Εκδηλώσεις

 

 

Σχολικό Έτος 2016 - 2017

 

           (πατήστε σε μία εκδήλωση για μετάβαση)

 

 

 

ΑΓΩΝΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  Σ.Μ. Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2016-17

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν την Τετάρτη  24 Μαΐου 2017 στo Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου οι καθιερωμένοι αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού 2016-17 Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Διονυσόπουλος, οι Υπεύθυνοι του Γραφείου Φ.Α. Νομού Κορινθίας  κ.κ. Σοφία Γκέλμπουρα και Ανδρέας ΛαγόςΔιευθυντές Σχολικών Μονάδων,  εκπαιδευτικοί, γονείς των αθλητών, προπονητές ποδοσφαίρου και πολλοί φίλοι του αθλήματος.

          

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού έδωσε την ευκαιρία στους  μαθητές/τριες του Ν. Κορινθίας να ξεδιπλώσουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες στον αθλητισμό και στο άνοιγμα του Σχολείου τους στην ευρύτερη Κοινωνία. Το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου συμμετείχε με πολλούς/ές αθλητές/τριες οι οποίοι/ες κατάφεραν να πετύχουν πολλές διακρίσεις και να πλαισιωθούν σε εξαιρετικά τιμητικές θέσεις με αποκορύφωμα την κατάκτηση τεσσάρων χρυσών μεταλλίων, των περισσότερων από όλες τις Σ.Μ. του νομού μας, συνεχίζοντας τη λαμπρή, αθλητική του παράδοση! Αναλυτικά, διακρίθηκαν οι κάτωθι μαθητές/τριες :

 1)  Καραμπολούτογλου Ζωή: (Στ΄), χρυσό μετάλλιο στο ύψος κοριτσιών.

2)  Μεγάλου Αγγελική - Δέσποινα: (Στ΄), χρυσό μετάλλιο στα 1.000μ. κοριτσιών.

3)  Λόντο Μυρτώ: (Στ΄), χρυσό μετάλλιο στα 50μ. κοριτσιών.

4) Φράγκος Απόστολος: (Στ΄), χρυσό μετάλλιο στο μήκος αγοριών.

5)  Μπιτζίνης Παναγιώτης: (Στ΄), αργυρό μετάλλιο στα 1.000μ αγοριών.

6)  Μεγάλου Άννα – Μαρία: (ΣΤ΄), χάλκινο μετάλλιο στα 1.000μ. κοριτσιών.

7)  Τασσιοπούλου Ελένη: (Στ΄) 5η θέση αγοριών στα 1.000μ. κοριτσιών.

Αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές/τριές μας, υπερέβαλλαν εαυτούς αναδεικνύοντας την αναμφισβήτητη αξία του Κλασσικού Αθλητισμού (Στίβου)! Ας μη λησμονούμε ότι στόχοι της Ημερίδας ήταν η ψυχαγωγία, η τόνωση - αναζωογόνηση, η εγρήγορση, η επικοινωνία, η επιστράτευση διανοητικών λειτουργιών και  έντονων θετικών συναισθημάτων ψυχικής ευεξίας, η ανάδειξη της αξίας της συμμετοχικότητας και της ευγενούς άμιλλας και όχι ο πρωταθλητισμός! Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, οι στόχοι των διοργανωτών επιτεύχθηκαν στο ακέραιο!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού μας που αγωνίστηκαν και κατέβαλαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους μοχθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς και στην προπονήτριά τους εκπ/κό Φ.Α. του Σχολείου μας κ.κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη για την άρτια, εξειδικευμένη και παρωθητική προετοιμασία τους συμβάλλοντας και αυτοί από τη μεριά τους στην όλη προσπάθεια! Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στους Διοργανωτές για την εξαιρετική τους οργάνωση -παρά τον  υψηλό αριθμό μαθητικών συμμετοχών- συμβάλλοντας, στα μέγιστα, στην αρτιότητα αυτής της ημερίδας/εορτής του Κλασσικού Αθλητισμού!

Και του χρόνου με Υγεία!!!

 

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στο 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου Ημερίδα Δασοπροστασίας – Πυροπροστασίας σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία Ν. Κορινθίας, την Πυροσβεστική Κορίνθου και τον Δήμο Λ. – Π. – Αγ. Θ.

