Νέα

 

(πατήστε στη χρονική περίοδο για μετάβαση)

 

Σχολικό Έτος 2016-2017

 

  Τα Νέα μας - Ιούνιος 2017

 

  Τα Νέα μας - Μάιος 2017

 

  Τα Νέα μας - Απρίλιος 2017

 

   Ta Nέα μας - Μάρτιος 2017

 

   Ta Nέα μας - Φεβρουάριος 2017
 

   Ta Nέα μας - Ιανουάριος 2017

 

    Τα Νέα μας - Δεκέμβριος 2016

 

    Τα Νέα μας - Νοέμβριος 2016

 

    Τα Νέα μας - Οκτώβριος 2016

 

    Τα Νέα μας - Σεπτέμβριος 2016

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

 

 

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

 


    Ένας δικός μας άνθρωπος, η Δομνίκη Μπαλτούμα, που είχε υπηρετήσει με εξαιρετικό ήθος και ευσυνειδησία στο 1ο Δ.Σ Λουτρακίου από τη θέση της εκπ/κού Γαλλικής Γλώσσας, έφυγε τόσο πρόωρα και τόσο άδικα από κοντά μας! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της! Καλό σου ταξίδι Δομνίκη!

 

 

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017


    Σήμερα, Δευτέρα 12-06- 2017, η Ψυχολόγος του Σχολείου μας κ. Ευτυχία Κολοκοντέ και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Θεοδώρα Παναγοπούλου, σε συνεργασία με τους/τις μικρούς μαθητές/τριές μας υλοποίησαν στη Σχολική μας Μονάδα δράσεις της αρμοδιότητάς τους.    Ειδικότερα, εστίασαν στην Επιρροή των Συνομηλίκων και παρουσίασαν την Πανευρωπαϊκή Καμπάνια «1 στα 5» σχετικά με την Πρόληψη της Παιδικής, Σεξουαλικής Κακοποίησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΑΙΟΣ 2017

 

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

 

Από τις 10.00 π.μ. οι μαθητές/τριες και των δύο Τμημάτων της Στ΄ Τάξης του Σχολείου μας, υπό τη συνοδεία των υπευθύνων εκπ/κών ΠΕ 70 κ.κ. Αθανασίας Φλήρη και Μαρίας – Αντιγόνης Χατζηπαναγιώτου, επισκέπτονται την Έκθεση Τεχνολογίας του Γυμνασίου Λουτρακίου. Παράλληλα, γνωρίζουν τους χώρους του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που θα τους φιλοξενήσει για τα επόμενα έξι χρόνια της μαθητικής τους σταδιοδρομίας!

 

 

 

 

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν σήμερα, Τετάρτη  24 Μαΐου 2017, στo Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου οι καθιερωμένοι αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού 2016-17 Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας. Το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου συμμετείχε με πολλούς/ές αθλητές/τριες οι οποίοι/ες κατάφεραν να πετύχουν πολλές διακρίσεις και να πλαισιωθούν σε εξαιρετικά τιμητικές θέσεις με αποκορύφωμα την κατάκτηση τεσσάρων χρυσών μεταλλίων, των περισσότερων από όλες τις Σ.Μ. του νομού μας, συνεχίζοντας τη λαμπρή, αθλητική του παράδοση!

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Κατηγορία: Δραστηριότητες/ Υγεία –Αθλητισμός.

 

 

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

 

Αύριο, Τετάρτη 24-05-2016, θα διεξαχθούν αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού στο Δ.Α.Κ. Κορίνθου υπό την αιγίδα του Τμήματος Φ.Α. Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας. Το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου συμμετέχει με έντεκα (11) αθλητές/τριες, υπό την καθοδήγηση της εκπ/κού Φ.Α. κ.κ. Καλλιόπης Γουνδουλάκη. Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!

 

 

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε, θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχ. Λουτρακίου για την ευγενική τους  χορηγία προς έκδοση μαθητικού εντύπου της Β’ Τάξης του Σχολείου μας.

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

 

 

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Από το πρωί σήμερα, Τρίτη 16-05-2017, οι μαθητές/τριες της Δ΄ Τάξης επισκέπτονται την Επίδαυρο. Αύριο, Τετάρτη 17-05-2017 οι μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του Νερόμυλου στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδρομές.

 

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Κατά τη διάρκεια του 3ου Τριμήνου της χρονικής περιόδου 2016-17 υλοποιήθηκε στη Σχολική μας Μονάδα Εκπ/κό, Αθλητικό Πρόγραμμα Εκμάθησης Επτάθλου – Δεκάθλου από τους/τις μαθητές/τριες και των δύο Τμημάτων της Ε΄ Τάξης. Υπεύθυνοι του Προγράμματος ήταν από κοινού ο Δ/ντής του Σχολείου μας κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος (ΠΕ 70) και η εκπ/κός Φ.Α. κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη (ΠΕ 11).

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Διήμερο, Πρακτικό Μέρος στο Θώδειο Στάδιο Λουτρακίου διεξήχθη με την ενεργό συμμετοχή - συνδρομή των Προπονητών του Τμήματος Στίβου του ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου, εκπ/κών Φ.Α., κ.κ. Χριστίνας Σέκερη και Ιωάννη Δαμβουνέλη, την Έφορο του Τμήματος Στίβου του ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου και του μέλους του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων - Hellenic Athletics Federation) κ. Παρασκευής Παχατουρίδου και του παράγοντα του Συλλόγου, κ. Αναστάσιου Φουντούκη οι οποίοι με την εμπειρία τους και την ουσιαστική τους συνδρομή συνεισέφεραν στα μέγιστα στην επιτυχία του Προγράμματος!

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στον Πίνακα Ανακοινώσεων ή στην Κατηγορία: ΔραστηριότητεςΥγεία Αθλητισμός.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

 


Τ
ο σχολείο μας συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με θέμα την Αποφυγή - Διακοπή του Καπνίσματος.

Υπεύθυνη της συμμετοχής είναι η εκπ/κός Εικαστικών κ. Αικατερίνη Ρουμπέκα.
Καλή επιτυχία στους/στις συμμετέχοντες!

 

Τρίτη 9 Μαΐου 2017


Από το πρωί σήμερα, Τρίτη 09-05-2017, διεξάγεται Τουρνουά Ποδοσφαίρου στην Αθλούπολη Κορίνθου υπό την αιγίδα του Τμήματος Φ.Α. Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας. 

Το1ο Δ.Σ. Λουτρακίου συμμετέχει με δύο ομάδες, υπό την καθοδήγηση της εκπ/κού Φ.Α. κ. Καλλιόπης Γουνδουλάκη και του Δ/ντή του Σχολείου μας κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλου.

Καλή επιτυχία στους μικρούς ποδοσφαιριστές μας!

Για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην Κατηγορία: Δραστηριότητες: Υγεία-Αθλητισμός.

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

 

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στο 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου Ημερίδα Δασοπροστασίας – Πυροπροστασίας σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία Ν. Κορινθίας, την Πυροσβεστική Κορίνθου και τον Δήμο Λ. – Π. – Αγ. Θ.

Η Ημερίδα περιελάμβανε δύο Μέρη: Το Θεωρητικό Μέρος διάρκειας 3 ωρών με κεντρικό εισηγητή των Διευθυντή της Δασικής Υπηρεσίας Ν. Κορινθίας κ. Παναγιώτη Καλλίρη και το Πρακτικό Μέρος που περιελάμβανε βιωματικές δράσεις – πρακτική εξάσκηση και διεξήχθη με τη συνδρομή ανδρών του Πυροσβεστικού Σταθμού Λουτρακίου – Περαχώρας και Εθελοντών Πυροσβεστών. Την Ημερίδα παρακολούθησαν και Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κων/νο Λογοθέτη, ενώ στο Βιωματικό Μέρος παρευρέθηκε και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Λουτρακίου – Περαχώρας Πυραγός κ. Βασίλειος Γεροβασίλης.

Για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδηλώσεις.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

 

 

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

     Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών μας, ότι το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2017, λόγω του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς!

 

 

 

 

 

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

 

Όπως εδώ και είκοσι δύο χρόνια τώρα, ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» οργάνωσε το διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά 2017, για παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, νησιών και παράκτιων πόλεων.

 

Το Σχολείο μας δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία!
 

Aποτελεί ξεχωριστή τιμή για τη Σχολική μας Κοινότητα η βράβευση της μαθήτριας του ΣΤ1 Τμήματος Άννας Μαρίας Μεγάλου η οποία κέρδισε επάξια το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην Ηλικιακή Κατηγορία 9-12 ετών!!! Την συγχαίρουμε και της ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής, δημιουργική με πολλές επιτυχίες στη ζωή της!

Επιπρόσθετα, το έργο της μαθήτριας της Δ΄ Τάξης Πολίνας Γιενούτινα με Τίτλο: Ονειρεμένος Κήπος επιλέχτηκε να κοσμεί μόνιμα την Πινακοθήκη του Ιδρύματος Θεοχαράκη!

 

Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, και στην εκπ/κό Εικαστικών του Σχολείου κ. Αικατερίνη Ρουμπέκα!

