Τα Νέα μας - Απρίλιος 2013

 

 

 

κουκκίδα

Κυριακή των Βαΐων - 28 Απριλίου 2013

 

     Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου έδωσε ενεργά το παρόν στη «16η Γιορτή των Σπόρων», που πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, σήμερα Κυριακή των Βαΐων από τις 10.30 π.μ. έως τις 14:30 στο 4ο Λύκειο Κορίνθου στην Περιοχή του Αγίου Γεωργίου, με εκθέματα από τις δράσεις του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που εκπονούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης (Γ΄) και της Τετάρτης (Δ΄) Τάξης την τρέχουσα σχολική χρονιά, υπό την καθοδήγηση των Υπευθύνων εκπαιδευτικών κ.κ.Δήμητρας Τούντα, Γιούλας Μίχα, Αθανασίας Φλήρη και Αικατερίνης Ζερβού, με τη συνδρομή -για την παρουσία του σχολείου μας στην εκδήλωση- των εκπαιδευτικών της Δευτέρας (Β΄) Τάξης κ.Καλλιόπης Λάμπρου (διακόσμηση/décor) και της Πρώτης (Α΄) Τάξης κ.Μαργαρίτας Μπινιάρη (επικουρία), των Εικαστικών κ.Σταματίνας Καλκανδή (καλλιτεχνική έκφραση) και της Πληροφορικής κ.Κωνσταντίνου Μυλωνόπουλου (τεχνική υποστήριξη).

     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Π.Ε.Ν. Κορινθίας κ.Παναγιώτης Παπαγεωργάκης, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας κ.κ.Φώτιος Τσοχαντάρης και Αριστέα Καλογεροπούλου οι οποίοι είχαν και την ευθύνη της διοργάνωσης, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του νομού μας, εκπαιδευτικοί, τοπικοί κι επαγγελματικοί φορείς, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων, γονείς, μαθητές/τριες και πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες.

    Για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην Κατηγορία Εκδηλώσεις.
 

 

 

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου,

εύχονται ολόθερμα

σ΄ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές τους,

καθώς και στις οικογένειές τους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

 

 

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πάλι τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013...

 

...και να μην ξεχάσουμε την Κυριακή του Θωμά, στην τελευταία ημέρα των διακοπών μας,

να πούμε Χρόνια Πολλά για τη Γιορτή της Μητέρας.

(Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι σελιδοδείκτες που φιλοτέχνησαν

οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πρώτης (Α΄) τάξης, για να τους δωρίσουν στις μητέρες τους.)

 

 

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

 

     Σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, λίγο πριν το Σάββατο του Λαζάρου και οι μικροί Μάστερ Σεφ της Έκτης (Στ΄) τάξης του σχολείου μας, έπιασαν πρωί πρωί δουλειά στις αίθουσες των τριών τμημάτων και με τη βοήθεια των υπευθύνων εκπαιδευτικών τους, κ.κ.Ελευθερίας Ρίζου, Νικόλαου Γεωργίου και Χριστίνας Αποστολίδη, ζύμωσαν και έπλασαν τα δικά τους «Λαζαράκια». Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην κατηγορία Δραστηριότητες/Ιστορία-Πολιτισμός.

 

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

 

 

   Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι 957 σχολεία σε όλη την Ελλάδα ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά»! Περίπου 37.000 παιδιά της δευτέρας Δημοτικού από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν ενεργά και συνέβαλαν στην επιτυχία του Προγράμματος. Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη μεταξύ μας συνεργασία, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο.

    Επίσης θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στις 28/5 και 29/5 θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού», Πειραιώς 100) στο Γκάζι, 2ήμερη Έκθεση των Έργων του Διαγωνισμού. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα εκτεθούν περισσότερα από 200 Έργα (αφίσες και ποιήματα). Ο συγκεκριμένος χώρος (Γκάζι) αποτελεί χώρο γενικότερου ιστορικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε ένα από τα κριτήρια επιλογής του, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με εκπαιδευτική επίσκεψη των σχολείων που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση.