Η Ημερίδα περιελάμβανε δύο Μέρη: Το Θεωρητικό Μέρος διάρκειας 3 ωρών με κεντρικό εισηγητή των Διευθυντή της Δασικής Υπηρεσίας Ν. Κορινθίας κ. Παναγιώτη Καλλίρη και το Πρακτικό Μέρος που περιελάμβανε βιωματικές δράσεις – πρακτική εξάσκηση και διεξήχθη με τη συνδρομή ανδρών του Πυροσβεστικού Σταθμού Λουτρακίου – Περαχώρας και Εθελοντών Πυροσβεστών. Την Ημερίδα παρακολούθησαν και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κων/νο Λογοθέτη, ενώ στο Βιωματικό Μέρος παρευρέθηκε και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Πυραγός κ. Βασίλειος Γεροβασίλης.

 

 Οι δασικές πυρκαγιές είναι φαινόμενο που εντάσσεται στην κατηγορία των φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ και δύναται να προκαλέσουν:  

  • Τραυματισμούς και απώλειες ανθρώπινων ζωών

  • Άμεσες και έμμεσες οικονομικές απώλειες από καταστροφές στον πρωτογενή τομέα (δασικά προϊόντα, γεωργία, κτηνοτροφία), σε διάφορες υποδομές και εγκαταστάσεις της χώρας (δίκτυα ηλεκτρισμού, τηλεπικοινωνιών κλπ.), καθώς και συνέπειες στη δασική αναψυχή και τον τουρισμό εν γένει.

  • Διατάραξη οικολογικής ισορροπίας των φυσικών οικοσυστημάτων.

 

 Οι δασικές πυρκαγιές είναι δυνατόν να προκληθούν από φυσικά αίτια (πτώση κεραυνών) ή από ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές της χώρας για την εκδήλωση πυρκαγιών σε δάση και δασικές εκτάσεις αναφέρονται στο ΠΔ 575/1980, το οποίο εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του αρθ. 25 του Ν. 998/1979.

Ο Νομός Κορινθίας εντάσσεται στις περιοχές με μεγίστη επικινδυνότητα.

( www.civilprotection.gr  ενότητα  «Θεματικοί  Χάρτες Σχεδίων Π.Π.»).

Τα  ευαίσθητα  στις  πυρκαγιές  δασικά  οικοσυστήματα  στη  χώρα  μας  εντοπίζονται  κυρίως  στην  παραλιακή, λοφώδη  και  υποορεινή  περιοχή,  όπου  κυριαρχούν  ενώσεις  φρυγάνων,  διαπλάσεις  αείφυλλων  πλατύφυλλων  και πευκοδάση. Οι περιοχές αυτές με υψόμετρο 0-1000 μ. θεωρούνται ζώνες σημείων έναρξης των περισσότερων δασικών πυρκαγιών,  χωρίς  να  αποκλείεται  η  εμφάνισή  τους  και  σε  περιοχές  με  μεγαλύτερα  υψόμετρα  (ορεινός  όγκος), ιδιαίτερα σε χρονιές που επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.  

Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ορίζεται από 1 ης  Μαΐου μέχρι 31 η  Οκτωβρίου, σύμφωνα με το αρθ. 1 της ΚΥΑ 12030Φ.109.1/1999.

Με  βάση  τα  άρθρα  23  &  25  του  Ν.  998/79  προκύπτει  η  υποχρέωση  (για  τους  Φορείς,  που  αναφέρονται  για δράσεις  που  προσδιορίζονται  στην  ΚΥΑ  12030Φ.109.1/1999  για  την  αντιμετώπιση  των  δασικών  πυρκαγιών)  ανάπτυξης  μηχανισμού  και  λήψης  μέτρων,  έτσι  ώστε  να  υπάρχει  άμεσος  έλεγχος  των  δασικών  πυρκαγιών  που ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Για  την  αποτελεσματική  αντιμετώπιση  κινδύνων  λόγω  δασικών  πυρκαγιών,  έχει  αποδειχθεί,  με  βάση  την εμπειρία  των  προηγουμένων  ετών,  ότι  απαιτείται  συντονισμός  και  στενή  συνεργασία  μεταξύ  των  εμπλεκομένων φορέων.  Βασική  προϋπόθεση  για  τη  λήψη  συντονισμένων  μέτρων  και  δράσεων  από  τους  φορείς,  αποτελεί  η αποσαφήνιση των ρόλων και των αρμοδιοτήτων τους ανά δράση, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

 Στο Κεφ 1.9  της  αριθμ 2648/08-4-2016 Εγκύκλιου Δ/γης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΑ: 6Ι96465ΦΘΕ-94Ο) «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΚΟΙΝΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΛΗΨΗ  ΜΕΤΡΩΝ  ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΚΙΝΔΥΝΟ  ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ»    εντοπίζεται η ανάγκη για  ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές, για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και για την πυροπροστασία του.