 

 

Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του  Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 στην Αθήνα.

 

 

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

 


    Από το πρωί σήμερα, οι μαθητές/τριες και των δύο Τμημάτων της Δ΄ Τάξης επισκέπτονται την Ακρόπολη στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδρομές, λίαν προσεχώς.

 

 

 

 

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν σήμερα, Πέμπτη 06-04-2017, οι αγώνες Καλαθοσφαίρισης Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας υπό την αιγίδα του Γραφείου Φ.Α. της Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού μας. Το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου συμμετείχε και στους τρεις ομίλους της διοργάνωσης με τρεις ομάδες και, τηρώντας τη λαμπρή αθλητική του παράδοση, κατέκτησε την 1η Θέση στα Αγόρια, την 1η Θέση στα Κορίτσια και την 3η θέση στις Μεικτές Ομάδες!

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στην προπονήτριά τους κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη!

Για επιπρόσθετο, φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην

Κατηγορία: Δραστηριότητες – Υγεία/Αθλητισμός.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

     Συνεργείο του Δήμου Λ. – Π. –  Αγ. Θ. προέβη σήμερα σε επιτόπια αυτοψία και αποκοπή κλάδων δέντρων του αύλειου χώρου της Σχολικής μας Μονάδας. Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήριο Πέρρα και τον Γεωπόνο του οικείου Δήμου κ. Νεκτάριο Πιπίνη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας!

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

 

Περιβαλλοντική δράση #LetsDoItGreece

 

 Ευχαριστούμε αυτά τα λίγα παιδιά και τους γονείς τους, που συμμετείχαν και φέτος με ατελείωτο κέφι στην δράση του σχολείου μας αλλά και του Δήμου μας για την Πανελλήνια εκστρατεία Let's Do it Greece μαθαίνοντας παράλληλα στην πράξη τι σημαίνει εθελοντική εργασία...!

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων για την συνεισφορά του!

Και φέτος το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε όλους!

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

 

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η Έβδομη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου στην Κόρινθο με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα το
Σάββατο 1η Απριλίου, προετοιμάζεται πυρετωδώς στα παρασκήνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της Δημοτικής Πινακοθήκης, της Παιδικής Χορωδίας, της Μπαντίνας του Δήμου Κορινθίων, του Λαογραφικού Μουσείου και στα βάθη κάθε ρώσικης ψυχής που κατοικεί στην περιοχή μας!
Στις εκδηλώσεις θα τραγουδήσει η μαθήτρια του Δ1

του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου Πωλίνα Γιενούτινα

την οποία και συγχαίρουμε θερμά!

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

    

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  των Δ΄ - Ε΄& ΣΤ΄ Τάξεων του Σχολείου μας συμμετείχαν σήμερα στην καθιερωμένη, επετειακή, μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης μας. Νωρίτερα το πρωί  η εκπαιδευτικός Φ.Α. κ. Γουνδουλάκη Καλλιόπη παρευρέθη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό, Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου μαζί με τον σημαιοφόρο και τους/τις παραστάτες/τριες: Διαμαντόπουλο Απόστολο (σημαιοφόρος), Μπιτζίνη Παναγιώτη, Μάσσο Γεώργιο, Μίχα Μανώλη, Αγγελοπούλου Αικατερίνη, Μεγάλου Άννα- Μαρία (παραστάτες/τριες). Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας κ. Κολλητίδου Ελισάβετ εκφώνησε  τον Πανηγυρικό της Ημέρας. Στη συνέχεια  όλοι/ες οι μαθητές/τριες συγκεντρώθηκαν στο Παραλιακό Πάρκο όπου στο Μνημείο των Ηρώων παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες αρχές και τους φορείς της πόλης μας.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδηλώσεις.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

 

Σήμερα το πρωί  γονείς, συγγενείς, φίλοι των μαθητών αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν την καθιερωμένη, σχολική εορτή που με μεγάλη διάθεση και ενέργεια  ετοίμασαν τα παιδιά των  Δ2΄- Ε΄& ΣΤ΄ Τάξεων. Επετειακά τραγούδια, ποιήματα, αφηγηματικά δρώμενα, δραματοποιημένα ποιήματα, θεατρικά σκετς, παραδοσιακοί χοροί, όλα αφιερωμένα στη διπλή Εορτή του γένους μας, Εθνική και Χριστιανική.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδηλώσεις.

 

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Οι μαθητές/τριες των Ε΄& ΣΤ΄ Τάξεων επισκέφθηκαν σήμερα το Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής με τη συνοδεία των Υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων Φλήρη Αθανασία, Μπαρτζιώτη Θεόδωρο, Χατζηπαναγιώτου Μαρία-Αντιγόνη και Ρίζου Ελευθερία.

Σε έναν πολύ φιλόξενο χώρο τα παιδιά χωρίστηκαν σε πενταμελείς ομάδες και με την καθοδήγηση των υπευθύνων του προγράμματος  άρχισαν τα πειράματα. «Μαγική Χημεία», ήταν ο τίτλος του προγράμματος και τα παιδιά μαγεύτηκαν πραγματικά από όσα έμαθαν. Στο τέλος όλοι  αποχώρησαν με ένα πλατύ χαμόγελο, ελπίζοντας και σε μελλοντικές, παρόμοιες  επισκέψεις!

 

 

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

 

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας ότι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο του '21 θα υλοποιηθεί με την έναρξη του Πρωινού Ωραρίου στις 08:10π.μ. και ώρα λήξης και αποχώρησης μαθητών/τριών στις 10:00π.μ, περίπου.

Υπενθυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Παρακαλούμε, θερμά, για την έγκαιρη παραλαβή των παιδιών.

 Ανήμερα το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, ο σημαιοφόρος με τους/τις παραστάτες/τριες, κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς της Δοξολογίας και της Παρέλασης κ.κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη και Ελευθερία Ρίζου, θα συγκεντρωθούν στις 09:45 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με σκοπό την παρακολούθηση της Ιερής Δοξολογίας.

 Οι υπόλοιποι/ες μαθητές/τριες που συμμετέχουν στην παρέλαση, θα συγκεντρωθούν στον προκαθορισμένο χώρο του Ηρώου στις 10:45 π.μ.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Από το πρωί σήμερα, οι μαθητές/τριες και των τεσσάρων Τμημάτων των Ε΄ &  ΣΤ΄ Τάξεων επισκέπτονται το Μουσείο Πειραμάτων στην Καισαριανή στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες στην Κατηγορία: Εκδρομές, λίαν προσεχώς.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Σήμερα, Τετάρτη 22-03-2017, υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας Επετειακή Ημερίδα Τακτικής Ανάλυσης της Ιστορικής Μάχης των Δερβενακίων σε συνεργασία με τη ΣΜΧ Λουτρακίου. Εισηγητής της Εκδήλωσης ήταν ο Αντισυνταγματάρχης ΠΖ κ. Βασίλειος Βασιλείου ο οποίος με σαφήνεια, πληρότητα και παραστατικότητα  παρουσίασε την ερευνητική του εργασία προσαρμοσμένη στις αντίστοιχες, αντιληπτικές ικανότητες της ηλικιακής ομάδας των μαθητών/τριών  των Δ΄ – Ε΄- Στ΄ Τάξεων οι οποίοι και επέδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδηλώσεις.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

 

21 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με σύνδρομο Down!

   
Το σύνδρομο Down (προφέρεται Ντάουν) (ή αλλιώς Τρισωμία 21 ή Τρισωμία G) περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.

Γνωρίζεις ότι ...

  
Το σύνδρομο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Βρετανό γιατρό John Langdon Down (εξ ου και η ονομασία του), όταν το 1866 πρόσεξε ότι πολλά άτομα, άσχετα μεταξύ τους, που βρίσκονταν σε διάφορα ιδρύματα, είχαν παραπλήσια εξωτερικά χαρακτηριστικά
Το σύνδρομο Down είναι λοιπόν μία γενετική κατάσταση και δεν είναι ασθένεια. Επομένως, δεν τίθεται θέμα θεραπείας.

Το σύνδρομο είναι δυνατόν να εντοπιστεί με τον προγεννητικό έλεγχο.

Τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν κάποια κοινά εμφανισιακά γνωρίσματα και έχουν και ως κοινό χαρακτηριστικό μια σειρά από αναπτυξιακές δυσκολίες που αφορούν στην κινητική και τη γνωστική ανάπτυξη.

