Επίσκεψη ΣΤ΄ Τάξης στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

 

    

      Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης (Στ΄) τάξης, συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο και τις δασκάλες των τμημάτων τους κ.κ.Γεωργίου Νικόλαο, Αποστολίδη Χριστίνα και Ρίζου Ελευθερία, επισκέφθηκαν την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου «Κατίνα Παξινού» και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο μεγάλος Περίπατος του Πέτρου», βασισμένη στο ομώνυμο έργο της συγγραφέως Άλκη Ζέη, σε δραματοποίηση των Τάκη Τσαμαργιά και Σάββα Κυριακίδη.

 


     Η παρακολούθηση της παράστασης ήταν μια από τις προγραμματισμένες βιωματικές δράσεις, στα πλαίσια του μαθήματος της Φιλαναγνωσίας, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης ( Στ΄) τάξης του σχολείου μας- κατά την τρέχουσα διδακτική περίοδο - διαπραγματεύονται το πολύ γνωστό και κλασικό πια λογοτεχνικό έργο.

 


     Το έργο διασκευάστηκε για το θέατρο και παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή του
Τάκη Τζαμαργιά, ενός σκηνοθέτη με μεγάλη παιδαγωγική εμπειρία, - εργάστηκε ως βοηθός καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής - που καλείται να ζωντανέψει σκηνικά, μαζί με τους συνεργάτες του, το ψηφιδωτό των προσώπων και τις ιδέες της μεγάλης Ελληνίδας πεζογράφου.

 


      Μέσα από τον «
Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» οι μικροί θεατές μαθαίνουν ιστορία χωρίς κανέναν διδακτισμό και οι μεγαλύτεροι θυμούνται διηγήσεις και οικογενειακές ιστορίες, μέσα από μια άκρως χορταστική παράσταση που διαθέτει μουσική και τραγούδια, βίντεο και προβολές, υπέροχο σκηνικό που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών.

 


      Με τη σκηνοθεσία του ο
Τάκης Τζαμαργιάς κατάφερε να συνδυάσει την αμεσότητα που έχουν ανάγκη τα παιδιά, με τις πινελιές ποίησης που αγγίζουν τους μεγάλους.
      Γι΄αυτό και ήταν εξαιρετικά σημαντική η επιλογή της συγκεκριμένης παράστασης για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που πραγματικά την απόλαυσαν.

     
Η κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου, που βλέπει τα πάντα να αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει «πάνω από όλες τις άλλες αγάπες» την πατρίδα του. Η απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς θα τον βρει να παίζει στους δρόμους, «άντρας πια, δεκατριών χρονών»

 

!


    
Η μοναδική γραφή της Άλκης Ζέη συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο τη δραματικότητα και την αγωνία του πολέμου με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, κάνοντας τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» ένα από τα πιο αυθεντικά και αγαπητά κείμενα σχετικά με αυτό το κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας. Η πορεία του Πέτρου, γεμάτη θαυμαστές περιπέτειες και οι δυσκολίες, στην Αθήνα της κατοχής αλλά και το θάρρος και η επινοητικότητά του συναρπάζουν τους μικρούς θεατές.
     Οι ηθοποιοί μεταφέρουν το πνεύμα και το κλίμα της εποχής, ενώ ο «Πέτρος» του
Δημήτρη Πασσά, θύμιζε πολύ τον μυθιστορηματικό ήρωα, κυρίως γιατί ο νεαρός ηθοποιός έπεισε ως εννιάχρονος, χωρίς κανέναν παλιμπαιδισμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Δραματοποίηση:
Σάββας Κυριακίδης, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία:
Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά-Kοστούμια:
Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική:
Δημήτρης Ζαβρός
Κινησιολογία:
Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί:
Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο:
Χρήστος Δήμας
Μουσική διδασκαλία:
Μελίνα Παιονίδου
Στίχοι τραγουδιών:
Δημήτρης Ζαβρός, Νέβι Κανίνια
Βοηθός σκηνοθέτη:
Σμαρώ Κώτσια
Διανομή (αλφαβητικά)
Αντιγόνη:
Έφη Γούση
Γιάννης, Ιταλός στρατιώτης, Ψηλέας, Σούρα:
Γιάννης Διαμαντής
Αχιλλέας, Γιαούρτερ, Μάικλ, Κος Λουκάτος:
Ανδρέας Κοντόπουλος
Πατέρας, Κουκλοπαίχτης Α:
Κωστής Κορωναίος
Δροσούλα:
Αννίτα Κούλη
Κα Λεβέντη, Νιούρα:
Έλενα Μαρσίδου
Παππούς:
Γιώργος Μάζης
Σωτήρης:
Μιχάλης Μουλακάκης
Πέτρος:
Δημήτρης Πασσάς
Θείος Άγγελος, Διερμηνέας, Κώστας Αγαρινός:
Γρηγόρης Σταμούλης
Ρίτα, Κουκλοπαίχτης B΄:
Ελεάνα Στραβοδήμου
Μητέρα:
Μαρία Τσιμά

      Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου, το πολυαγαπημένο έργο της σπουδαίας σύγχρονης Ελληνίδας δημιουργού, Άλκης Ζέη, επαναλαμβάνεται για 2η χρονιά από τις 4 Οκτωβρίου στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη Δ΄ Τάξης στο Πάρκο Δεξαμενής

 

 

 

     Την Τετάρτη 27/02/2013 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων κ.κ.Φλήρη Αθανασία και Ζερβού Αικατερίνη πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της «Μελέτης Περιβάλλοντος» και στην ενότητα του Νερού, επίσκεψη στο πάρκο δεξαμενής με θέμα την έρευνα του οικοσυστήματος του πάρκου.

 

 

     Τα παιδιά εφοδιασμένα με σημειωματάρια, μεγεθυντικούς φακούς, μέτρα και γάντια κατέγραψαν έμβια και άβια του οικοσυστήματος.

 

 

    Στη συνέχεια παρακολούθησαν από τον προϊστάμενο ύδρευσης κ.Αντωνίου Μιχάλη –τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά- ενημέρωση για την υδροδότηση της πόλης. Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της γεώτρησης και διαλογική συζήτηση του υπεύθυνου με τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη Στ΄ Τάξης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

 

 

         Την Tετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης (Στ΄) τάξης, συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο και τις δασκάλες των τμημάτων τους κ.κ.Γεωργίου Νικόλαο, Αποστολίδη Χριστίνα και Ρίζου Ελευθερία, επισκέφθηκαν στην Αθήνα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη).

 

 

     Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει του επικείμενου εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και ήταν μια από τις προγραμματισμένες βιωματικές δράσεις στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος που εκπονείται, κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους, από την Έκτη (Στ΄) τάξη με θέμα: «το 21 εν πλω – Ο ναυτικός αγώνας των Ελλήνων».

 

   Αρχικά οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν τη γεμάτη ιστορικές μνήμες Αίθουσα Συνεδριάσεων της Βουλής των Ελλήνων, κάθισαν στα έδρανα της Γερουσίας και ενημερώθηκαν μέσα από μία παρουσίαση πολυμέσων σε βιντεοπροβολέα, για την ιστορική διαδρομή του κτηρίου - που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας για έναν περίπου αιώνα - καθώς και για τα πλούσια εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου.
 

 

   Μετά το τέλος της προβολής επακολούθησε η ξενάγηση στις δεκαεννέα αίθουσες του μουσείου που φιλοξενούν αντιπροσωπευτικά εθνικά κειμήλια, αναπτυγμένα με χρονολογική τάξη, διαγράφοντας την ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453 έως το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο:
σημαίες ελληνικές και λάφυρα από την Επανάσταση του 1821 και από τους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους που επακολούθησαν

 


οπλισμός των αγωνιστών του 1821 και μεταγενέστερων χρόνων, κράνη και πανοπλίες της εποχής της Ενετοκρατίας και Τουρκοκρατίας

 


ακρόπρωρα των πλοίων της Επανάστασης του 1821, έξοχα δείγματα λαϊκής ξυλογλυπτικής

 


γλυπτά, μετάλλια, παράσημα ιστορικών προσώπων, ιστορικά πορτρέτα - έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, σφραγίδες και νομίσματα

 


ενθύμια και προσωπικά αντικείμενα ιστορικών προσώπων

 


ελαιογραφίες, υδατογραφίες, σχέδια, χάρτες, χαρακτικά, λαϊκές λιθογραφίες, αφίσες

 

 

πλούσια ενδυματολογική συλλογή από στολές αγωνιστών, πολιτικών, λογίων, στρατιωτικών και ιεραρχών, τοπικές ενδυμασίες και κοσμήματα διάφορων περιοχών του Ελληνισμού και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή.

 


     Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε στα εκθέματα της Αίθουσας 9 Επανάσταση 1821 -1827 - Ναυτικός Αγώνας και του διαδρόμου 7 Ναυαρίνο, που αποτέλεσαν και το επίκεντρο της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και τα οποία, πραγματικά ενθουσίασαν και ιδιαιτέρως συγκίνησαν όλους μας. Μπροστά μας αληθινά, ιερά κειμήλια Ελλήνων που ζωντάνεψαν και αναπαράστησαν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας τον τιτάνιο και θαυμαστό ναυτικό αγώνα των ναυμάχων του Αιγαίου, κλείνοντας έτσι έντονα βιωματικά την τρίμηνη ενασχόληση και έρευνά μας με το εν λόγω θέμα: οι επαναστατικές σημαίες των τριών ελληνικών νησιών με τον ισχυρότερο στόλο κατά την Επανάσταση του 1821, Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών που πρωτοστάτησαν στον κατά θάλασσαν αγώνα, η καρδιά μέσα σε λάρνακα του ήρωα, πυρπολητή και ναυμάχου Κωνσταντίνου Κανάρη, όπλα και προσωπογραφίες ναυτικών αγωνιστών, ομοιώματα πλοίων του Αγώνα, η λέμβος του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, το ακρόπρωρο του πάρωνος «Άρης» του Αναστάσιου Τσαμαδού, ακρόπρωρα πλοίων των ναυμάχων Ανδρέα Μιαούλη, Ιάκωβου Τομπάζη, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας κ.ά., ζωγραφικές συνθέσεις της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου και ευρήματα από τα ναυάγια του τουρκοαιγυπτιακού στόλου στο βυθό της Πύλου.
 

 

     Μετά το τέλος της ξενάγησης οι μαθητές και οι μαθήτριες με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς αγόρασαν αναμνηστικά της επίσκεψης στο πωλητήριο του μουσείου, ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας το κολατσιό τους και την ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη Αθήνα στον υπαίθριο χώρο της Πλατείας Κολοκοτρώνη, φωτογραφήθηκαν δίπλα στον ανδριάντα του Γέρου του Μωριά και στη συνέχεια γεμάτοι εμπειρίες και έχοντας ζήσει έντονα συναισθήματα, αναχώρησαν ευχαριστημένοι/νες για το Λουτράκι.
 

Νικόλαος Γεωργίου
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη Γ΄ Τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ξυλοκάστρου

 

 

 

     Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ξυλοκάστρου, υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ.ΔήμητραςΤούντα και Γιούλας Μίχα.

 


    Αναμφίβολα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εκπαίδευση νέων ανθρώπων στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε ν’ αποκτήσουν από νωρίς σωστή οδική συμπεριφορά. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε η ευκαιρία στους μικρούς μαθητές μας να εκπαιδευτούν βιωματικά–διαδραστικά και υπεύθυνα στην συνειδητοποίηση και αντιμετώπιση των οδικών κινδύνων που προκύπτουν καθημερινά και στις ημέρες μας, μάλιστα, έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

 


     Η εκπαίδευση αφορούσε τη θεωρητική κατάρτιση των παιδιών και την πρακτική ως πεζοί και οδηγοί. Αρχικά, η διδακτική επίσκεψη περιελάμβανε μια γενική παρουσίαση των κανόνων οδικής ασφάλειας και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών.

 


    Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε πρακτική εξάσκηση των παιδιών σε ποδήλατο και ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μας μαθήτριες διασκεδάζοντας έμαθαν την αναγκαιότητα της Κυκλοφοριακής Αγωγής ως τρόπου ζωής μέσα από το μικρόκοσμο του Πάρκου, ενώ στο τέλος απόλαυσαν το παιχνίδι τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

 


    Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Πάρκο, τα παιδιά επισκέφτηκαν το Πευκοδάσος Ξυλοκάστρου, γνωστού ως Πευκιά, εξερευνώντας χαρούμενα το φυσικό του περιβάλλον.

 

 

   Θερμές ευχαριστίες στον κ.Ιωάννη Σαλωνίτη, τον Υπεύθυνο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Ξυλοκάστρου για την άψογη φιλοξενία και την εξαιρετική του παρουσίαση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη Δ΄ Τάξης στο Μουσείο Ακρόπολης

και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης

 

 

 

     Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ (Τετάρτης) τάξης του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους κ.κ. Φλήρη Αθανασία και Ζερβού Αικατερίνη, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών.

     Το Μουσείο της Ακρόπολης έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές, αξιοποιώντας τις ιστορικές γνώσεις τους, να ταξιδέψουν στο μακρινό παρελθόν μέσα από αντικείμενα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο.
 

 

     H περιήγηση ξεκίνησε από το ισόγειο του Μουσείου, την αίθουσα των «κλιτύων» της Ακρόπολης. Εκεί τα παιδιά γνώρισαν μερικά από τα αφιερώματα που βρέθηκαν στο ιερό της Νύμφης: πήλινα αγγεία, ειδώλια, κοσμήματα, παιχνίδια, σκεύη μαγειρικής κ.ά. Επίσης, τάματα και ανάγλυφα αφιερωμένα στον Ασκληπιό, θεό προστάτη της ιατρικής. Ανεβαίνοντας τη σκάλα του Μουσείου για τον πρώτο όροφο, έφτασαν στα εκθέματα των αρχαϊκών χρόνων. Συγκεκριμένα, θαύμασαν αετώματα διακοσμημένα με πολύχρωμα γλυπτά, αγάλματα κούρων, ιππέων, κορών και ανάγλυφα αφιερώματα. Στην αίθουσα των εκθεμάτων της κλασικής εποχής, εντυπωσιάστηκαν από τη χάρη και τη γοητεία των περίφημων Καρυάτιδων και από τις μορφές της θεάς Νίκης. Στον τελευταίο όροφο του Μουσείου γνώρισαν από κοντά τα πιο διάσημα γλυπτά της κλασικής εποχής, τα γλυπτά του Παρθενώνα. Ειδικότερα, τα γλυπτά των αετωμάτων, τις μετόπες και τη ζωφόρο που απεικόνιζε τη σκηνή της πομπής των Παναθηναίων.
 