     Την έκθεση θα εγκαινιάσει μια σύντομη απολογιστική εκδήλωση για το Πρόγραμμα, στη διάρκεια της οποίας μεταξύ άλλων θα παρουσιάσουν εκπαιδευτικοί τον τρόπο που προσέγγισαν το Πρόγραμμα στην τάξη.


Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί.

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
Με εκτίμηση

Ι. Γ. Παπουτσάκης
Υπεύθυνος Γραφείου Συντονισμού Προγράμματος ΕΟΟ
«Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά»


 

 

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

 

  

   Καθώς λίγες ώρες απομένουν μέχρι ν΄ αποχαιρετιστούμε για τις διακοπές του Πάσχα, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Δευτέρας (Β΄) τάξης μαζί με την εκπαιδευτικό μουσικής κ.Ευαγγελία Μπαρλιά, τραγούδησαν τα Κάλαντα του Λαζάρου στις αίθουσες των υπόλοιπων τμημάτων και στα γραφεία του σχολείου μας.

 

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

 

    Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που εκπονούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης (Γ΄) και της Τετάρτης (Δ΄) Τάξης, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών κ.κ.Δήμητρας Τούντα, Γιούλας Μίχα, Αθανασίας Φλήρη και Αικατερίνης Ζερβού προχώρησαν, σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, σ΄ εμφύτευση ανθέων στο σχολικό μας κήπο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σημερινή δράση, ανατρέξτε στην κατηγορία Δραστηριότητες/Περιβάλλον.

 

 

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

 

  

    Από τη Δευτέρα που αναρτήθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες στις «Πασχαλινές γωνιές» της κατηγορίας Δραστηριότητες/... στους τοίχους, η ενότητα αυτή εμπλουτίζεται καθημερινά με νέο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις των παιδιών. Στη σημερινή ενημέρωση θα βρείτε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Στ΄3 να διακοσμούν τις λαμπάδες τους.

 

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

   Ενημερώθηκε η κατηγορία Εκδρομές με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη που πραγματοποίησε η Έκτη (Στ΄) τάξη την περασμένη Δευτέρα στο νησί των Σπετσών.

 

 

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

     Σήμερα, Τρίτη 23-04-2013, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τμημάτων της Στ΄ Τάξης του Σχολείου μας υπό την επίβλεψη των υπευθύνων εκπαιδευτικών κ.κ.Ελευθερίας Ρίζου, Νικόλαου Γεωργίου και Χριστίνας Αποστολίδη μετέβησαν στο Γυμνάσιο Λουτρακίου στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ). Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη μπορείτε ν΄αναζητήσετε στην κατηγορία Εκδρομές.

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

κουκκίδα

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

 Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας και κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι συγκροτήθηκαν τα Κλιμάκια/Επιτροπές των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, για τη χορήγηση Πιστοποιητικών Υγείας για την εγγραφή των μαθητών/τριών στις Σχολικές Μονάδες ως εξής:

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ (ΠΡΩΙ)

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ 

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ

Τα ραντεβού θα κλείνονται στο τηλέφωνο 2741361928 κατά το πρωινό τακτικό ωράριο

και για το χρονικό διάστημα από 08-Μαΐου-2013 έως 31-Οκτωβρίου-2013

 

Επίσης έχουν συγκροτηθεί Κλιμάκια/Επιτροπές ιατρών και στα Κέντρα Υγείας Κιάτου, Ξυλοκάστρου Νεμέας και Γκούρας, όπου τα ραντεβού θα κλείνονται τηλεφωνικά κατά το πρωινό τακτικό ωράριο στα εξής τηλέφωνα:

Για το Κ.Υ. Κιάτου: 2742360000
Για το Κ.Υ. Ξυλοκάστρου: 2743360000
Για το Κ.Υ. Νεμέας: 2746360000
Για το Κ.Υ. Γκούρας: 2747360000.

 

 

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

 

        Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων μας απέστειλε τα ακόλουθα δελτία τύπου:

 

FestivArt

To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτοντας και προωθώντας τη δουλειά τους στις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά του. 