 


 

 

 

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

 

 

Μήνυμα Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

 

 "Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού) καθιερώθηκε το 1966. Αφορμή ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία 69 μαύρων φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ της Νότιας Αφρικής, που διαδήλωναν ενάντια στο καθεστώς του Απαρτχάιντ. Το Απαρτχάιντ ήταν ένα καθεστώς φυλετικού διαχωρισμού και διακρίσεων που είχαν επιβάλει οι Λευκοί κάτοικοι της Νότιας Αφρικής στο σύνολο του πληθυσμού, που ουσιαστικά στηριζόταν στην καταπίεση και την εκμετάλλευση του μη λευκού πληθυσμού. Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων καθιερώθηκε με απόφαση του ΟΗΕ, ο οποίος ταυτόχρονα υιοθέτησε τη Διακήρυξη για την εξάλειψη κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων. Η διακήρυξη υπογράμμιζε ότι οποιαδήποτε διάκριση λόγω φυλής, χρώματος, ή εθνικής καταγωγής, παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το νεαρό της ηλικίας σας μπορεί να σας κάνει να αντιμετωπίζετε όλα αυτά ως γεγονότα του μακρινού παρελθόντος. Ωστόσο δεν είναι. Πάρα πολλοί από όσους υπέστησαν τις συνέπειές του είναι ακόμη στη ζωή: αφορά τις γενιές των γονιών και των γιαγιάδων και παππούδων σας. Ήταν μόλις το 1991 που καταργήθηκε το Απαρτχάιντ. Ήταν μια αισιόδοξη στιγμή στην ιστορία, γιατί πιστέψαμε τότε ότι όλα αυτά, οι πολιτικές των διακρίσεων και των φυλετικών διαχωρισμών, είχαν πλέον τελειώσει οριστικά. Είναι όμως έτσι;

 Δυστυχώς, σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα, ο ρατσισμός, όπως και ο φασισμός, το άλλο φαινόμενο που είχαμε πιστέψει ότι τελείωσε, απειλούν ξανά τις κοινωνίες μας. Τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι ολοζώντανες μπροστά μας και απαιτούν επαγρύπνηση και συνειδητή προσπάθεια από όλους μας. Μπορεί ο ρατσισμός σήμερα σε πολλές περιπτώσεις να είναι περισσότερο έμμεσος από ό,τι τότε. Κανείς δε τολμά δημόσια να δικαιολογήσει ρατσιστικές συμπεριφορές με βάση τη φυλή. Ωστόσο, η εθνοτική καταγωγή, η θρησκεία, η κοινωνική και οικονομική κατάσταση, οι έμφυλες ταυτότητες, η οικογενειακή κατάσταση, η γλώσσα αποτελούν μερικούς μόνο από τους παράγοντες που πολύ συχνά πυροδοτούν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε αυτές τις συμπεριφορές παρελθόν. Ο τρόπος που καταφέραμε να υποδεχτούμε και να εντάξουμε τα παιδιά του πολέμου στις τάξεις των σχολείων μας, ο αβίαστος τρόπος που ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες στην επικοινωνία όταν βρεθήκατε μαζί στις σχολικές αυλές, οι γνήσιες φιλίες που προέκυψαν, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ένας περισσότερο ανθρώπινος κόσμος είναι εφικτός. Το ζητούμενο δεν είναι αν υπάρχουν δυσκολίες. Πάντα θα υπάρχουν. Το στοίχημα είναι η παιδεία να μπορέσει να μας οπλίσει με τις γνώσεις και την ωριμότητα που χρειαζόμαστε για να αντιληφθούμε ότι σ’ αυτόν τον κόσμο, ο μόνος τρόπος να ζήσουμε είναι να το κάνουμε όλοι μαζί. Να καταλάβουμε ότι οι διαφορές δεν είναι εμπόδια, αλλά πλούτος. Να μετατρέψουμε τα σχολεία μας σε πρότυπα της κοινωνίας στην οποία θέλουμε να ζήσουμε".

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

 

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

 

 

 

 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2017

 

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017,  στις 12.30 μ.μ., θα επιδοθεί η βαθμολογία Β΄ Τριμήνου στους γονείς των μαθητών/τριών του Σχολείου μας από τους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων στις αντίστοιχες αίθουσες.

 Οι εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων θα ενημερώνουν τους γονείς στην Αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων (1ος όροφος).

Επισημαίνεται ότι το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.

 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2017

Από το πρωί σήμερα, οι μαθητές/τριες και των τεσσάρων Τμημάτων των Β΄ &  Δ΄ Τάξεων επισκέπτονται το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» στο Ναύπλιο.

Παράλληλα, οι μαθητές/τριες και των δύο Τμημάτων της Α΄ Τάξης επισκέπτονται το Μουσείο Πειραμάτων στην περιοχή της Καισαριανής στην Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες στην Κατηγορία: Εκδρομές, λίαν προσεχώς!

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

 

Η εκπ/κός ΠΕ 05 του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου κ. Ελισάβετ Κολλητίδου ορίστηκε ως ομιλήτρια στη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Λουτράκι, στις 25 Μαρτίου 2017, για την Εθνική Επέτειο της απελευθέρωσης των Ελλήνων το 1821 από τον τουρκικό ζυγό.

 

 

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

 

 

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου, θα διεξάγουν δωρεάν διαγνωστικές καρδιολογικές εξετάσεις την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, με ώρα έναρξης 8.30’ π.μ. στο ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ.

Τηλ. επικοινωνίας: 6976414224 (κα Βλαστάρη Ρούλα) 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

 

 

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Διευθυντής και τα Μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον μέχρι πρότινος Διοικητή της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου Μηνά Παπαδάκη για την προαγωγή του στη θέση του Υποστρατήγου στο Γ.Ε.ΕΘ.Α.!

Ο Μηνάς Παπαδάκης, αξιοποιώντας τις έμφυτες και επίκτητες αρετές του ανήλθε επάξια στα ανώτατα σκαλοπάτια της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ως Διοικητής της ΣΜΧ Λουτρακίου, με ευρεία γνώση και αντίληψη, ευρισκόμενος σε μια περίοδο πρωτόγνωρων -εθνικά- δημοσιονομικών δεδομένων, ως έμπειρος αξιωματικός, ανταπεξήλθε επιτυχώς στα νέα δεδομένα, με ευέλικτες μεθόδους εκπαιδευτικής και επιχειρησιακής σχεδίασης και εναλλακτικούς τρόπους σκέψης και λήψης αποφάσεων. Επιπρόσθετα, με ανθρωπιστικό προσανατολισμό, προσέφερε στο μέγιστο, δυνατό βαθμό στον τομέα ανάπτυξης σχέσεων των μελών της ΣΜΧ Λουτρακίου με την Τοπική Κοινωνία στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας, λειτουργώντας όχι σε ένα κλειστό και γνωστό, ασφαλές περιβάλλον, αλλά σε ένα ανοιχτό, δημόσιο πεδίο συνεχούς έκθεσης, αξιολογικής δράσης και κοινωνικής συνεισφοράς!

Ειδικότερα με το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου, αλλά και άλλες Σχολικές Μονάδες του Νομού μας, η ΣΜΧ Λουτρακίου, υπό τη διοίκηση του Μηνά Παπαδάκη, εξασφάλισε ιδανικούς όρους για την καλύτερη δυνατή και αμοιβαία συνεργασία σε επίπεδο πολλαπλών δράσεων (διδακτικές επισκέψεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, εκθέσεις μάχιμου - διασωστικού - μουσειακού, στρατιωτικού υλικού, επαγγελματικός προσανατολισμός, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές δράσεις, κ.ά.), ασκώντας θετική επιρροή στην ανάπτυξη της κρίσης και της αντιληπτικής ικανότητας των μικρών μαθητών/τριών μας με έναν πρωτότυπο και παραγωγικό τρόπο!

Ως άνθρωπος, ο Μηνάς Παπαδάκης κατά τη διάρκεια της τετράχρονης παραμονής του στην πόλη μας υπήρξε προσηνής, ταπεινός, σώφρων, δραστήριος, οργανωτικός, εργατικός, υπεύθυνος και εξαιρετικά ευφυής κερδίζοντας την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμηση των μελών όχι μόνο των επίσημων, τοπικών αρχών και φορέων αλλά και των ανώνυμων συμπολιτών μας, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και στη Σχολική μας Κοινότητα!

Η Ελληνική Πολιτεία επιβράβευσε, με τη σειρά της, τον άνθρωπο και αξιωματικό Μηνά Παπαδάκη με τον ανώτατο βαθμό του Υποστρατήγου στο Γ.Ε.ΕΘ.Α. καλώντας τον να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία στα νέα του, αυξημένα καθήκοντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Όλοι εμείς, λοιπόν, που συμπορευτήκαμε μαζί του αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια από διαφορετικές επάλξεις με ανάμεικτα συναισθήματα λύπης που τον αποχωριζόμαστε, αλλά χαράς και περηφάνιας για την επαγγελματική του ανέλιξη του ευχόμαστε να είναι υγιής, δημιουργικός, πρωτοπόρος και μόνιμος μαχητής επικράτησης του Δικαίου, του Ωραίου, του Κοινωφελούς και του Εξαιρετικού, εξασφαλίζοντας μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη των Ε.Δ. της χώρας μας την εδαφική μας ακεραιότητα, την ιστορική μας συνέχεια αλλά και την κοινωνική μας συνοχή και ηρεμία που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη! Το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει στην περιοχή μας είμαστε βέβαιοι πως θα αναπληρωθεί από αντάξιους συνεχιστές του!

Καλή και δημιουργική θητεία, λοιπόν, Στρατηγέ Μηνά Παπαδάκη και σε περιμένουμε ξανά στη Σχολική μας Μονάδα με τη νέα σου ιδιότητα!

 

                        Ο Δ/ντής                                                                             Τα Μέλη του Σ.Δ.