 Η ενημέρωση γίνεται σε  κεντρικό επίπεδο, κατ’ αντιστοιχία, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης  και  Προστασίας  Δασών  και  Αγροπεριβάλλοντος  του  Υπουργείου  Περιβάλλοντος  και  Ενέργειας  και  το Αρχηγείο  του  Πυροσβεστικού  Σώματος  (ΚΥΑ  12030Φ.109.1/10-05-1999,  Ν.3013/2002,  Ν.3208/2003  όπως  έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, Ν. 4249/2014, ΠΔ 100/2014). 

 Περαιτέρω ενημέρωση του κοινού, με βάση τις οδηγίες και το έντυπο υλικό των ανωτέρω, πραγματοποιείται από τις  κατά  τόπους  Δασικές  και  Πυροσβεστικές  Υπηρεσίες  καθώς  και  τις  αρμόδιες  κατά  τόπους  οργανικές  μονάδες Πολιτικής  Προστασίας.  Το ενημερωτικό υλικό σε  ηλεκτρονική  μορφή  διατίθεται  μέσω  της  ιστοσελίδας  της  Γενικής  Γραμματείας  Πολιτικής  Προστασίας (www.civilprotection.gr) και δύναται να αναρτηθεί στις οικείες ιστοσελίδες με σκοπό την ευρύτερη διάδοσή του.

 

  

Ευχαριστούμε, θερμά, τον Κεντρικό Εισηγητή κ. Παναγιώτη Καλλίρη, Διευθυντή της Δασικής Υπηρεσίας Ν. Κορινθίας, για την εντυπωσιακή, άρτια, εμπεριστατωμένη και άκρως ενδιαφέρουσα και επαγγελματική εισήγησή του η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους!

Πολλές ευχαριστίες, επίσης, στον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Λουτρακίου – Περαχώρας Πυραγό κ. Βασίλειο Γεροβασίλη τόσο για το μεγάλο ενδιαφέρον του στην υλοποίηση της Ημερίδας όσο και για τη διάθεση δύο πυροσβεστικών οχημάτων για τη βιωματική χρήση των μικρών μαθητών/τριών μας όσο και για την παρουσία του στην εκδήλωση.

Πολλά «Μπράβο» και «Ευχαριστώ» στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σταθμού Λουτρακίου – Περαχώρας και στους Εθελοντές Πυροσβέστες οι οποίοι κατηύθυναν με μαεστρία, υπομονή και επιμονή τους μελλοντικούς, ενδεχομένως, μικρούς εθελοντές πυροσβέστες!

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους τα Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κων/νο Λογοθέτη, ενώ συγχαίρουμε για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση της Εκδήλωσης τον Δήμαρχο Λ. –Π. – Αγ. Θ. κ. Γεώργιο Γκιώνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ανααστάσιο Σακελλαρίου!

 

Ολοκληρώνοντας, ευχόμαστε η πρωτοβουλία αυτή να βρει άξιους συνεχιστές – μιμητές στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς και αλληλεγγύης!

 

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

(2017)

 

Την Παρασκευή 24-03-2017 γονείς, συγγενείς, φίλοι των μαθητών/τριών αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν την επετειακή, σχολική εορτή του ’21 που με μεγάλη διάθεση, ενέργεια  και επιμέλεια προετοίμασαν και υλοποίησαν τα παιδιά των  Δ2΄- Ε΄& ΣΤ΄ Τάξεων. Επετειακά τραγούδια, ποιήματα, αφηγηματικά δρώμενα, δραματοποιημένα ποιήματα, θεατρικά σκετς, παραδοσιακοί χοροί, όλα αφιερωμένα  στη διπλή εορτή του γένους μας, εθνική και χριστιανική.