Το FestivArt εκτός των άλλων φιλοδοξεί να γίνει τόπος και χρόνος συνάντησης με τον πιο δημιουργικό μας εαυτό. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιούνται σεμινάρια τέχνης για μικρούς και μεγάλους και δράσεις κατά τις οποίες οι επισκέπτες θα συμμετέχουν ενεργά. 

Το FestivArt πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στους χώρους του Lab2art στο Λουτράκι, σε μια έκταση 2000 τετραγωνικών μέτρων. Στεγασμένοι και μη χώροι διαμορφώνονται κατάλληλα για τις ανάγκες των εκθέσεων, των συναυλιών, προβολών και δράσεων του φεστιβάλ. 

Τέλος, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, το FestivArt επιδιώκει να συνδράμει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω φιλανθρωπικών του δράσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο lab2art@yahoo.gr και στο τηλέφωνο 27440 26 236.

 

 

 

 

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

 

   Ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου για την ευγενική χορηγία των ειδών που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με τη συνεισφορά των οικογενειών τους.
   Στην ευχαριστήρια επιστολή μας ενημερώνουν ότι τα είδη που συλλέγονται, αξιοποιούνται για την υλική ενίσχυση των παιδιών που μένουν στα σπίτια του οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Κυλλήνη, Κέρκυρα και Αρχαία Κόρινθο, ενώ τα υπόλοιπα προωθούνται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που διαθέτει ο οργανισμός και ενισχύει παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

 

     «Πασχαλινές γωνιές» είναι η νέα μας επίκαιρη ενότητα στην κατηγορία Δραστηριότητες/... στους τοίχους, με φωτογραφίες της διακόσμησης στους χώρους του σχολείου με έργα από τις δραστηριότητες των παιδιών με θέματα πασχαλινά, η οποία θα εμπλουτίζεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας με καινούργιο φωτογραφικό υλικό από τις δημιουργίες των παιδιών.

 

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

 

    Ευχαριστούμε, ιδιαίτερα, τον κ.Τηλέμαχο Ρουμελιώτη και την εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κ.Χριστίνα Αποστολίδη για την ευγενική τους προσφορά να μεταφέρουν τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα -κοινωνική συνεισφορά γονέων και εκπαιδευτικών των μαθητών και μαθητριών της Σχολικής μας Μονάδας- για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις εγκαταστάσεις της κοινωφελούς οργάνωσης στην Αρχαία Κόρινθο.

 

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

 

     Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τετάρτης (Δ΄) Τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους κ.κ.Αθανασία Φλήρη κι Αικατερίνη Ζερβού, μελέτησαν, ζωγράφισαν, έκαναν κολάζ με φωτογραφίες, έγραψαν ποιήματα, ανέλυσαν τα θέματα που αφορούν το νερό και τη διαχείρισή του. Τα αποτελέσματα των εργασιών τους έχουν αναρτηθεί στους διαδρόμους του σχολείου και μπορείτε να τα δείτε κι εσείς στην κατηγορία Δραστηριότητες/...στους τοίχους.

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

 

    Αύριο Παρασκευή 19-04-2013 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄, Δ΄ & ΣΤ΄ Τάξεων του Σχολείου μας θα μεταβούν στον παρακείμενο στη Σχολική Μονάδα Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου, προς παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας ενόψει των εορτών του Πάσχα, με ώρα αναχώρησης από τον χώρο του Σχολείου στις 08.10 π.μ. και επιστροφής στις 09.40 π.μ., κατά προσέγγιση, ενώ στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους, σύμφωνα με το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα.

 

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

 

 

   Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, επισκέφθηκε το Σχολείο μας η Σχολική Σύμβουλος 2ης Α/θμιας Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Κορινθίας Δρ. Αγγελικής Ταγκάλου και είχε εποικοδομητική συνεργασία με τον Διευθυντή του Σχολείου μας και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων στο πλαίσιο ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης σε κοινωνικά φαινόμενα (π.χ. σχολικός εκφοβισμός), παρέχοντας –παράλληλα- κατευθύνσεις μαθησιακού-παιδαγωγικού χαρακτήρα.