 

 

 

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου μας θα συμμετάσχει σήμερα, Τρίτη 07-03-2017, σε σύσκεψη Δ/ντών Σ.Μ. του Νομού μας υπό της Σχολικής Συμβούλου 2ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Κορινθίας Δρ. Αγγελικής Ταγκάλου στην Κόρινθο.

 

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

 

 

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

 

Η Ε΄τάξη στο eTwinning: «Ένα συγκινητικό Πάρτι Γενεθλίων»

Πρόκειται για ένα μικρής διάρκειας πρόγραμμα του eTwinning,  όπου διάφοροι εκπαιδευτικοί με τις τάξεις τους προετοίμασαν ένα Πάρτι Έκπληξη με κάρτες και ευχές για μια μαθήτρια που πάσχει από μια ανίατη ασθένεια. Το σχολείο μας συμμετείχε στο πάρτι με το δεύτερο τμήμα της Ε΄ τάξης.

 Η Ρεμπέκα είναι μια διαφορετική μαθήτρια. Ζει στην Πορτογαλία και εδώ και δύο χρόνια νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική στη Λισαβόνα. Είναι παράλυτη από τη μέση και κάτω εξαιτίας  μη εγχειρήσιμου  όγκου στη βάση του εγκεφάλου της και η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά. Όμως παραμένει μια σκληρά εργαζόμενη μαθήτρια, που αγαπά το σχολείο, καθώς παρακολουθεί ανελλιπώς στο νοσοκομείο τα μαθήματά της. Στις 14 Ιανουαρίου γινόταν δεκατεσσάρων χρονών. Οι δάσκαλοί της σκέφτηκαν τα φετινά της γενέθλια να τα γιορτάσει με έναν ξεχωριστό τρόπο. Έστειλαν από το eTwinning πρόσκληση σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης και ζήτησαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές να  συμβάλλουν στο να γίνουν αξέχαστα τα γενέθλια της Ρεμπέκα.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης συγκινήθηκαν από την ιστορία της Ρεμπέκα και ανταποκρίθηκαν άμεσα.  Ετοίμασαν κάρτες και μικρά δωράκια και όλα μπήκαν σε ένα φάκελο με προορισμό την κλινική στη Λισαβόνα. Εκεί έφτασαν και όλοι οι φάκελοι από τα εκατοντάδες σχολεία της Ευρώπης.

 Η δράση είχε τεράστια επιτυχία (απέσπασε Ετικέτα Ποιότητας), έγινε viral στο eTwinning, όπως ήταν και ο αρχικός της στόχος. Από την επικοινωνία με τις δασκάλες της μαθαίνουμε ότι η Ρεμπέκα συνεχίζει καθημερινά να λαμβάνει κάρτες από σχολεία όλων των βαθμίδων.

 Κι εμείς  ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση για τους μικρούς μαθητές μας, που όποτε κληθούν, επιδεικνύουν μεγάλη ανθρωπιά.

Χρόνια πολλά και χαρούμενα σε όλα τα παιδιά!!! 

Οι εκπαιδευτικοί: Έλενα Μολασιώτη (ΠΕ06)

και Ελευθερία Ρίζου (ΠΕ70)

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

 

 

 

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

 

Το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου συμμετείχε στη μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση που διοργάνωσε ο Δήμος Λ. -Π. - Αγ. Θ. την Κυριακή 26-02-2017.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδηλώσεις.

 

 

 

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

 

Συνεργείο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων προέβη σήμερα, Σάββατο, 25-02-2017 σε ψεκασμό των δέντρων του αύλειου χώρου του Σχολείου μας, για καθαρά προληπτικούς λόγους. Ευχαριστούμε, θερμά, τον υπεύθυνο Γεωπόνο κ. Νεκτάριο Πιπίνη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας!

 

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

 


    Με μεγάλη επιτυχία και αστείρευτο κέφι διεξήχθη η αποκριάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου στο Club Buddha.

Και του χρόνου με υγεία!!!

 

 

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Από το πρωί σήμερα, οι μαθητές/τριες και των τεσσάρων Τμημάτων των Ε΄ &  ΣΤ΄ Τάξεων επισκέπτονται το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ο.α.κ.α.) στο Μαρούσι Ν. Αττικής.

Αύριο, Παρασκευή 17-02-2017, οι μαθητές/τριες και των δύο Τμημάτων της Δ΄ Τάξης θα επισκεφθούν το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες στην Κατηγορία: Εκδρομές.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

 

Σας κοινοποιούμε τηλεοπτικό μήνυμα της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ το οποίο υπογράφεται από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. Για να δείτε το σχετικό video πατήστε εδώ:

http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/26495-23-01-17-tileoptiko-spot-tou-kethi-gia-tin-entaksi-ton-prosfygopoulon-sta-sxoleia

 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα οι μαθητές/τριες και των τριών Τμημάτων της Γ΄ Τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά Ν. Αττικής. Για περισσότερες πληροφορίες στην Κατηγορία: Εκδρομές.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

 

 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Μία ξεχωριστή ημέρα ήταν η σημερινή, Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017, για το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου αφού επισκέφτηκε το Σχολείο μας συνεργείο του Πανελλήνιου Τηλεοπτικού Σταθμού AlphaTV στο πλαίσιο της νέας εκπομπής του με τίτλο «Στο δρόμο» στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των μικρών παιδιών σε θέματα Προστασίας των Ζώων μέσα από μία πρωτότυπη, ψυχαγωγική διαδικασία! Οι μικροί/ές μαθητές/τριές μας ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό στο κάλεσμα των γνωστών παρουσιαστών κ.κ. Γεώργιου Μαυρίδη και Γεώργιου Λέντζα οι οποίοι μετά το World Party  βγήκαν «Στο δρόμο» για να συνεχίσουν τα ταξίδια, αυτήν τη φορά όμως μέσα σε ένα παλιό φορτηγάκι! Οι δύο φίλοι μόνοι τους επισκεύασαν το παλιό βανάκι, ζουν μέσα σε αυτό ενόσω ταξιδεύουν και μαζί με τη Μόλλυ, τον αγαπημένο σκύλο του Γιώργου Μαυρίδη, έχουν ήδη ξεκινήσει να επισκέπτονται μέρη και να συναντούν ανθρώπους με ενδιαφέρουσες ιστορίες!

Για περισσότερες πληροφορίες αναμείνατε την έναρξη της εκπομπής «Στο δρόμο» από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV περί τα μέσα Μαρτίου, όπου και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από την Ιστοσελίδα μας.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε, θερμά τόσο τους κ.κ.  Γεώργιο Μαυρίδη και Γεώργιο Λέντζα όσο και τα υπόλοιπα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου για την υποδειγματική, έμπειρη και ουσιαστική παραμονή τους στη Σχολική μας Μονάδα με την υποστήριξη Κτηνιάτρου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στη γνωστή δημοσιογράφο κ. Τζίνα Γαβαλά η οποία όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία αδειοδότησης από το ΥΠΠΕΘ αλλά με υπευθυνότητα, σεμνότητα και επαγγελματισμό οργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση! Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δημιουργία, έμπνευση και   πολλές προσωπικές - επαγγελματικές επιτυχίες!

 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

 

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης στο eTwinning

 

Το 2016 αποτέλεσε επετειακό έτος για την Παιδική Λογοτεχνία, καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόαλντ Νταλ. http://blog.psichogios.gr/100-xronia-apo-th-gennhsh-toy-roalnt-ntal/
Πέντε σχολεία, δύο Γυμνάσια από την Ιταλία, δύο από την Τουρκία και το 1ο Δ.Σ. Λουτρακίου -με τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης - αποτίουν φόρο τιμής στον «Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα» της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας μέσα από τη συνεργατικές δράσεις στο πλαίσιο του eTwinning, (http://www.etwinning.gr/etwinning/etwinning) σ’ ένα Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας.
Μεταξύ άλλων διερευνάται η σχέση των μαθητών με το βιβλίο και τρόποι ενθάρρυνσης και ενίσχυσης της σχέσης αυτής. Τα παιδιά ανταλλάσσουν απόψεις για τα βιβλία στο forum, συμπληρώνουν ερωτηματολόγια, δημιουργούν και παίζουν με τα κουίζ για τον συγγραφέα και τα βιβλία του και εξάγουν συμπεράσματα που αναρτώνται ψηφιακά.

Στόχος του προγράμματος είναι όχι μόνο η αναγνωστική εμπειρία αλλά και η ελεύθερη έκφραση των μαθητών και η καλλιτεχνική δημιουργία. Οι μαθητές ζωγραφίζουν και ψηφίζουν για το λογότυπο του Προγράμματος και αναδημιουργούν καλλιτεχνικά τους χαρακτήρες του βιβλίου ( ας σημειωθεί ότι επιλέξαμε ένα όχι και τόσο γνωστό έργο του Νταλ που ονομάζεται:“TheTwits”) http://www.roalddahl.com/create-and-learn/teach/teach-the-stories/the-twits-lessons )
Με την καινούρια χρονιά οι μαθητές μας επισκέπτονται τις τοπικές τους βιβλιοθήκες σε ενεργή διάδραση με τους χώρους και στο τέλος δημιουργούν Α) ένα κοινό audiobook στα Αγγλικά και Β) ένα συνεργατικό λεξικό, με τα ίδια να γίνονται οι αφηγητές- ερμηνευτές του βιβλίου.

