρητήρια και στα παιδιά που συμμετείχαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκτέλεση των μουσικών οργάνων αλλά και σε αυτά που συμμετείχαν χορωδιακά στην επιτυχία της μικρής μας εορτής!

 

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παύλος Δέδογλου ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο εορταστικό χαιρετισμό στα μέλη της Σχολικής μας Κοινότητας. Την εκδήλωση έκλεισε ο Διευθυντής του Σχολείου μας ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες ευχόμενος σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Χαρούμενη Πρωτοχρονιά!

 

 

 

τηλεδιασκεψη με την υπηρεσια ηλεκτρονικου εγκληματοσ για τους ΚΙνδυνουσ του ΔιαδΙκτυου

 

Το Διαδίκτυο είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια μας, που όμως αν δεν το χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους. Η πρόκληση στο Διαδίκτυο είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε πιθανούς κινδύνους, να γνωρίζουμε τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων και να έχουμε επιλογές για αποφυγή τους και τερματισμό τους.

Οι κυριότεροι κίνδυνοι που συνεπάγονται από τη χρήση του Διαδικτύου είναι οι εξής:

Ακατάλληλο Περιεχόμενο
Ανεπιθύμητα Μηνύματα (Spam)
Αποξένωση
Αποπλάνηση (Grooming)
Βίαια Παιχνίδια
Εθισμός (Internet Addiction)
Εκφοβισμός (Cyberbullying)
Επιβλαβείς Συμπεριφορές
Ηλεκτρονικά Τυχερά Παιχνίδια
Ιοί (Virus)
Παιδική Πορνογραφία
Παραβίαση Ιδιωτικότητας
Παραπληροφόρηση (Misinformation)
Παραποίηση Γλώσσας
Υποκλοπή Προσωπικών στοιχείων(Phishing)
Φυσικές Παθήσεις

 

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε στο 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου Τηλεδιάσκεψη με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άλλες Σχολικές Κοινότητες σε Πανελλήνια Κλίμακα με μεγάλη επιτυχία -παρά τα επικοινωνιακά μικροπροβλήματα, τεχνικής φύσεως, για λίγα λεπτά- σχετικά με τους σημαντικότερους κινδύνους του Διαδικτύου με τη χρήση της επικοινωνιακής  τεχνικής του δομημένου διαλόγου στην οποία παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες μαθητών/τριών των έξι Τμημάτων των Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ Τάξεων οι οποίοι/ες λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές ενημέρωσης των υπολοίπων μαθητών/τριών της Σ.Μ. Την ευθύνη της υλοποίησης της Τηλεδιάσκεψης ανέλαβε με απόλυτη επιτυχία η εκπ/κός Πληροφορικής (ΠΕ 19) του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου κ. Κων/να Κουτσοδήμου την οποία και συγχαίρουμε για την επιτυχή διοργάνωσή της.

  

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

 Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, χωριστά σε κάθε τμήμα και με διαφοροποιημένη προσέγγιση ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών.

  

Χρησιμοποιήθηκαν προβολές, video, αφηγήσεις, ηχητικά ντοκουμέντα, αφίσες, πλακάτ και εικαστικές δημιουργίες με θέματα σχετικά με το Πολυτεχνείο για τις πιο μικρές τάξεις.

 

Τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου τις οποίες οργάνωσαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Τμημάτων τους.

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου οι εκδηλώσεις μνήμης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η μέρα ξεκίνησε με την προσευχή και την έπαρση της σημαίας. Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις – δράσεις ανά τάξεις, με διαφοροποιημένη προσέγγιση ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών. Χρησιμοποιήθηκαν προβολές βίντεο αφηγήσεις, ηχητικά ντοκουμέντα, αφίσες, τραγούδι, ποιήματα παραδοσιακοί χοροί ακόμα και κατασκευές και ζωγραφική με θέματα σχετικά με την Επέτειο του «ΟΧΙ» για τις πιο μικρές τάξεις.

 

      

 Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, Τρίτη 28η Οκτωβρίου 2014,  ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες υπό τη συνοδεία της εκπ/κού Φ.Α. του Σχολείου μας κ. Θεοφανούς Χονδροθύμιου, παρακολούθησαν την ιερή δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στο Ηρώο στο παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου, όπου η μαθήτρια του Σχολείου μας Μυρτώ Τσούλια, ως εκπρόσωπος των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, κατέθεσε στέφανο τιμής.