 

 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος στην, κατά γενική ομολογία, εντυπωσιακή εκδήλωση για την εξαιρετική τους προσπάθεια - παρουσία!

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης Μπαρτζιώτη Θεόδωρο (Γενικός Συντονιστής), Γεωργίου Νικόλαο, Φλήρη Αθανασία, Χατζηπαναγιώτου Μαρία – Αντιγόνη, Ρίζου Ελευθερία και στους εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων: Συγριμή Δημήτριο (Μουσικής), Τσαρσιταλίδη Παναγιώτη (Θεατρικής Αγωγής), Ρουμπέκα Aικατερίνη (Εικαστικών), Μολασιώτη Ελένη (Αγγλικής Γλώσσας), Κουτσοδήμου Κων/να (Πληροφορικής) & Γουνδουλάκη Καλλιόπη (Φυσικής Αγωγής).

 

 

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου οι μαθητές/τριες  των Δ΄ - Ε΄& ΣΤ΄ Τάξεων του Σχολείου μας συμμετείχαν στην καθιερωμένη, μαθητική παρέλαση υπό την εποπτεία των συνοδών εκπ/κών Γουνδουλάκης Καλλιόπης (ΠΕ 11) και Ρίζου Ελευθερίας (ΠΕ 70). Νωρίτερα το πρωί  η εκπαιδευτικός Φ. Α. Γουνδουλάκη Καλλιόπη παρευρέθη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου μαζί με τον σημαιοφόρο και τους/τις παραστάτες/τριες: Διαμαντόπουλο Απόστολο (σημαιοφόρος), Μπιτζίνη Παναγιώτη, Μάσσο Γεώργιο, Μίχα Μανώλη, Αγγελοπούλου Αικατερίνη, Μεγάλου Άννα- Μαρία (παραστάτες/τριες).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας κ. Κολλητίδου Ελισάβετ εκφώνησε  τον Πανηγυρικό της Ημέρας. Στη συνέχεια  όλοι/ες οι μαθητές/τριες συγκεντρώθηκαν στο Παραλιακό Πάρκο όπου παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τις αρχές αλλά και φορείς της πόλης μας. Στην παρέλαση που ακολούθησε τα παιδιά του σχολείου μας  με καμάρι και υπερηφάνεια πέρασαν μπροστά από τον χώρο των επισήμων και χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Και του χρόνου με υγεία!

                                                                                                                      Επιμέλεια κειμένου: Ρίζου Ελευθερία (ΠΕ 70)

 

 

 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

 

Μία εξαιρετική, επετειακή, επιμορφωτική ημερίδα υλοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22-03-2017, στο 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου με συνδιοργανωτές την οικεία Σχολική Κοινότητα και τη ΣΜΧ Λουτρακίου με θέμα: Τακτική Ανάλυση της Ιστορικής Μάχης των Δερβενακίων.

 

Την Εκδήλωση προλόγησαν ο Δ/ντής του Σχολείου μας κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε.Ν. Κορινθίας κ. Φώτιος Τσοχαντάρης, ενώ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου.

                         

 Κεντρικός εισηγητής της Επιμορφωτικής Ημερίδας ήταν ο Αν/χης ΠΖ της ΣΜΧ Λουτρακίου κ. Βασίλειος Βασιλείου, ο οποίος με πλήρη, σαφή, εμπεριστατωμένο και επιχειρηματολογικό λόγο, προσαρμοσμένο στις ηλικιακές αντιληπτικές, ικανότητες των μαθητών/τριών των Δ΄- Ε΄& Στ΄ Τάξεων της Σ.Μ. και με πλήθος οπτικο-ακουστικών μέσων κατάφερε, με εξειδικευμένο τρόπο, να φωτίσει άγνωστες πτυχές των ιστορικών μαχών στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενακίων, κερδίζοντας επάξια το συνεχές, αυθόρμητο και ειλικρινές χειροκρότημα των παρευρισκομένων μικρών και μεγάλων, ως ηθική επιβράβευση της πολύχρονης και επίπονης ερευνητικής του εργασίας. 