Στόχος του προγράμματος είναι όχι μόνο η αναγνωστική εμπειρία αλλά και η ελεύθερη έκφραση των μαθητών και η καλλιτεχνική δημιουργία. Οι μαθητές ζωγραφίζουν και ψηφίζουν για το λογότυπο του Προγράμματος και αναδημιουργούν καλλιτεχνικά τους χαρακτήρες του βιβλίου ( ας σημειωθεί ότι επιλέξαμε ένα όχι και τόσο γνωστό έργο του Νταλ που ονομάζεται:“TheTwits”) http://www.roalddahl.com/create-and-learn/teach/teach-the-stories/the-twits-lessons )

Με την καινούρια χρονιά οι μαθητές μας επισκέπτονται τις τοπικές τους βιβλιοθήκες σε ενεργή διάδραση με τους χώρους και στο τέλος δημιουργούν Α) ένα κοινό audiobook  στα Αγγλικά και Β) ένα συνεργατικό λεξικό, με τα ίδια να γίνονται οι αφηγητές- ερμηνευτές του βιβλίου.

Η τελική αξιολόγηση - ανατροφοδότηση θα δείξει το βαθμό επίτευξης των στόχων μετά την υλοποίηση των δράσεων. Προς το παρόν αυτό που είναι εμφανές είναι ότι τέτοια προγράμματα επιτυγχάνουν τη συμπερίληψη όλων των μαθητών στην γνώση, την ελεύθερη σκέψη και έκφραση καθώς και την εξοικείωση τους στην επικοινωνία με μαθητές-πολίτες άλλων χωρών.

Οι υπεύθυνοι εκπ/κοί του Προγράμματος eTwinning 2016-17:

 Έλενα Μολασιώτη (ΠΕ 06), Αντιγόνη Χατζηπαναγιώτου (ΠΕ 70) & Αθανασία Φλήρη (ΠΕ 70).

 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

                                               

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ  ΑΘΛΗΤΙΚΟ

KΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

ΚIDS ATHLETICS

Ο Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -Τμήμα Στίβου- και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων, σας προσκαλούν στο «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» την ΚΥΡΙΑΚΗ 19-2-2017 και ώρα 10.00 π.μ.

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο κομμάτι της κεντρικής λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου  που οριοθετείται στο ύψος   μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και Π. Τσαλδάρη.     Στο τμήμα αυτό της Ελ. Βενιζέλου  θα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.   Σημείο συνάντησης στις 09.30 στη Γραμματεία της εκδήλωσης,   έμπροσθεν του κτιρίου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας «ΜΕΡΙΜΝΑ» (Ελ. Βενιζέλου 4, Λουτράκι).  

Αθλητικά δρώμενα προερχόμενα από τον Κλασσικό Αθλητισμό, την Ολυμπιακή Παιδεία στο κλίμα των Αποκριών, θα διασκεδάσουν τους μικρούς μαθητές σε συνδυασμό με το αναγνωρισμένο παγκοσμίως  πρόγραμμα “KIDS ATHLETICS”.   Καλούνται οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας,  να συγκροτήσουν ομάδες συμμετοχής με τις εξής προϋποθέσεις.

1.        Δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

2.       Αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα  10 μαθητές

1.      Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει θεματικά αποκριάτικα διακριτικά (από υλικά που μπορούν να προμηθευτούν από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο - βεστιάριο αποκριών).

2.      Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης οι ομάδες θα πρέπει να δηλωθούν έως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017.

3.      Ο αριθμός των ομάδων από κάθε Σχολείο είναι στην κρίση του  διευθυντή.

Οι κκ.  διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Λουτρακίου, Περαχώρας, Ισθμίας  και Αγίων Θεοδώρων, θα μπορούν να δηλώσουν τις συμμετοχές των ομάδων σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

vpahatouridis@hotmail.com

sea@loutraki.gr

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

 

Με μεγάλη επιτυχία και σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα Εκδήλωση – Αφιέρωμα του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου στα Ιόνια νησιά με θέμα: Πολιτιστικό Ταξίδι στα Επτάνησα.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδηλώσεις ή στον Πίνακα Ανακοινώσεων.

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

 

 

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

 

Χρόνια Πολλά σε όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα!

 

 

 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

 

Μήνυμα του υπουργού παιδείας Κ. Γαβρόγλου για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

"Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Ο συμβολισμός της ημέρας είναι προφανής: είναι η ημέρα που ο συμμαχικός στρατός απελευθέρωσε το Άουσβιτς, το κατεξοχήν στρατόπεδο εξόντωσης των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για στιγμή αποκαλυπτική – στιγμή που η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με το Απόλυτο Κακό, με ένα έγκλημα που της πήρε πολύ καιρό να συλλάβει σε όλες τις διαστάσεις του.

Στο Ολοκαύτωμα εξοντώθηκαν 6.000.000 Εβραίοι με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο. Κυνηγήθηκαν, εκτοπίστηκαν, συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα του θανάτου. Όμοια άντρες, γυναίκες και παιδιά. Στόχος ήταν η «Τελική Λύση». Στόχος ήταν να αφανιστούν από προσώπου γης. Το Ολοκαύτωμα αποτελεί την πιο σκοτεινή σελίδα του 20ου αιώνα, μια σελίδα στην οποία όποτε γυρνάμε, μόνο ντροπή και αποτροπιασμό για την φρίκη μπορούμε να νιώθουμε. Αλλά αυτά δεν αρκούν. Αυτό που χρειάζεται να νιώθουμε είναι η αποφασιστικότητα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα παρόμοιο να συμβεί ξανά. Ποτέ.

Γι’ αυτό και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνει ιδιαίτερη σημασία στην σημερινή Ημέρα Μνήμης. Το χρέος απέναντι σε μια τέτοια μέρα είναι διπλό. Η μία όψη του είναι να θυμόμαστε, να μην ξεχάσουμε. Να θυμόμαστε ότι το Ολοκαύτωμα είναι κομμάτι της δικής μας ιστορίας, όχι μόνο της ευρωπαϊκής, αλλά και της ελληνικής. Σε αυτό αφανίστηκαν οι εβραϊκές κοινότητες της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων και Εβραίοι συμπολίτες μας από την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά 65.000 συμπολίτες μας βρήκαν τραγικό θάνατο στα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης. Πολίτες των οποίων την γενοκτονία οργάνωσε και πραγματοποίησε το Γ’ Ράιχ με μεθοδικότητα και συστηματικότητα, προσβλέποντας να τους εξαφανίσει από το πρόσωπο της γης. Έχουμε χρέος να θυμόμαστε επίσης ότι το Ολοκαύτωμα δεν έγινε μόνο εξαιτίας όσων συμμετείχαν ενεργά σε αυτό, αλλά και εξαιτίας αυτών που το ανέχθηκαν, που στάθηκαν αδιάφοροι απέναντί του και στα μικρά εγκλήματα που το συνέθεσαν. Και κυρίως έχουμε χρέος να θυμόμαστε ότι το Ολοκαύτωμα, και ο ναζισμός, δεν είναι κάτι ξένο από την ιστορία μας, αλλά σάρκα από την σάρκα του πολιτισμού της Ευρώπης – ότι είναι η σκοτεινή όψη του πολιτισμού μας. Και ότι συνεπώς δεν είμαστε ποτέ ασφαλείς από παρόμοιους κινδύνους. Στο σημείο αυτό ερχόμαστε στη δεύτερη όψη του χρέους μας απέναντι στην ημέρα. Να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί.

Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε κάτι τέτοιο είναι να κατανοήσουμε το τι είχε συμβεί τότε. Να σκύψουμε πάνω από τις μικρές και τις μεγάλες ιστορίες. Να αφουγκραστούμε τον πόνο και την απελπισία των ανθρώπων – να νιώσουμε το βάρος της. Να αναμετρηθούμε με την πορεία που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα. Να σκεφτούμε δηλαδή πόσες πολιτικές και πρακτικές ανέχθηκαν οι άνθρωποι και απέναντι σε πόσες άλλες αδιαφόρησαν, επειδή δεν ήταν σε θέση να καταλάβουν την φρίκη στην οποία θα οδηγούσαν. Να αναστοχαστούμε με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα πάνω σε δύσκολες πλευρές της ιστορίας μας – τον αντισημιτισμό και τις φυλετικές διακρίσεις. Τον ρατσισμό που εκδηλώνεται στις μέρες μας. Αλλά κυρίως, να εξασκηθούμε στην άσκηση των δημοκρατικών μας αντανακλαστικών, στην ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο πριν ακόμη αυτός γιγαντωθεί και στην αποφασιστικότητά μας να υπερασπιζόμαστε με θάρρος και αποφασιστικότητα τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά ιδανικά.