 

 

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

κουκκίδα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

      Ευχαριστούμε, θερμά, τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας για συγκέντρωση τροφίμων για την Κοινωφελή Οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

 

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

 

    Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Σχολικός Κήπος» που εκπονούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης (Γ΄) και της Τετάρτης (Δ΄) Τάξης, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών  κ.κ.Δήμητρας Τούντα, Γιούλας Μίχα, Αθανασίας Φλήρη και Αικατερίνης Ζερβού, δημιουργήθηκε μία παρουσίαση που μπορείτε να αναζητήσετε στη θεματική ενότητα του προγράμματος στην κατηγορία Δραστηριότητες/Περιβάλλον με θέμα «Λαχανούληδες και Χαχανούληδες στο Σχολικό μας Κήπο».
 

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

 

    Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει την 5η Μαθηματική Κατασκήνωση για μαθητές ηλικίας 11 και 12 ετών. Έχοντας για 5 χρόνια την εμπειρία της διοργάνωσης (στο πλαίσιο του περιοδικού ο μικρός Ευκλείδης) του μαθητικού διαγωνισμού στα μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, με συμμετοχές που ξεπερνούν τους 50.000 μαθητές, επιχειρούμε μιαν ακόμη ουσιαστική παρέμβαση στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής αντίληψης.

     Το χρονικό διάστημα που θα λειτουργήσει η μαθηματική κατασκήνωση είναι
από 28 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου 2013 και 5 Αυγούστου έως 12 Αυγούστου 2013 με κόστος 380 ευρώ ανά μαθητή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.hms.gr. Τόπος διεξαγωγής του προγράμματος είναι οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης RANCH στην περιοχή Σοφικό Κορινθίας (www.ranch.gr). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

     Η Αίτηση συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα σπουδών μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (www.hms.gr) ή στα τηλ. 2103616532, 210361778.

 

 

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

 

     Σήμερα το μεσημέρι διανεμήθηκαν -για δεύτερη φορά την τρέχουσα σχολική περίοδο- σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, τα συσκευασμένα σε ατομικά χαρτοκιβώτια φρούτα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος  «Σχέδιο Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία».

 

 

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

    Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου θα δώσει ενεργά το παρόν στη «16η Γιορτή των Σπόρων», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 (Κυριακή των Βαΐων) και ώρες 10.45 – 14:15 στο 4ο Λύκειο Κορίνθου (Περιοχή Αγίου Γεωργίου), με εκθέματα από τις δράσεις του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Σχολικός Κήπος» που εκπονείται την τρέχουσα σχολική χρονιά από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Τρίτης (Γ΄) και Τετάρτης (Δ΄) Τάξης, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς  κ.κ.Δήμητρα Τούντα, Γιούλα Μίχα, Αθανασία Φλήρη, Αικατερίνη Ζερβού και η εκπαιδευτικός της Δευτέρας (Β΄) Τάξης κ.Καλλιόπη Λάμπρου.

 

 

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

    Ενημερώθηκε η κατηγορία Εκδρομές με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών και των δύο Τμημάτων της Δ΄ Τάξης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών.

 

 

 

 

16η Γιορτή των Σπόρων

κουκκίδα

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

 

    Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου λάβαμε δύο προσκλήσεις για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες και αφορούν τη «16η Γιορτή των Σπόρων» (στην οποία θα συμμετάσχει και το σχολείο μας με εκθέματα από τις δράσεις του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Σχολικός Κήπος») και την έκθεση έργων με τίτλο «Οι ιστορίες του νερού», αντίστοιχα.