 

 

 

      Η τουρκική στρατιά στις μάχες της ευρύτερης περιοχής των Δερβενακίων έχασε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας στην Πελοπόννησο, περίπου το ένα πέμπτο της αρχικής της δύναμης, σχεδόν όλο το πολεμικό της υλικό και το μεγαλύτερο μέρος των υποζυγίων και των πολεμικών αλόγων της ενώ έπαψε ουσιαστικά να υφίσταται ως μάχιμη δύναμη, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι ο τρόμος είχε φωλιάσει στις καρδιές των ανδρών της. Η μεγαλύτερη νίκη των Ελλήνων κατά την Επανάσταση οφείλεται στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εκείνος, τις πρώτες ημέρες της γενικής σύγχυσης και του τρόμου από την εισβολή του Δράμαλη, οργάνωσε με κεραυνοβόλες ενέργειες το στρατό και ενέπνευσε σε αυτόν την πεποίθηση της νίκης. Εκείνος διέβλεψε ότι ο εχθρός θα υποχωρούσε προς την Κόρινθο και δεν θα προήλαυνε προς την Τριπολιτσά και φυσικά εκπόνησε το σχέδιο της ενέδρας στα Δερβενάκια. Αν οι υπόλοιποι αρχηγοί αντιλαμβάνονταν τη διορατικότητά του και έσπευδαν μαζί του στα Δερβενάκια, σήμερα ίσως θα μιλούσαμε για μια από τις πιο ολοκληρωτικές καταστροφές εκστρατευτικού σώματος στην στρατιωτική ιστορία!

 Θερμά συγχαρητήρια στον βασικό ομιλητή Αν/χη ΠΖ κ. Βασίλειο Βασιλείου, για την εκπληκτική, κατά γενική ομολογία, εισήγησή του χωρίς τη συνδρομή του οποίου θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση της εκδήλωσης! Επισημαίνεται ότι η επιμορφωτική αυτή δράση έτυχε της εγκριτικής αποδοχής του νέου Διοικητή της ΣΜΧ Λουτρακίου Ταξιάρχου κ. Ηλία Αρσένου στον οποίο, με την ευκαιρία ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και δημιουργία τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό - υπηρεσιακό επίπεδο! Πολλές ευχαριστίες και στα Μέλη του  Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου για την ανάληψη του κόστους της βιντεοσκόπησης της Ημερίδας. 

Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ιστορική Μάχη των Δερβενακίων θα υπενθυμίζει διαχρονικά στους Έλληνες την τεράστια δύναμη της ομόνοιας και της ομοψυχίας ως απαραίτητο, βασικό προαπαιτούμενο συστατικό της ελευθερίας, της προόδου και της ευημερίας του πολύπαθου Έθνους μας!

                         

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου Δ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017


 

Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, την Κυριακή 26-02-2017, στην πόλη του Λουτρακίου, μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα κεφιού, χαράς και αισιοδοξίας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στις μέρες μας!

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε, ταυτόχρονα, τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την υψηλή συμμετοχικότητά τους, τον αυθορμητισμό και το πηγαίο κέφι τους όσο και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου, όχι μόνον για την τεράστια συνδρομή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και για την εν γένει προσφορά τους στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας.

 

Και του Χρόνου με υγεία!

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 07-02-2017, Εκδήλωση – Αφιέρωμα του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου στα Ιόνια Νησιά με θέμα: Πολιτιστικό Ταξίδι στα Επτάνησα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σ.Μ. Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κορίνθου και Διοικητής ΣΜΧ Λουτρακίου Ταξίαρχος κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ν. Κορινθίας κ. Φώτιος Τσοχαντάρης, η Πρόεδρος της Χριστιανικής Αδελφότητας “Φοίβη η Διάκονος” κ. Χριστίνα Αποστολίδη, ο Πρόεδρος του ΑΟ Λουτρακίου κ. Θωμάς Καναβός, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου με επικεφαλής τον Πρόεδρό του και Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου κ. Κων/νο Λογοθέτη και πολλοί γονείς, συγγενείς και φίλοι των μικρών μαθητών/τριών μας.