Σε μια εποχή που η ρητορική μίσους και ο φόβος απέναντι στη διαφορετικότητα μοιάζει να εξαπλώνεται στην κοινωνία μας, ας χρησιμοποιήσουμε τη σημερινή μέρα ως αφορμή για να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά τις βασικές παραδοχές κάθε δημοκρατικής κοινωνίας: ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν θεμελιώδη και απαραβίαστα δικαιώματα που απορρέουν ακριβώς από την ιδιότητά τους ότι είναι άνθρωποι. Όλες και όλοι να γίνουμε ακόμη πιο ανεκτικοί στο διαφορετικό και να πιστέψουμε βαθειά μέσα μας, κανείς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λογίζεται λιγότερο άνθρωπος από τους υπόλοιπους. Αν αυτές οι παραδοχές γίνουν κτήμα μας, τότε θα έχουμε καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα απέναντι στο φασισμό και θα έχουμε προασπίσει με τον καλύτερο τρόπο τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό."

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

 

    Ημέρα χαράς η σημερινή για το Σχολείο μας αφού ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου προσέφερε σε παιδιά και εκπ/κούς την πατροπαράδοτη βασιλόπιττα επί τη ευκαιρία του ερχομού του Νέου Έτους.

Από τα μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Λογοθέτης με τα υπόλοιπα μέλη κ.κ. Νάντια Μανδύλη, Μαρίνα Μαρίνη και Κων/να Φίλη οι οποίοι/ες διένειμαν στους/στις τυχερούς/ές των Τμημάτων αναμνηστικά δώρα!

Από το προσωπικό της Σ.Μ τυχερή στάθηκε η εκπ/κός Αγγλικών (ΠΕ 06), κ. Κων/να Κωφίδου.

 Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Δ.Σ. για την ευγενική τους χειρονομία και τους ευχόμαστε να έχουν ένα υγιές, ευτυχές και δημιουργικό 2017!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2016

 


   Οι μαθητές/τριες του Β2 τμήματος δημιούργησαν, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του τμήματος κ. Μαρίνας Θυμή, ένα μικρό λαογραφικό μουσείο.

 

 

 

 

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

 


    Ξεχωριστή ημέρα η σημερινή για το Σχολείο μας αφού υποδέχτηκε τα μέλη του γνωστού, μουσικού συγκροτήματος Encardia,
σε μία εκδήλωση όχι μόνον πολιτισμού και ιστορικής μνήμης αλλά και χαράς, ενθουσιασμού και ανέμελης διάθεσης που ενθουσίασε τους/τις μικρούς/ές μαθητές/τριές μας! Για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο, φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

10 & 11/01-2017
   

 

Το Σχολείο μας, όπως και τα περισσότερα σχολεία του Νομού Κορινθίας αλλά και της χώρας, παρέμεινε κλειστό την Τρίτη και την Τετάρτη, 10 & 11 /01-2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Λ. – Π. – Αγ. Θ, κ. Γεώργιου Γκιώνη.

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

 

 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

 

 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ευχαριστούμε, θερμά, το Τμήμα Στίβου του Ποσειδώνα Λουτρακίου, για την  ευγενική, χριστουγεννιάτικη χορηγία του (ατομικά σετ γεωμετρικών οργάνων) προς το μαθητικό δυναμικό του Σχολείου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια για την κοινωνική του προσφορά στον εκπρόσωπο του σωματείου κ. Αναστάσιο Φουντούκη. Ευχόμαστε στα μέλη της αθλητικής οικογένειας του Ποσειδώνα καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος με πολλές προσωπικές και αθλητικές επιτυχίες σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο!

 

 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

 

Σημαντικές ήταν οι επιτυχίες των αθλητών/τριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου στους αγώνες ανώμαλου δρόμου 1000 μέτρων Ν. Κορινθίας. Ειδικότερα:
Αγγελική Δέσποινα Μεγάλου 2η θ, Άννα Μαρία Μεγάλου 3η θ και ιδιαίτερα τιμητικές θέσεις στην πρώτη 10άδα επί συνόλου πλέον των 100 αθλητών των: Παναγιώτη Μπιτζίνη, Απόστολο Φράγκου, Απόστολο Γουνδουλάκη!

Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές/τριες του Σχολείου μας και στην προπονήτριά τους, εκπ/κό Φ.Α. (ΠΕ 11) κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη για την άρτια προετοιμασία τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ανέλαβαν σήμερα υπηρεσία στο Σχολείο μας, ως προσωπικό υποστήριξης, η Ψυχολόγος κ. Ευτυχία Κολοκοντέ και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Θεοδώρα Παναγοπούλουτις οποίες και καλωσορίζουμε στη Σχολική μας Κοινότητα στην οποία θα παρευρίσκονται κάθε Δευτέρα.

 

 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

 

Ενημερώθηκε η Κατηγορία Εκδρομές με φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη της Α' τάξης στην Τεχνόπολη - Γκάζι στην Αθήνα.

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσιεύτηκε το 3ο Τεύχος του Επιστημονικού Περιοδικού Επιστημονική Επετηρίδα στο οποίο εμπεριέχονται τρεις ερευνητικές εργασίες, οι οποίες και κρίθηκαν επιτυχώς από τους Κριτές, των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας κ.κ. Κων/νας Κουτσοδήμου (ΠΕ 19), Κολλητίδου  Ελισάβετ (ΠΕ 05) και Καλλιόπης Λάμπρου (ΠΕ 70) με αντίστοιχους θεματικούς τίτλους, αντίστοιχα:

 

 

  • Τα Μαζικά Ανοιχτά Μαθήματα για την ενίσχυση της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών: απόψεις και αντιλήψεις των συμμετεχόντων.
     

  •  Ενσωμάτωση Έργου eTwinning στο μάθημα της Γαλλικής Γλώσσας: Μελέτη περίπτωσης.
     

  • Πρόγραμμα βελτίωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης και οι επιπτώσεις στη διαχείριση θυμού των μαθητών: Μελέτη περίπτωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, πατώντας εδώ

Θερμά συγχαρητήρια!

 

Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016

 

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016,  στις 13.15, θα επιδοθεί η βαθμολογία Α΄ Τριμήνου στους γονείς των μαθητών/τριών του Σχολείου μας από τους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων στις αντίστοιχες αίθουσες.
 

Οι εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων θα ενημερώνουν τους γονείς στην Αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων (1ος όροφος). Επισημαίνεται ότι το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά.

 

 Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Εξαιρετική παρουσία για τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου που συμμετείχαν στο 11o Κύπελλο ΚΟΑ Τρίπολης Αγωνιστικών και Προαγωνιστικών Κατηγοριών το οποίο διεξήχθη το Σάββατο και την Κυριακή 3-4 Δεκεμβρίου 2016 στο κλειστό κολυμβητήριο της Τρίπολης. Στους αγώνες συμμετείχαν 500 αθλητές περίπου από Αθήνα και περιφέρεια Πελοποννήσου.  Για τις αγωνιστικές κατηγορίες, οι μαθήτριες της έκτης τάξης του σχολείου μας Άννα-Μαρία Μεγάλου, Ολυμπία-Παναγιώτα Μεγάλου και Αγγελική-Δέσποινα Μεγάλου εξασφάλισαν με τις επιδόσεις τους τις συμμετοχές τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα αγωνίσματα: 100μ. πεταλούδα και 100μ. ελεύθερο για την Άννα, 50μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο για την Ολυμπία, 100μ. ύπτιο, 50μ. πεταλούδα και 200μ. ύπτιο για την Αγγελική. Για τις προαγωνιστικές κατηγορίες, συμμετείχαν ο μαθητής της έκτης τάξης Σπύρος Μπουχούτσος, η μαθήτρια της πέμπτης τάξης Νίκη Μπουχούτσου και η μαθήτρια της τρίτης τάξης Καλλιόπη-Αρετή Μπουχούτσου. Ο Σπύρος συμμετείχε στα αγωνίσματα: 200μ. μικτή ατομική (χρυσό μετάλλιο), 200μ. πρόσθιο (ασημένιο μετάλλιο) και 200μ. ύπτιο (χάλκινο μετάλλιο). Η Νίκη συμμετείχε στα αγωνίσματα: 200μ. πρόσθιο, 200μ. μικτή ατομική ενώ στα 200μ. ύπτιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Καλλιόπη-Αρετή  συμμετείχε στα αγωνίσματα: 50μ. ελεύθερο (χρυσό μετάλλιο) και 100μ. ελεύθερο (χρυσό μετάλλιο) στο οποίο έκανε και ρεκόρ αγώνων με το χρόνο της.    

 

 Επιπλέον, στο 6ο Αγωνιστικό φεστιβάλ Kim Liu (Ταε Κβο Ντο) που διεξήχθη κατά τις ημερομηνίες 11,12,13 Νοεμβρίου 2016 στο Ολυμπιακό Στάδιο Άνω Λιοσίων συμμετείχαν δύο μαθητές του σχολείου μας: ο μαθητής της Ε2΄τάξης  Σπύρος Στάθης, ο οποίος στην κατηγορία του  (ΠΑΙΔΩΝ 2006) κέρδισε ασημένιο μετάλλιο κατακτώντας την δεύτερη θέση καθώς και η μαθήτρια της Ε1΄τάξης Αγγελική Γκούβρα, η οποία παρόλο που δεν διακρίθηκε, είχε μια εξαιρετική παρουσία στους αγώνες.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές του σχολείου μας! Πάντα επιτυχίες!!