Δυστυχώς, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη, μαθητική παρέλαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΛΗΨΗ-ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΑΣΚΗΣΗ / ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΛΩΝ

 

 ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ

 

 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τετάρτης (Δ΄) τάξης του Σχολείου μας - στο πλαίσιο των δράσεων της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του Προγράμματος «Κοινωνικό σχολείο» στη θεματική της Διατροφής - παρακολούθησαν την Πέμπτη 09-10-2014 την εισήγηση της Διευθύντριας Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου ιατρού κ. Αγγελικής Θεοδώρου και της  Επισκέπτριας Υγείας κ. Ελένης Σαμιώτου με θέμα: 

 «Πρόληψη-Υγιεινή Διατροφή- Άσκηση/Υιοθέτηση καλών συνηθειών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας». 

Η εκδήλωση που οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς της Τετάρτης (Δ΄) τάξης κ.κ. Νικόλαο Γεωργίου & Μαρίνα Θυμή στην αίθουσα του Δ΄1 τμήματος συνδέεται άμεσα και με τις δράσεις της τάξης  για την επερχόμενη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, στις 24 Οκτωβρίου.    

 

 

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, διεξήχθη από ιερατική ομάδα πατέρων της εκκλησιαστικής μας ενορίας, με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη πατέρα Σωφρόνιο, ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2014-2015, παρουσία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, των μαθητών και μαθητριών καθώς και πλήθους γονέων, συγγενών και φίλων.

Το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εκπροσώπησε ο νέος Αντιδήμαρχος Παιδείας – Αθλητισμού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ενώ το παρόν έδωσαν και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παύλο Δέδογλου.

Αρχικά, το λόγο πήρε η εκπ/κός κ. Μαρίνα Θυμή η οποία αφού καλωσόρισε τους/τις παρευρισκόμενους/ες κάλεσε τους άγιους πατέρες να ξεκινήσουν τον αγιασμό.

 

Μετά το πέρας της τελετής, η εκπαιδευτικός του Σχολείου μας κ. Παναγούλα Μίχα ανέγνωσε το ακόλουθο, ευχετήριο μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου:

 

 

 "Εύχομαι καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Όλα τα σχολεία της χώρας ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους για να καλωσορίσουν τους μαθητές.  Όλα τα σχολεία της χώρας έχουν έγκαιρα τα βιβλία. Η εκπαίδευση, η μόρφωση και η παιδεία πρέπει να αποτελούν τα εφόδια όλων των μαθητών.  Στο ρόλο του σχολείου η Πολιτεία εντάσσει και τη σωστή διατροφή και την άθληση, την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών, την καταπολέμηση του ρατσισμού και γενικά όλες τις δράσεις που διαμορφώνουν έναν δημοκρατικό πολίτη , υπεύθυνο και σωματικώς υγιή. Τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μας είναι αρκετά. Προσπαθούμε και με τη βοήθεια όλων μας θα τα ξεπεράσουμε.  Στους μαθητές εύχομαι καλή πρόοδο.  Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή δύναμη.  Από τους γονείς ζητώ να σταθούν δίπλα στους μαθητές και τα σχολεία μας". 

                                                                                  Ο   Υπουργός

                                                                               Ανδρέας Λοβέρδος

 

Στη συνέχεια, η εκπαιδευτικός του Σχολείου μας κ. Μαρία – Αντιγόνη Χατζηπαναγιώτου  ανέγνωσε το ακόλουθο μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρου Μισθού:

 

 "Θα ήθελα να καλωσορίσω στις σχολικές αίθουσες τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και να ευχηθώ μια δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και πρόοδο.