 

Τα Επτάνησα αποτελούν ομάδα επτά μεγαλύτερων νησιών (Κεφαλληνία, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξοί, Κύθηρα) και άλλων μικρότερων (Κάλαμος, Σχίζα, Οθωνοί, Σαπιέντζα, Μαθράκι, Ερικούσα, Στροφάδες, Αντίπαξοι, Αντικύθηρα και Πρώτη). H εκδήλωση πρoέβαλλε την ιδιότυπη πολιτιστική ταυτότητα αυτών των νήσων, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα, αναπτύσσοντας μοναδικά χαρακτηριστικά με ευρύτατη απήχηση, αντάξια συμμετοχής στον παγκόσμιο διάλογο των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Πολιτισμού μέσα από την ανάδειξη του Υψηλού και του Ωραίου!

 

 

 Τον συντονισμό και την επιμέλεια της -συλλογικού χαρακτήρα- εκδήλωσης είχε η εκπ/κός Φ.Α. κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη σε συνεργασία με την εκπ/κό ΠΕ 70 κ. Παναγούλα Μίχα (Παρουσίαση – Οργάνωση) αμφότεροι επικουρούμενοι από τους εμπλεκόμενους για την επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων κ.κ. Δημήτριο Συγριμή (εκπ/κός Μουσικής Αγωγής / Διεύθυνση Χορωδίας), Κων/να Κουτσοδήμου (εκπ/κός Πληροφορικής / Τεχνική Υποστήριξη) Αικατερίνη Ρουμπέκα (Εικαστικός / Καλλιτεχνική Παρέμβαση) με τη συνδρομή και των υπολοίπων εκπ/κών της Σ.Μ. τους/τις οποίες και συγχαίρουμε, θερμά, για το εξαιρετικό, αισθητικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους!

Τέλος, συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την υψηλή συμμετοχικότητα, την εξαιρετική, ενεργητική τους διάθεση καθώς και για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης - όαση αληθινής δροσιάς, ελπίδας και αισιοδοξίας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε – και τους ευχόμαστε να είναι πάντα φιλοπρόοδοι με πολλαπλές επιτυχίες στη ζωή που ξεδιπλώνεται μπροστά τους!

  

ΥΓ: Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου για την σημαντική του υποστήριξη, τον  κ. Μιχαήλ Μπουχούτσο (εικόνα και ήχος),  την κ. Κων/να Στάθη και το Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (προμήθεια παραδοσιακών ενδυμασιών) τον κ. Μιχαήλ Κόκκινο (παροχή αρτοσκευασμάτων), τον κ. Ανδρέα Ανδρέου (φυτώρια – διακόσμηση) και, φυσικά, όλους τους παρευρισκόμενους όχι μόνο για τη σημερινή τους παρουσία αλλά και για το ζεστό, ζωηρό και συνεχές χειροκρότημά τους προϊόν ηθικής επιβράβευσης της επίπονης και πολυήμερης προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτικών!
      Πολλές ευχαριστίες και στην εκπ/κό ΠΕ 70 κ.
Καλλιόπη Λάμπρου για την ξεχωριστή επιμέλεια του μικρού μπουφέ, μετά το πέρας της εκδήλωσης!

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛ. ΣΤΑΘΜΟ ALPHA TV

 

Μία ξεχωριστή ημέρα ήταν η σημερινή, Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017, για το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου αφού επισκέφτηκε το Σχολείο μας συνεργείο του Πανελλήνιου Τηλεοπτικού Σταθμού AlphaTV στο πλαίσιο της νέας εκπομπής του με τίτλο «Στο δρόμο» στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των μικρών παιδιών σε θέματα Προστασίας των Ζώων μέσα από μία πρωτότυπη, ψυχαγωγική διαδικασία! Οι μικροί/ές μαθητές/τριές μας ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό στο κάλεσμα των γνωστών παρουσιαστών κ.κ. Γεώργιου Μαυρίδη και Γεώργιου Λέντζα οι οποίοι μετά το World Party  βγήκαν «Στο δρόμο» για να συνεχίσουν τα ταξίδια, αυτήν τη φορά όμως μέσα σε ένα παλιό φορτηγάκι! Οι δύο φίλοι μόνοι τους επισκεύασαν το παλιό βανάκι, ζουν μέσα σε αυτό ενόσω ταξιδεύουν και μαζί με τη Μόλλυ, τον αγαπημένο σκύλο του Γιώργου Μαυρίδη, έχουν ήδη ξεκινήσει να επισκέπτονται μέρη και να συναντούν ανθρώπους με ενδιαφέρουσες ιστορίες!