 

 Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

 

Ενημερώθηκε η Κατηγορία Εκδρομές με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη της Δ' τάξης στo Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

 

 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

 

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

 Ο ορισμός της 3 ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αποσκοπεί στην ουσιαστική επισήμανση των αναγκών και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, ενώ έρχεται να υπενθυμίσει και να επικυρώσει την ανάγκη για ουσιαστική μετοχή των ΑμεΑ σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και τα οφέλη της συμμετοχής αυτής για το σύνολο της κοινωνίας.

Το σχολείο, με τον κομβικό του ρόλο στη λειτουργία και διαμόρφωση της κοινωνίας, καλείται καθημερινά να προασπίζεται το δικαίωμα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή, χωρίς διαχωριστικούς και περιοριστικούς μηχανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έθεσε ως προτεραιότητα την απρόσκοπτη εκπαιδευτική κάλυψη των μαθητών με αναπηρία, μέσα από τις πρωτοβουλίες που πήρε σε επίπεδο προσλήψεων προσωπικού, αλλά και νομοθετικών διατάξεων. Η δημιουργία και λειτουργία νέων δομών εκπαίδευσης των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, απέκτησε σταθερή βάση με την ένταξη των διαδικασιών ίδρυσης ΣΜΕΑΕ στη μόνιμη διαδικασία των σχολικών μεταβολών.

Ο σεβασμός των ιδιαίτερων αναγκών και δικαιωμάτων των μαθητών με αναπηρία είναι απαραίτητο να αποδεικνύεται έμπρακτα, τόσο από τις πρωτοβουλίες των θεσμικών οργάνων, όσο και από τις πρακτικές όλων των φορέων και των ατόμων που συμβάλλουν στο έργο της Ειδικής Αγωγής. Ο ουσιαστικός διάλογος μεταξύ όλων των φορέων και των ατόμων που ασχολούνται με την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία είναι προς όφελος της οργάνωσης και της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους/στις μαθητές/τριες με αναπηρία. Το όραμα της συνεκπαίδευσης και της ενταξιακής κατεύθυνσης της εκπαιδευτικής πολιτικής πρέπει να είναι ορατό σε κάθε παιδαγωγικό μας βήμα, κάθε μέρα που ένα παιδί με αναπηρία περνάει την πόρτα του σχολείου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είμαστε στο πλευρό όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας που θα διοργανώσουν δράσεις προβληματισμού και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Αυτές οι πρωτοβουλίες παραμένουν η ελπίδα μας ότι, με αρωγό την πολιτεία, μπορούμε ακόμα να οραματιζόμαστε ένα Σχολείο, κι ως εκ τούτου μία Κοινωνία, που δεν ξεχωρίζει τα παιδιά της αλλά έχει αντιληφθεί σε βάθος την αξία της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr συμμετοχής όλων. Ένα Σχολείο που κλείνει τις πόρτες του στην προκατάληψη, τον φόβο και τον αποκλεισμό. Ένα Σχολείο που καλλιεργεί στο σύνολο της κοινωνίας μας την αλληλεγγύη, την αποδοχή και τον σεβασμό. Ένα τέτοιο Σχολείο οραματιζόμαστε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

 

 

 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
(Άτομα με Ειδικές Ανάγκες - ΑΜΕΑ)

Η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι μόνο μια ημέρα εορτής για τ’ άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι μια ημέρα αναστοχασμού και απολογισμού για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα και τι μπορούμε να κάνουμε μελλοντικά ώστε ν’ αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας αυτής, λοιπόν, η εκπ/κός του Τ.Ε. του Σχολείου μας κ. Χριστίνα Βανάουτ υλοποίησε στα περισσότερα Τμήματα της Μονάδας δράσεις υποστήριξης - ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών με αντίστοιχη θεματική των Α.Μ.Ε.Α.

  Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η καλλιέργεια θετικής στάσης ως προς το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Αν ο στόχος επιτευχθεί, θα μπορούσαμε να βλέπουμε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να είναι μέρος της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ανάλογα με τις ισχύουσες συνθήκες.

   Είναι στο χέρι μας ν’ αλλάξουμε την καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας απλά κι εύκολα.
Ας προσπαθήσουμε!

 

 

 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

 

Ευχαριστούμε, θερμά, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου για τη χορήγηση χριστουγεννιάτικης χαρτικής ύλης, καθώς και για την εν γένει υποστηρικτική τους δράση στη Σχολική μας Μονάδα!  

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

 

 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

 

 

 Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

 

 

 Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

 

Ενημερώθηκε η Κατηγορία Εκδρομές με φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη της A' τάξης στo Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.

 

 Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας ότι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου θα υλοποιηθούν κατά τάξεις ακριβώς με την έναρξη του Πρωινού Ωραρίου στις 08:10π.μ. και ώρα αποχώρησης στις 09:40 π.μ. Υπενθυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Παρακαλούμε, θερμά, για την έγκαιρη παραλαβή των παιδιών.

 

 Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών των επιχρισμάτων στις Τουαλέτες της Σ.Μ. Ήδη, ολοκληρώθηκε η Α΄ Φάση και την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων θα ολοκληρωθεί και η Β΄ Φάση.  Επιπρόσθετα, δρομολογήθηκαν οι εργασίες κοπής και ψεκασμού των δέντρων του αύλειου χώρου ενώ ο αρμόδιος μηχανικός για το σκέπαστρο επιλήφθηκε ως προς τη διόρθωση των κατασκευαστικών ατελειών που εντοπίστηκαν.

Θα αποτελούσε παράλειψή μας αν δεν ευχαριστούσαμε τον Αντιδήμαρχο Λ. - Π. - Αγ. Θ. και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του οικείου Δήμου κ. Αναστάσιο Σακελλαρίου για το αμέριστο ενδιαφέρον του στην επίλυση των προβλημάτων της Σχολικής μας Μονάδας, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της υγιεινής των μικρών μαθητών/τριών μας αλλά και της τήρησης των όρων λειτουργικότητας του Σχολείου.

 

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

 

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών/τριών της Ε΄& Στ΄ Τάξης ότι η προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 16-11-2016 μετατέθηκε, αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους, για τις 24 - 11- 2016, λόγω των μέτρων ασφαλείας από την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

 

 Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

 

Ενημερώθηκε η Κατηγορία Εκδρομές με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την επίκαιρη επίσκεψη της Β' τάξης στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

 Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

 

Η Κατηγορία Εκδρομές ενημερώθηκε με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη της Δ' τάξης στο Υδροθεραπευτήριο- Φυσική Πηγή ΕΟΤ Λουτρακίου και τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

 

 Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

 

Το Σχολείο μας, όπως και όλα τα Σχολεία της χώρας, δεν θα λειτουργήσει αύριο, Τετάρτη 02-11-2016, λόγω των εκλογών αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ & ΚΥΣΠΕ.

 

 Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η «Τελαρούλα-κουρελούλα»

                            

Η δασκάλα της Πέμπτης τάξης είχε παράπονο: Σχεδόν ένα μήνα τώρα είχε ανακοινώσει στα παιδιά ότι θα ήταν ωραίο να έφερναν βιβλία από το σπίτι να έστησαν μια βιβλιοθήκη τάξης και να αντάλλασαν βιβλία και απόψεις για αυτά. Κι ενώ όλα τα παιδιά είχαν συμφωνήσει, μόνο ένα παιδί είχε φέρει βιβλία. Μήπως αν η δημιουργία της βιβλιοθήκης γινόταν υπόθεση των παιδιών να είχαμε πιο άμεσα αποτελέσματα;

Ένα βράδυ κάνοντας βόλτα με το αυτοκίνητο περάσαμε από τον μανάβη την ώρα που έκλεινε και ζητήσαμε λίγα τελάρα, τα απλά, μαύρα, που θεωρούνται μιας χρήσεως και δε χρεώνονται. Πήραμε τα τελάρα στο σχολείο, τα ενώσαμε με κορδέλες και με λίγα πανιά που βρέθηκαν στην αποθήκη του σχολείου (ό, τι είχε μείνει από τα ρετάλια για τις κουρτίνες) τα παιδιά έκοψαν κουρελάκια, τα πέρασαν στις τρύπες των τελάρων, και έφτιαξαν την «βιβλιοθήκη – Τελαρούλα κουρελούλα». Από εκείνη την ημέρα τα βιβλία άρχισαν να καταφτάνουν και η «Κουρελούλα» μια άδειαζε- μια γέμιζε. Τα παιδιά σκέφτηκαν και τους κανόνες που ήθελαν να ακολουθήσουν όσον αφορά στα βιβλία και στον δανεισμό, τους έγραψαν, τους ζωγράφισαν, τους τύπωσαν σε ένα χαρτόνι και το κόλλησαν κοντά στην «Κουρελούλα».  Για δωράκι η δασκάλα εκτύπωσε και πλαστικοποίησε όμορφους σελιδοδείκτες για τα παιδιά..

 Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν και οι βιβλιο-παρουσιάσεις των παιδιών και οι βιβλιοκριτικές τους.

                    Έλενα Μολασιώτη και Ελευθερία Ρίζου

                     (Πε06-ΠΕ70,  1ο  Δ.Σ  Λουτρακίου- Οκτώβρης 2016)                                                                                   

                          «Με ένα βιβλίο Ταξιδεύω Παντού!»

 

               

                                       

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

 

 Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

 

 

Ο Διευθυντής και τα Μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου αποχαιρετούν σήμερα, με ιδιαίτερη συγκίνηση, τον αρχιμανδρίτη π. Σωφρόνιο Μάγειρα στο καινούριο του ταξίδι.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

 Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας ότι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του '40 θα υλοποιηθούν κατά τάξεις ακριβώς με την έναρξη του Πρωινού Ωραρίου στις 08:10π.μ. και ώρα αποχώρησης στις 09:40 π.μ.

 Παρακαλούμε, θερμά, για την έγκαιρη παραλαβή των παιδιών. Υπενθυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

     

 Ανήμερα την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2016, η σημαιοφόρος με τους παραστάτες, κατόπιν συνεννόησης με τους υπευθύνους εκπαιδευτικούς της Δοξολογίας και της Παρέλασης κ.κ. Καλλιόπη – Γουνδουλάκη Φράγκου  και Μαρία - Αντιγόνη Χατζηπαναγιώτου, θα συγκεντρωθούν στις 09:45 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με σκοπό την παρακολούθηση της Ιερής Δοξολογίας.

 Οι υπόλοιποι/ες μαθητές/τριες που συμμετέχουν στην παρέλαση, θα συγκεντρωθούν στον προκαθορισμένο χώρο του Ηρώου στις 10:45 π.μ.

 Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Από το πρωί σήμερα, Τρίτη 25-10-2016, οι μαθητές/τριες και των τριών Τμημάτων της Γ΄ Τάξης, υπό τη συνοδεία – επίβλεψη των Υπευθύνων εκπ/κών των Τμημάτων,  επισκέπτονται στην Αθήνα το Θέατρο «Ένεκα Παιδείας».

 Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Το Σχολείο μας, όπως και όλα τα Σχολεία της Περιφέρειάς μας, δεν θα λειτουργήσει αύριο, Πέμπτη 20-10-2015, λόγω της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο.

 

 Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα, Δευτέρα 17-10-2016, συνήλθε σε συνεδρίαση ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου με βασικό θέμα συζήτησης την Επιλογή Σημαιοφόρων – Παραστατών 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου Σχολικού Έτους 2016-17.  Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν, ως Παρατηρητές της διαδικασίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Λουτρακίου κ. Κων/νος Λογοθέτης, η  Γραμματέας κ. Κων/να Φίλη  και η Ταμίας κ. Μανδύλη Κωνσταντίνα, γονείς των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στην κλήρωση για την επιλογή των σημαιοφόρων – παραστατών καθώς και οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες. Μετά το πέρας της αδιάβλητης, κατά γενική ομολογία,  διαδικασίας επιλέχτηκαν κατόπιν κληρώσεως, ως Σημαιοφόροι – Παραστάτες – Καταθέτοντες Στέφανο/Αναπληρωματικοί Παραστάτες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου Σχολικού Έτους 2016-17, οι κάτωθι μαθητές/τριες:  

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (μέχρι και 31-01-2017):    ΣΤ2


Σημαιοφόρος:
Σκλία Μαρία
Παραστάτες: Πάνου Νικολέτα (& αναπλ. σημ.), Τυφτικίδης Ευάγγελος, Μεγάλου Αγγελική – Δέσποινα, Μεγάλου Ολυμπία – Παναγιώτα Καραμπολούτογλου Ζωή.

Κατάθεση στεφάνου: (Σε περίπτωση ορισμού του Σχολείου) Μπουχούτσος Σπυρίδων.
Αναπληρωματικά μέλη: Καλογήρου Παναγιώτα, Σακελλαρίου Παναγιώτα.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ (από 01-02-2017 έως 15-06-2017):  ΣΤ 1

Σημαιοφόρος: Διαμαντόπουλος Απόστολος
Παραστάτες: Μάσσος Γεώργιος (& αναπλ. σημ.), Μπιτζίνης Παναγιώτης, Μεγάλου Άννα - Μαρία, Αγγελοπούλου ΑικατερίνηΜίχας Εμμανουήλ.
Κατάθεση στεφάνου
αναπληρωματικό μέλος: Φέρα Ράντζα Αουρέλιο.

 

 Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

 

Σήμερα Παρασκευή 14-10-2016 τον ΠΥΣΠΕ Ν. Κορινθίας τοποθέτησε την εκπαιδευτικό Γερμανικής Γλώσσας κ. Άννα Παπακυρίλλου στο Σχολείο μας. Την καλοσωρίζουμε και της ευχόμαστε καλή, σχολική χρονιά!

 

 Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ο Δ/ντής του Σχολείου μας κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη Δ/ντών Σ.Μ. 1ης & 2ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Κορινθίας υπό την αιγίδα του Δ/ντή της Δ/νσης Π.Ε.Ν. Κορινθίας κ. Αλέξανδρου Αντωνίου στην Κόρινθο. Παράλληλα, οι εκπ/κοί των Τμημάτων της Α΄ Τάξης του Σχολείου μας κ.κ. Καλλιόπη Λάμπρου και Χριστίνα Φοιτού συμμετείχαν σε επιμορφωτική ημερίδα υπό της Σχολικής Συμβούλου  της 2ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Κορινθίας Δρ. Αγγελικής Ταγκάλου.

 Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016

Οι εκπ/κοί του Σχολείου μας κ.κ. Μπινιάρη – Καβουρίνου Μαργαρίτα και Φοιτού Χριστίνα συμμετείχαν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τη Σχολική Σύμβουλο 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Κορινθίας Δρ. Αγγελική Ταγκάλου και εκπ/κούς άλλων Σ.Μ. της ίδιας Περιφέρειας, για επιμορφωτικούς λόγους.

 Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος δράσεων υλοποιήθηκαν στο Σχολείο μας, σήμερα Δευτέρα 03-09-2016, δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Στο πλαίσιο σύνδεσης Σχολείου – Τοπικής Κοινωνίας, επίσημος προσκεκλημένος των εκδηλώσεων ήταν τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟ Λουτρακίου (τεχνικό επιτελείο, αθλητές, παράγοντες, φροντιστές) τα οποία εκπροσωπούν, επάξια, την πόλη μας σε Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο, φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδηλώσεις.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

 

 Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2016

          ΘΕΜΑ : «Παροχή δωρεάν μαθημάτων σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.»

Ο Δήμος μας, στα πλαίσια της άσκησης της Κοινωνικής του Πολιτικής και σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξενόγλωσσων που εδρεύουν σε όλες τις περιοχές του Δήμου, προτίθεται να προσφέρει δωρεάν θέσεις παρακολούθησης μαθημάτων σε άπορους-οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Κατόπιν τούτου, θα θέλαμε να ενημερώσετε τους μαθητές και τους συλλόγους γονέων των Σχολείων σας για το παραπάνω πρόγραμμα. Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας, προκειμένου οι μαθητές που θα επιλεγούν να ενταχθούν εγκαίρως στις τάξεις των φροντιστηρίων.

Αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους θα γίνονται στο Δημαρχείο και αρμόδιος υπάλληλος είναι ο κ. Καρράς Νικόλαος (τηλ. 2744360151/e-mail:nikos.karras@loutraki.gr)

                                                                                    Με εκτίμηση

                                                               Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

                                                                                  Σακελλαρίου Αναστάσιος

 Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

 

 

 

 

Ολοκληρώνονται οι εργασίες εγκατάστασης Σκεπάστρου στον αύλειο χώρο της Σχολικής μας Μονάδας ενώ τελείωσαν και οι εργασίες ανακατασκευής της Αίθουσας του Δ1. Θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιώνη και στον Αντιδήμαρχο κ. Αναστάσιο Σακελλαρίου όχι μόνο για την άμεση κινητοποίησή τους για την έγκαιρη παράδοση του έργου αλλά και για το αμέριστο ενδιαφέρον τους. Πολλές ευχαριστίες και στην κ. Αθηνά Στεργίου η οποία ήταν επιβλέπουσα μηχανικός του Δήμου στα προαναφερθέντα έργα καθώς και στα έργα αντισεισμικής θωράκισης της Κεντρικής Κτιριακής Μονάδας.

 Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου για την αγορά - προμήθεια Βιβλίων Εργασιών Γαλλικής Γλώσσας των Ε΄& ΣΤ΄ Τάξεων.

 

 Δευτέρα  12 Σεπτεμβρίου 2016

 

Διεξήχθη σήμερα ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους 2016-17 υπό ιερατικής ομάδας με επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη π. Σωφρόνιο Μάγειρα, παρουσία του Δημάρχου Λ. - Π. - Αγ. Θ. κ. Γεώργιου Γκιώνη. Για επιπρόσθετο φωτογραφικό υλικό, ανατρέξτε στην Κατηγορία: Εκδηλώσεις.