       Μετά την ολοκλήρωση της περιήγησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες αγόρασαν αναμνηστικά, έβγαλαν φωτογραφίες και στη συνέχεια πήραν το δρόμο για τον αρχαιολογικό χώρο. Ανεβαίνοντας στον
ιερό βράχο της Ακρόπολης, αντίκρισαν το Ηρώδειο και τα λείψανα της στοάς του Ευμένη. Εντυπωσιάστηκαν από τα επιβλητικά Προπύλαια και από τον κομψό ναό της Αθηνάς Νίκης. Ο Παρθενώνας και το Ερέχθειο, όμως, κινητοποίησαν περισσότερο το ενδιαφέρον τους. Παρατήρησαν τις διαστάσεις τους, τις θαυμάσιες αναλογίες τους, τις κιονοστοιχίες, τα κιονόκρανα και συνειδητοποίησαν τη μεγάλη σημασία των εργασιών αναστήλωσης.
 


      Αναμφισβήτητα η επίσκεψη αυτή υπήρξε εξαιρετικά γόνιμη αφού τα παιδιά γνώρισαν τα τελειότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της κλασικής τέχνης, στο φυσικό τους χώρο, που ανέδειξαν την Αθήνα ως το μεγαλύτερο θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο του κόσμου.


Επιμέλεια Κειμένων – Φωτογραφικό υλικό:
Αθανασία Φλήρη, Αικατερίνη Ζερβού


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη Στ΄ Τάξης στο Γυμνάσιο Λουτρακίου

 

    

      Οι μαθητές/τριες της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης του Σχολείου μας συνοδευόμενοι από το δάσκαλο και τις δασκάλες των τμημάτων τους κ.κ.Γεωργίου Νικόλαο, Αποστολίδη Χριστίνα και Ρίζου Ελευθερία, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Δ/νσης Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας «Μετάβαση στο Γυμνάσιο», πραγματοποίησαν την Τρίτη 23-04-2013 επίσκεψη στο οικείο Γυμνάσιο Λουτρακίου.
    Αρχικά ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ.
Σκορδυλάκης Ιωάννης υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου και είχε μια σύντομη, φιλική συζήτηση μαζί τους.

 


      Στη συνέχεια ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Σ.Ε.Π. του Γυμνασίου κ.
Μούζος Παναγιώτης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης ενημέρωσε, σε μια πρώτη επαφή και επικοινωνία τους μαθητές/τριες που την επόμενη σχολική χρονιά 2013-2014 θα φοιτήσουν στην Πρώτη (Α΄) τάξη του Γυμνασίου, για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Γυμνασίου.

 


      Συγκεκριμένα αφού πρώτα οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε κάποιους χώρους του σχολικού συγκροτήματος (γραφεία καθηγητών, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής κλειστό γυμναστήριο, προαύλιο κ.λπ.) ενημερώθηκαν για το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Γυμνασίου, τα διδασκόμενα μαθήματα, τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών που διδάσκουν, τις αμοιβές/επαίνους και τις ποινές που προβλέπει η σχολική νομοθεσία, τον κανονισμό των απουσιών, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Γυμνάσιο καθώς και για θέματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, ενός θεσμού τόσο χρήσιμου και ουσιαστικού για τους μαθητές/τριές μας.

 


       Ευχαριστούμε πολύ τον κ.
Διευθυντή του Γυμνασίου για την φιλοξενία, τον κ.Μούζο καθώς και τους εκπαιδευτικούς της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης του σχολείου μας για την προσπάθειά τους, ώστε να προετοιμάσουν ψυχοσυναισθηματικά και να ενημερώσουν όσο το δυνατό πληρέστερα τους μαθητές/τριές μας για το νέο τους σημαντικό ξεκίνημα σε λίγους μήνες, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για μια, όσο το δυνατό, πιο ομαλή μετάβασή τους από την βαθμίδα της Πρωτοβάθμιας στη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 

 
     

 

Σχεδίαση - Κατασκευή: Κ.Μυλωνόπουλος (ΠΕ-19)

© 2012-2013