Με την έναρξη κάθε σχολικού έτους θέτουμε νέους στόχους και βάζουμε κι ένα νέο στοίχημα, ώστε οι προσπάθειες και ενέργειές μας να συγκλίνουν προς μια κοινή κατεύθυνση. Οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η φετινή χρονιά να αποτελέσει αφετηρία για τη δημιουργία ενός νέου, δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου, ενός  σχολείου που θα σέβεται απόλυτα την αξιοπρέπεια των μαθητών και των μαθητριών και θα τους παρέχει τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων της εκπαίδευσης, χωρίς εκπτώσεις στην ποσότητα και στην ποιότητα των μορφωτικών αγαθών. Μόνο έτσι το σχολείο θα μπορέσει να παρακολουθήσει τις αλλαγές στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές γίγνεσθαι και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτές. Οι αλλαγές και ο εκσυγχρονισμός στην Παιδεία είναι το διαβατήριο που θα εισάγει, τους νέους και τις νέες μας, στην κοινωνία του αύριο, στην κοινωνία της δικαιοσύνης, της ισότητας, της γνώσης και της δημιουργίας.

Ασφαλώς, θα υπάρξουν και δυσκολίες. Το σημαντικό, όμως, είναι να τις ξεπερνάμε με θετικό πνεύμα και κοινή προσπάθεια. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπαιδευτική ηγεσία, τοπική αυτοδιοίκηση θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε και, κυρίως, να μην στερήσουμε την ελπίδα από τα παιδιά μας. Γι’ αυτό υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία κι αυτό το μήνυμα θέλουμε σήμερα να δώσουμε".

            Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους μας.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Πελοποννήσου

 Πέτρος Δ. Μισθός

 

Την ανάγνωση των ευχετήριων μηνυμάτων έκλεισε η εκπ/κός κ. Καλλιόπη Λάμπρου η οποία και ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Διευθυντή της Διεύθυνσης Π.Ε.Ν. Κορινθίας Δρ. Παναγιώτη Παπαγεωργάκη:

 

 

 "Αγαπητοί μαθητές , αγαπητοί γονείς

     Μια νέα Σχολική Χρονιά αρχίζει και   όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία καλούμαστε  να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για ένα δημιουργικό ,  σύγχρονο και ανθρώπινο Σχολείο στην υπηρεσία παιδαγωγικών και κοινωνικών  αξιών.

          Τα Σχολεία θα υποδεχτούν με αγάπη και περισσή φροντίδα όλα τα παιδιά μέσα στα πλαίσια της ισότητας και της αξιοπρέπειας. Οι γονείς θα πρέπει να εμπιστευθούν τους εκπαιδευτικούς μας που πασχίζουν, μέσα σε μια δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, να καταστήσουν το Σχολείο κεντρικό άξονα  παιδείας και πολιτισμού   με ευθύνη, και αδιάκοπη προσπάθεια.

          Εύχομαι από καρδιάς δύναμη και επιμονή στους μαθητές , τους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς μας, που καλούνται  να ανταπεξέλθουν σε ένα δύσκολο και πολύπλευρο ρόλο.

           Καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία, αισιοδοξία  και επιτυχίες για όλους".

                                                                                          Ο Δ/ντής Π.Ε. Κορινθίας

                                                                                     Δρ. Παπαγεωργάκης Παναγιώτης

 

 

Αμέσως μετά, ο νέος Αντιδήμαρχος Παιδείας – Αθλητισμού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου,  απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, ευχόμενος σε όλους τους φορείς της μικρής, εκπαιδευτικής μας κοινότητας υγεία, αισιοδοξία, ευημερία και μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά, υποσχόμενος ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ο ευρύτερος δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων της περιοχής.

 

 

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου κ. Παύλος Δέδογλου ο οποίος πέρα από τις καθιερωμένες ευχές αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Σ.Μ. σε πολλαπλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου εκφράζοντας τη μεγάλη του ευαρέσκεια!

 

 

 

Τέλος, το λόγο πήρε ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος ο οποίος αφού  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους -μικρούς και μεγάλους- στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου ευχόμενος μία εποικοδομητική, ποιοτική και ουσιαστική  σχολική περίοδο, ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών για λειτουργικά θέματα της Σχολικής μας Μονάδας, παρέχοντάς τους τη διαβεβαίωση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά τόσο όσον αφορά τη στελέχωση του σχολείου σε διδακτικό προσωπικό όσο και την υλικοτεχνική του υποδομή και την καθαρά μαθησιακή, παιδαγωγική διαδικασία.

       Στο τέλος, τα παιδιά γνώρισαν τους νέους τους δασκάλους, παρέλαβαν τα καινούργια, σχολικά τους βιβλία και αποχώρησαν χαρούμενα!

 

Καλή Χρονιά!