Εκδρομές

 

 

 

Σχολικό Έτος 2016 - 2017

 

           (πατήστε σε μία εκδρομή για μετάβαση)

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΡΟΜΥΛΟ ΗΛΙΑ ΚΑΠΕΡΩΝΗ

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ στην επιδαυρο

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧAΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

 

     ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Β΄ ΣΤΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ  

    "ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ" ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

 

       ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ   

      ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

        ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

    

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

 

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ      ΑΘΗΝΩΝ (O.A.K.A)

 

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

      ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

 

       ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

     

       ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ A΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ"

 

       ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

          ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 

        ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ A΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ - ΓΚΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

        ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

 ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

 ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

 ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΝΕΡΟΜΥΛΟ ΗΛΙΑ ΚΑΠΕΡΩΝΗ

 

Την Τετάρτη 17-05-2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης  του Σχολείου μας, υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ.: Μαρίνας Θυμή, Παναγούλας Μίχα και Ειρήνης Γιαβάση  πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στον νερόμυλο Ηλία Καπερώνη στην Νέα Επίδαυρο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικά το αλώνισμα και το λίχνισμα. Ακόμη, επισκέφτηκαν το παραδοσιακό σπίτι του μυλωνά, όπου και ταξίδεψαν στον χρόνο μέσα από παραδοσιακά αντικείμενα. Στον νερόμυλο, το άλεσμα του σιταριού από τις μυλόπετρες με τη δύναμη του νερού και ο παραδοσιακός αργαλειός, που χρησιμοποιούσε η μυλωνού, έκλεψαν τις εντυπώσεις των μικρών μας φίλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ στην επιδαυρο

 

 

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 οι μαθητές/τριες της Τετάρτης (Δ΄) τάξης του σχολείου μας, συνοδευμένοι από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους κ.κ. Γεωργίου Νικόλαο και Τούντα Δήμητρα, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη  στην  Επίδαυρο (Αρχαιολογικό Χώρο Ασκληπιείου/Αρχαίο Θέατρο/Αρχαιολογικό Μουσείο) και στην Παλαιά Επίδαυρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧAΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

 

 

Την Τρίτη  25 Απριλίου 2017, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Δ΄ Τάξης του σχολείου μας συνοδευόμενοι  από τους  εκπαιδευτικούς κ.κ. Γεωργίου Νικόλαο και Τούντα Δήμητρα  επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών.

   Τα μνημεία της Ακρόπολης αρμονικά συνδυασμένα με το φυσικό περιβάλλον αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής και αποδίδουν με τον τελειότερο τρόπο τον πλούτο και το μεγαλείο της Αρχαίας Αθήνας.

  

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Β΄ ΣΤΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ  

    "ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ" ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

 

Την Τρίτη 14-03-2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης  του Σχολείου μας, υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ.: Μαρίνας Θυμή, Παναγούλας Μίχα και Ειρήνης Γιαβάση  πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» στο Ναύπλιο.

 

Οι μικροί επισκέπτες συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα <<Συλλογές: Σχέδια –Σχήματα –Χρώματα>>. Μέσα από την περιήγηση στη νέα έκθεση του Μουσείου κι ένα παιχνίδι ταύτισης στοιχείων, κλήθηκαν να ανακαλύψουν τα σχέδια, τα σχήματα και τα χρώματα που διακοσμούν τα αντικείμενα των προθηκών με ένα διασκεδαστικό τρόπο.

Τέλος, πειραματίστηκαν καλλιτεχνικά και εκφράστηκαν διακοσμώντας το πουκάμισο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε φορεσιάς.

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ      ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

   

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 

 

Την Τρίτη 14/3/2017 οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς  κ.κ. Γεωργίου Νικόλαο  και Τούντα Δήμητρα πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β.  Παπαντωνίου».

  Οι μαθητές/τριες συμμετέχοντας στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Ναύπλιο στον 19ο αιώνα», απόλαυσαν έναν περίπατο στην παλιά πόλη –εντός των τειχών- και ανακάλυψαν γνωστά σημεία της ιστορίας της πόλης, αλλά και της ελληνικής ιστορίας του 19ου αιώνα γενικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

 

Την Τρίτη, 14-03-17, οι μαθητές/τριες της Α’ Τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο Πειραμάτων στην Αθήνα όπου παρακολούθησαν και πραγματοποίησαν σε ομάδες πειράματα σχετικά με τον ήχο.

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (O.A.K.A)

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

 

 

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές/τριες της Τετάρτης (Δ΄) τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών (Ιλίου Μέλαθρον), συνοδευμένοι από τους εκπαιδευτικούς κ.κΓεωργίου Νικόλαο ,Τούντα Δήμητρα και Μολασιώτη Ελένη. Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Το Νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο – Σαν το νόμισμα κυλήσει…παραμύθι θ’ αρχινίσει…» που εκπονεί η τάξη στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης.

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 

Στις 14 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας γνώρισαν τη ΝέαΔημοτικήΒιβλιοθήκη του τόπου τους. Κάθισαν στο σύγχρονο αναγνωστήριο, μελέτησαν τους τίτλους των βιβλίων, πήραν συνέντευξη από το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης, άκουσαν αποσπάσματα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά από ένα βιβλίο, που μελετούν φέτος,συμμετέχοντας σε ένα Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας, στο πλαίσιο του eTwinning. Μεταξύ άλλων έμαθαν για το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, για το πώς εκδίδεται η κάρτα δανεισμού, τους κανόνες δανεισμού, για το επάγγελμα του Βιβλιοθηκονόμου-Βιβλιοθηκάριου, την μικρή αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία της Τοπικής Βιβλιοθήκης  και των αριθμό βιβλίων που φιλοξενεί.

