Εκδηλώσεις

 

 

Σχολικό Έτος 2015 - 2016

 

           (πατήστε σε μία εκδήλωση για μετάβαση)

 

 

 

 

 

 

Τελετη Βραβευσης στο Διαγωνισμο Ζωγραφικης 2016, στο ΙΔΡΥΜΑ Εικαστικων Τεχνων και Μουσικης Β. & Μ. Θεοχαρακη

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο του  Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης των έργων που επιλέχτηκαν από τον Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016, με θέμα τις "Τέσσερις Εποχές", για παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, νησιών και παράκτιων πόλεων.

 

 Για το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου αποτέλεσε ξεχωριστή τιμή η βράβευση του μαθητή του Δ2 Τμήματος Αναστάσιου Φράγκου ο οποίος κέρδισε πανάξια το Β΄ Πανελλήνιο Βραβείο!!! Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής, φιλότεχνος και δημιουργικός!  Το βραβείο του το παρέλαβε από τον ίδιο τον κ. Βασίλειο Θεοχαράκη!

 

 

 

 

 

 

 

17 Απριλίου: LETS DO IT 2016

Ευχαριστήριο μήνυμα Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου


Περιβαλλοντική δράση #LetsDoItGreece - Κυριακή 17 Απριλίου, 2016
 

 
Ήμασταν λίγοι αλλά με πολύ διάθεση... 
 
 
Χιλιάδες ευχαριστώ στις γιαγιάδες, στους παππούδες, στις θείες και στους φίλους που μας στήριξαν στη μικρή μας προσπάθεια.

 
Κυρίως ευχαριστούμε αυτά τα λίγα παιδιά και τους γονείς τους, που συμμετείχαν με ατελείωτο κέφι και έμαθαν στην πράξη τι σημαίνει εθελοντική εργασία...! 

 
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Λουτρ. Πέραχ. & Αγ.  Θεοδ. για την συνεισφορά του! 

 
Ευελπιστούμε ότι το αποτέλεσμα, του χρόνου, θα προτρέψει περισσότερους να συμμετέχουν! 

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 

1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KIDS’ ATHLETICS

 Σήμερα, Πέμπτη 31-03-2016 υλοποιήθηκε στο 1ο Δ. Σ. Λουτρακίου το πρόγραμμα Kids’ Athletics, με τη συνδρομή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων - Hellenic Athletics Federation) και της Ι.Α.Α.F. (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου - International Association of Athletics Federations) υπό την έγκριση του ΥΠΠΕΘ και με την παρουσία Ελλήνων Ομοσπονδιακών Προπονητών, προωθώντας τη διάδοση και ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού στα πλαίσια του Αναλυτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σ’ ένα, ομολογουμένως, τολμηρό εγχείρημα.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν ένα πρόγραμμα επίδειξης, απλώς, αλλά ένα σημαντικό «όπλο», ειδικά για τις μικρές ηλικίες, όπου προπονητικά το τοπίο είναι συγκεχυμένο, ώστε να μπορέσουμε ουσιαστικά να παρέμβουμε, να οδηγήσουμε το παιδί στο στίβο και να το κρατήσουμε εκεί μέχρι και την ηλικία που θα αρχίσει πλέον να μπαίνει σε «αγωνιστική δράση».

 Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος που εφαρμόστηκε στη Σχολική μας Μονάδα, αναδείχθηκε η προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την IAAF και είχε ως στόχο να φέρει τα παιδιά του σχολείου μας –μαζί με αυτά των υπολοίπων σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα- κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να τα εκπαιδεύσει στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού  μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Ομαδικό παιχνίδι για παιδιά) που προσφέρει το Kids’ Athletics.

Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μικρών αθλητών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:

α) τα αγωνίσματα δρόμου

β) τις ρίψεις

γ) τα άλματα

 

 Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύτηκε τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών με την προσφορά αναμνηστικών διπλωμάτων.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους προπονητές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. οι οποίοι παρευρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση στο 1ο Δ. Σ. Λουτρακίου, τους εκπ/κούς Φ.Α. του σχολείου μας κ.κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη και Δημήτριο Μανωλιτσάκη για την επικουρική τους δράση και πάνω από όλους τα ίδια τα παιδιά για την υψηλή συμμετοχικότητά τους, τον ενθουσιασμό, την αγωνιστικότητα και το ζήλο που επέδειξαν στη σημερινή, αθλητική εκδήλωση.

 

 Υ.Γ. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην προσφάτως βραβευθείσα από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Έφορο Στίβου του δραστήριου, αθλητικού σωματείου της πόλης μας Ποσειδώνα Λουτρακίου κ. Παρασκευή Παχατουρίδου και στον κ. Αναστάσιο Φουντούκη για τη συμβολή τους στην επιλογή του Σχολείου μας στη συγκεκριμένη δράση και πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη τους συνεισφορά στα τοπικά, αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα!

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του 1821, στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, στην κατάμεστη από θεατές, κεντρική είσοδο.

Η εορτή περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και δημοτικούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

Την επιμέλεια της -συλλογικού χαρακτήρα- εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 κ.κ. Χατζοπούλου Μαρία,  Θυμή Μαρίνα, Τούντα Δήμητρα, Γεωργίου Νικόλαος, Λάμπρου Καλλιόπη, Φλήρη Αθανασία, Μίχα Παναγούλα επικουρούμενοι από τους εμπλεκόμενους για την επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων κ.κ. Συγριμή Δημήτριο (εκπ/κός Μουσικής Αγωγής / Διεύθυνση Χορωδίας), Γουνδουλάκη ΚαλλιόπηΜανωλιτσάκη Δημήτριο (εκπ/κοί Φ.Α. / Χοροδιδάσκαλοι) τους/τις οποίες και συγχαίρουμε για το εξαιρετικό, αισθητικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Την παρουσίαση ανέλαβε, με επιτυχία, η εκπ/κός κ. Χατζηπαναγιώτου Μαρία – Αντιγόνη.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την εξαιρετική διάθεση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών καθώς και για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης - όαση αληθινής δροσιάς, ελπίδας και αισιοδοξίας  στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε – και τους ευχόμαστε να είναι πάντα φιλοπρόοδοι με πολλαπλές επιτυχίες στη ζωή που ξεδιπλώνεται μπροστά τους.