Για περισσότερες πληροφορίες αναμείνατε την έναρξη της εκπομπής «Στο δρόμο» από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV περί τα μέσα Μαρτίου, όπου και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από την Ιστοσελίδα μας.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε, θερμά τόσο τους κ.κ.  Γεώργιο Μαυρίδη και Γεώργιο Λέντζα όσο και τα υπόλοιπα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου για την υποδειγματική, έμπειρη και ουσιαστική παραμονή τους στη Σχολική μας Μονάδα με την υποστήριξη Κτηνιάτρου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στη γνωστή δημοσιογράφο κ. Τζίνα Γαβαλά η οποία όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία αδειοδότησης από το ΥΠΠΕΘ αλλά με υπευθυνότητα, σεμνότητα και επαγγελματισμό οργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση! Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δημιουργία, έμπνευση και   πολλές προσωπικές - επαγγελματικές επιτυχίες!

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ENCARDIA ΣΤΟ 1ο Δ.Σ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ξεχωριστή ημέρα η σημερινή, Δευτέρα 23-01-2017, για το Σχολείο μας αφού υποδέχτηκε τα μέλη του γνωστού, μουσικού συγκροτήματος Encardia, σε μία εκδήλωση όχι μόνον πολιτισμού και ιστορικής μνήμης αλλά και χαράς, ενθουσιασμού και ανέμελης διάθεσης που χαροποίησε τους/τις μικρούς/ές μαθητές/τριές μας!

Οι  Encardia εμπνέονται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας και το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου. Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι το 2017 έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 2.000 ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα, τη Γερμανία,  την Ιταλία, τη Νότια Γαλλία και την Κύπρο έχοντας κυκλοφορήσει, έως τώρα, 5 δίσκους. Έχουν συνεργαστεί, δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις, με εκπροσώπους της Κάτω-ιταλικής μουσικής (Τζιοβάνι Αβαντατζιάτο και Ρομπέρτο Λίτσι από την περιοχή του Σαλέντο, Cinzia Villani, Enza Pagliara, Έτορε Καστάνια, Daniele Durante, τα συγκροτήματα Ghetonia, Mala lingua, Canzoniere Grecanico Salentino κ.ά.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς Κώστας Θωμαΐδης Βασίλης Λέκκας,  Χρήστος Τσιαμούλης,  Νίκος ΞυδάκηςΚαίτη Κουλλιά καθώς και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Tον Αύγουστο του 2008 εμφανίστηκαν, μαζί με τον Τζιοβάνι Αβαντατζιάτο των Ghetonia, στo Φεστιβάλ "La notte della Taranta” στην Ιταλία, παρουσία 120.000 θεατών!

 

Οι Encardia τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες πέντε γλώσσες – διαλέκτους, παίζοντας, χορεύοντας, τραγουδώντας, ζωντανεύοντας παραμύθια και θρύλους μέσα από  ονειρικά ταξίδια στις πεδιάδες και τα όρη του Νότου και για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η συμμετοχική δράση και ο ενθουσιασμός των μικρών μαθητών/τριών μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Τους ευχαριστούμε, θερμά, για τη σημερινή τους παρουσία στο 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου και τους ευχόμαστε υγεία, δημιουργία και προσωπική – επαγγελματική ευημερία!

 

 

 

 

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

     Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκαν στο Σχολείο μας, σήμερα Δευτέρα 03-09-2016, δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την ημέρα αυτή ως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους με στόχο να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και την ενίσχυση της ευεξίας.

     Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν αφορούσαν ατομικά και ομαδικά, ολυμπιακά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μπέιζμπολ, πετοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, σκυταλοδρομίες, κ.ά.), υπό την εποπτεία – καθοδήγηση της εκπ/κού Φ.Α. του Σχολείου μας κ. Γουνδουλάκη Καλλιόπης, των εκπ/κών των τμημάτων αλλά και του τεχνικού επιτελείου της Σχολής Ποδοσφαίρου του ΑΟ Λουτρακίου κ.κ. Ιωάννη Νούλα και Σωκράτη Πέτρου με τη συνδρομή αθλητών της ποδοσφαιρικής ομάδας των ανδρών, οι οποίοι εκπροσωπούν, επάξια, την πόλη μας και το νομό μας σε διοργάνωση Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου (Γ΄ Εθνική).