Στα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι μαθητές στο σημείο των εντυπώσεων από την επίσκεψη ανέφεραν ότι αυτό που τους άρεσε περισσότερο ήταν η άριστη υποδοχή και φιλοξενία του Προσωπικού, ο εμπλουτισμός των γνώσεών τους για τα βιβλία και τη Βιβλιοθήκη και η ανάγνωση του βιβλίου από τις τρεις εκπαιδευτικούς-συνοδούς τους, δίπλα στο υπέροχο τζάκι που είχε ανάψει ειδικά για αυτούς!!!

Πολλές εγκάρδιες ευχαριστίες στον Βιβλιοθηκάριο, κύριοΚωνσταντίνο Γκιώνη και στην Εθελόντρια-Βοηθό της Βιβλιοθήκης, κ. Φανή Μπάνου για την άψογη φιλοξενία και συνεργασία τους.

Η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2016. Το κτίριο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Οικονόμου και Τομπάζη και το ωράριο λειτουργίας της είναι:

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή, 11:00-14:00

 και

Δευτέρα-Τετάρτη, 18:00-20:00.

Εντός ολίγων μηνών αναμένεται έχει προγραμματιστεί η προσθήκη χιλιάδων νέων βιβλίων στους καταλόγους της.

 Μικροί αναγνώστες μαζί με τους γονείς σας, είστε ευπρόσδεκτοι να γίνετε μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, να γνωρίσετε τα  βιβλία της, να βγάλετε Κάρτα Δανεισμούκαθώς και να χρησιμοποιήσετε το άνετο αναγνωστήριο για τις εργασίες σας!!!

 Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασία Φλήρη (ΠΕ70), Αντιγόνη Χατζηπαναγιώτου (ΠΕ70) και Έλενα Μολασιώτη (ΠΕ06).

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ A΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ"

 

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν στην Αθήνα το θέατρο Κιβωτός για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο μαγικός αυλός», μία οπερέτα του Μότσαρτ. Έζησαν την περιπέτεια του Παμίνο που είχε ορκιστεί να ελευθερώσει την αγαπημένη του Παμίνα, την οποία την είχε κλείσει ο πατέρας της ο Ήλιος σε έναν πύργο. Γέλασαν με τα παθήματα του Παπαγγένο που βρέθηκε μπλεγμένος χωρίς να το θέλει σε μια ιστορία που  του άλλαξε τη ζωή και θα του έφερε την αληθινή αγάπη!

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε΄ Τάξης του Σχολείου μας, υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Μπαρτζιώτη Θεόδωρου και Ρίζου Ελευθερίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βυζαντινό-Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ Τάξης του Σχολείου μας, υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Φλήρη Αθανασίας και Χατζηπαναγιώτου Αντιγόνης  πραγματοποίησαν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών.

 

 


 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ A΄ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ - ΓΚΑΖΙ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Δ΄ Τάξης του Σχολείου μας, υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Γεωργίου Νικόλαου και Τούντα Δήμητρας  πραγματοποίησαν την Τρίτη  29  Νοεμβρίου, εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Την Παρασκευή 11-11-2016 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου επισκέφθηκαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα πλαίσια της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών το Νοέμβρη του 1973.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν από κοντά τους χώρους στους οποίους διαδραματίστηκαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής, κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο του αύλιου χώρου του ιστορικού κτηρίου, είδαν την πύλη που υπήρχε εκείνη την εποχή ως ανεξίτηλο σημάδι μνήμης και άκουσαν με προσοχή όλα όσα τους είπε με λεξιλόγιο κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους η εξαίρετη επίκουρος καθηγήτρια κα Μπουγιατιώτη Φλώρα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αμφιθέατρο της σχολής όπου με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν μία παρουσίαση της προαναφερόμενης καθηγήτριας για την ιστορία των κτηρίων του Πολυτεχνείου, τα αρχικά σχέδια του  και άλλα κτήρια της πόλης των Αθηνών σχεδιασμένα από αρχιτέκτονες της σχολής. Με αυτό τον τρόπο αντιλήφθηκαν διαισθητικά πως περίπου γίνεται το μάθημα σε ένα ΑΕΙ.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως λίγο πριν αναχωρήσουν από το κτήριο γνώρισαν και κουβέντιασαν με φοιτητές που βρίσκονταν στον χώρο αυτό, αλλά επίσης γνώρισαν και τον <γέρο του Πολυτεχνείου> όπως τους αυτοσυστήθηκε και δεν ήταν άλλος από τον συνταξιούχο καθηγητή της σχολής κ. Μαυραειδή ο οποίος τους αφηγήθηκε γεγονότα από κείνες της ταραγμένες μέρες του Νοέμβρη του 73 μιας και ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων ως φοιτητής.

Ευχαριστούμε θερμά τον κοσμήτορα της σχολής κ. Ησαϊα ο οποίος είχε την ευγενή διάθεση και καλοσύνη να μας δώσει άδεια για την επίσκεψη μας στο χώρο όπως και την κα Μπουγιατιώτη Φλώρα  η οποία επιμελήθηκε την ξενάγησή μας.

Θα παραμείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία στους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες.

 

 

ΕΠIΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤHΡΙΟ – ΦΥΣΙΚH ΠΗΓH

 ΕΟΤ ΛΟΥΤΡΑΚIOY- ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕα

Την Τετάρτη 19-10-2016, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη   στο,  υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. κ. Γεωργίου Νικόλαου και  Τούντα Δήμητρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

      

    

      

 

             

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


.