Παρασκευή 25η Μαρτίου 2016

Την Παρασκευή –ανήμερα της εθνικής επετείου- ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες παρακολούθησαν την ιερή δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Στη συνέχεια, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρευρέθηκαν στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων. Για το 1ο Δ.Σ.  Λουτρακίου, εκπροσωπώντας τα σχολεία της πόλης, κατέθεσε τιμητικό στέφανο η μαθήτρια της ΣΤ΄ Τάξης Άννα Γλυκοφρύδη ενώ, στο τέλος, συλλογικά, συμμετείχαν στη μεγάλη, μαθητική παρέλαση που διεξήχθη στην πόλη του Λουτρακίου, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ.κ. Καλλιόπης Γουνδουλάκη και Δημήτριου Μανωλιτσάκη.

Πολλά και θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου για τον υψηλό ζήλο, την αυξημένη συμμετοχικότητα και το εξαιρετικό αποτέλεσμα, προϊόν επίπονων, επίμονων, δοκιμαστικών παρελάσεων στο σχολικό χώρο υπό την εποπτεία – καθοδήγηση των άξιων εκπ/κών Φ.Α. του Σχολείου μας κ.κ.  Καλλιόπης Γουνδουλάκη και Δημήτριου Μανωλιτσάκη τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συνεχή, ανιδιοτελή, υποστηρικτική προσφορά τους στην επιτυχή παρουσία της Σχολικής μας Μονάδας στην ευρύτερη, τοπική κοινωνία. Και αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κοινού, τα κατάφεραν περίφημα!

Και του χρόνου με Υγεία!

Για να δείτε την Κατάθεση Στεφάνων πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Dm22-q75U_4

Για να δείτε την Μαθητική Παρέλαση πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Am2757heoxQ

 

 

 

 


 

Εορτασμος 28 Oκτωβριου 1940

      

 

Εορτασμος 2ης Πανελληνιας Ημερας Σχολικου Αθλητισμου

 Σήμερα, Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας συμμετείχαν στον εορτασμό της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού μέσα από ποικίλες δράσεις: αθλοπαιδιές, προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός, επεξεργασία και συζήτηση για την έννοια, τα ιδεώδη και τις αξίες του Ολυμπισμού καθώς και για τα Ολυμπιακά – Παραολυμπικά αθλήματα μέσα από μικρά κείμενα - ταινίες μικρού μήκους & τίτλους αθλητικών εφημερίδων, εικαστική έκφραση και δημιουργία, αθλητικές βιογραφίες, παιχνίδια, παραγωγή γραπτού λόγου, τραγούδια και διαθεματικές προσεγγίσεις: 

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-16

 

 

Σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, διεξήχθη από ιερατική ομάδα πατέρων της εκκλησιαστικής μας ενορίας με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη πατέρα Σωφρόνιο, ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016, παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιου Γκιώνη, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας καθώς και πλήθους γονέων, συγγενών και φίλων.

   

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λ. - Π. - Αγ. Θ. κ. Γκιώνης ευχήθηκε σε όλους τους φορείς της μικρής, εκπαιδευτικής μας κοινότητας υγεία, αισιοδοξία, ευημερία και μια καλή και αποδοτική, σχολική χρονιά, υποσχόμενος ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ο ευρύτερος Δήμος και η Σχολική Επιτροπή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας με τη Σχολική Μονάδα επιφυλάσσοντας, μάλιστα, στους παρευρισκόμενους και μία ευχάριστη έκπληξη αφού ανακοίνωσε, καταχειροκροτούμενος, ότι έχει δρομολογηθεί ήδη έργο κατασκευής σκεπάστρου στον υπαίθριο χώρο του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου για την ασφάλεια και προστασία των μικρών μαθητών/τριών του Σχολείου μας σε δυσμενείς, καιρικές συνθήκες!

 Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος ο οποίος αφού  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους -μικρούς και μεγάλους- στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου ευχόμενος μία εποικοδομητική, ποιοτική και ουσιαστική  σχολική περίοδο, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λ. - Π. - Αγ. Θ. κ. Γκιώνη για την εξαιρετική συνεργασία επισημαίνοντας ότι για τη Σχολική Μονάδα η Δημοτική Αρχή αποτελεί πάνω απ' όλα διαχρονικό θεσμό προσφοράς που υπερβαίνει τα πρόσωπα και συντελεί στη λύση των προβλημάτων της εκθέτοντας επιγραμματικά πρόσφατα, υλοπoιηθέντα έργα στο σχολικό χώρο, κατόπιν Δημοτικής Μέριμνας. Στη συνέχεια, ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών για λειτουργικά θέματα της Σχολικής μας Μονάδας, παρέχοντάς τους τη διαβεβαίωση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά όσον αφορά τη στελέχωση του σχολείου σε διδακτικό προσωπικό, παρά τις προσωρινές δυσκολίες λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

     

 Στο τέλος, τα παιδιά εισήλθαν στις αίθουσες διδασκαλίας, παρέλαβαν τα καινούργια, σχολικά τους βιβλία, γνώρισαν τους νέους τους δασκάλους, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα και αποχώρησαν χαρούμενα!

 Καλή Χρονιά!