  

     Όπως είναι ευνόητο και ειδικά για το ποδόσφαιρο που είχε την τιμητική του σήμερα, την οργάνωση, προπόνηση – άθληση και επίβλεψη των μαθητών μας ανέλαβαν οι εξειδικευμένοι προπονητές της Σχολής Ποδοσφαίρου του Α.Ο.Λ., με τη συνδρομή ποδοσφαιριστών από την πρώτη ομάδα του Συλλόγου και των εκπ/κών του Σχολείου μας, οι οποίοι είχαν τη γενική εποπτεία, καταφέρνοντας να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών ποδοσφαιριστών μας με την εναλλαγή και τον εμπλουτισμό εξειδικευμένων και περίτεχνων ασκήσεων οι οποίες προσέφεραν θέαμα, έντονες συγκινήσεις, διασκέδαση, χαρά, συναισθήματα και στιγμές ποδοσφαιρικής ...μαγείας!

 

 

     Επισημαίνεται ότι η Σχολή Ποδοσφαίρου του Α.Ο.Λ. συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» της Ο.Π.Α.Π Α.Ε  κι έχει αναδείξει πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και πολλοί αθλητές που έχουν περάσει διαχρονικά από το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου!  

     Επιπρόσθετα, οι λοιπές αθλητικές δράσεις, εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν με προβολές ταινιών, video σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό, ανάγνωση και συζήτηση κειμένων, άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά, κλπ., καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ) κ.ά.

 

 

      Ήταν μία εκδήλωση πολλαπλών, αθλητικών δράσεων ποικίλου χαρακτήρα όπου τα παιδιά με την ευφυΐα, την φαντασία, την εκφραστικότητα και το απίστευτο ταλέντο τους προσέφεραν απλόχερα την αγάπη τους στον αθλητισμό και στην Ιδέα του ευγενούς ανταγωνισμού!  Επιπλέον, με την υλοποίηση των εξειδικευμένων δράσεων καλλιεργήθηκε η αξία της συμμετοχικότητας, αναπτύχθηκε η σχέση Σχολείου – Τοπικής Κοινωνίας και αναδείχτηκαν πλείστες μορφές συνεργατικών σχέσεων.

     Θερμές ευχαριστίες στους προπονητές, αθλητές, παράγοντες και συνεργάτες του ΑΟ Λουτρακίου κ.κ. Ιωάννη Νούλα, Σωκράτη Πέτρου, Ηλία Σιώκο, Αλέξανδρο Βαλκάνο, Θεόδωρο Μπριλάκη, Νικόλαο Παπουτσή, Yuri Tanaka Thiago, Θεόδωρο Παντελέων, Παναγιώτη Πάστρα, Δημήτριο Γεωργίου και Ελένη Βλάχου όχι μόνο για την αφιλοκερδή, σημερινή, γόνιμη παρουσία τους αλλά και για το τεράστιο ενδιαφέρον και την αγάπη που αγκάλιασαν τα παιδιά μας καθώς και για το υψηλό ήθος που επέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της 4ωρης παραμονής τους στη Σ.Μ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον παρόντα στις εκδηλώσεις Πρόεδρο του ΑΟ Λουτρακίου κ. Θωμά Καναβό για την αποδοχή της Πρόσκλησής μας, την εξαιρετική συνεργασία του, την ανιδιοτελή συνεισφορά του στα αθλητικά - κοινωνικά δρώμενα της περιοχής και την ευγενική του χορηγία σε αθλητικό υλικό στο Σχολείο μας.

     Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου για την επιπρόσθετη προσφορά αθλητικού υλικού Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης, καθώς και για την εν γένει υποστηρικτική τους δράση στη Σχολική μας Μονάδα!  

     Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στην εκπ/κό Φ.Α. του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη, στην εκπ/κό Πληροφορικής κ. Κων/να Κουτσοδήμου που είχε την επιμέλεια της σχετικής ανάρτησης και σε όλους τους εκπ/κούς του Σχολείου για τη μεγάλη συνδρομή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης των σημερινών εκδηλώσεων.

 

Και του χρόνου με υγεία!

 

 

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-17

 

 

 

 

 

 Καλή Χρονιά!