   

«16η Γιορτή των Σπόρων»
 

   Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και δια μέσου των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνουν τη «16η Γιορτή των Σπόρων». Η γιορτή, εκτός από τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δύο βαθμίδων, απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό της Κορινθίας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κάνει γνωστές τις δράσεις του Δικτύου «Σχολικός Κήπος» που υλοποιούνται τα δύο τελευταία χρόνια στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, με υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας «Ο Κήπος της Αφθονίας». Επίσης φιλοδοξεί να εμπνεύσει την αυτάρκεια αλλά και την καλλιέργεια στο σπίτι στους εκπαιδευτικούς και στο ευρύτερο κοινό, που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους την Εκδήλωση, παρέχοντας την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

 
Η «16η Γιορτή των Σπόρων» θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 28 Απριλίου 2013 (Κυριακή των Βαΐων)

και ώρες 10.45 – 14:15 στο 4ο Λύκειο Κορίνθου (Περιοχή Αγίου Γεωργίου).

Το Πρόγραμμα της «16ης Γιορτής των Σπόρων» περιλαμβάνει:
• 10:45-11:00: Προσέλευση
• 11:00-11:15: Χαιρετισμοί
• 11:15-11:30: Δίκτυο «Σχολικός Κήπος» Τσοχαντάρης Φώτης Υπεύθυνος Σχ. Δραστηριοτήτων Π/θμιας Εκπ/σης
• 11:30-11:45: Υποστηρικτικό υλικό Δικτύου «Σχολικός Κήπος» Καλογεροπούλου Αριστέα

                        Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης
• 11:45-12:00: Παρουσίαση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Σικυωνίων Ματσούκα Γεωργία Γεωπόνος,

                       Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Σικυωνίων
Εισηγήσεις:
• 12:00-12:30: Παραδοσιακοί Σπόροι, Μαυραγάνης Δημήτριος – Γεωπόνος
• 12:30-13:00: Σπιτικός Κήπος, Σταματόπουλος Παναγιώτης - Γεωπόνος
• 13:00-13:30: Πιστοποιημένα Βιολογικά Προϊόντα, Ηλίας Άρης - Γεωπόνος

• 13:30-14:15: Παράλληλα Βιωματικά Εργαστήρια

Οικιακή μελισσοκομία: Τενής Δημήτριος – Μελισσοκόμος
Κλαδέματα – Εμβολιασμοί: Κωνσταντίνου Γεώργιος – Τεχνολόγος Γεωπόνος 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου
Σπιτικά Γλυκά: Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων
Σπιτικά Ηδύποτα: Φιλοπούλου Αικατερίνη – Νηπιαγωγός Νηπιαγωγείου Μεσινού

 


 

 

 

 

 

 

 

 
κουκκίδα

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

 

   Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που εκπονούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ ΄Τάξης, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών και των δύο τμημάτων κ.κ.Δήμητρας Τούντα και Γιούλας Μίχα  προχώρησαν σήμερα σ’ εργασίες καθαρισμού - ξεβοτανίσματος των φυτών του σχολικού κήπου. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην κατηγορία Δραστηριότητες/Περιβάλλον.

 

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

 

    Ξεκίνησε σήμερα σταδιακά και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η εξοικείωση των μικρών μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στη χρήση του Διαδραστικού Πίνακα, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής του Σχολείου μας κκ. Κωνσταντίνου Μυλωνόπουλου και Σπυριδούλας Μπαλατσούκα καθώς και των αρμοδίων εκπαιδευτικών όλων των Τάξεων.

     

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

 

    Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα μαθητές κι εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αφού τους επισκέφθηκαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 κ.κ. Κυριακή Ψυχογιού και Φωτεινή Παπαδημητρίου που υπηρετούσαν την περυσινή χρονιά στη σχολική μας μονάδα κι έγιναν δεκτές μ’ ενθουσιασμό, προσφέροντας έναν επιπρόσθετο τόνο χαράς κι αισιοδοξίας στη μικρή μας Σχολική Κοινότητα.

 

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

      Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Τμημάτων της Δ΄ Τάξης υπό την εποπτεία των αρμοδίων εκπαιδευτικών κ.κ. Αθανασίας Φλήρη και Αικατερίνης Ζερβού πραγματοποίησαν, σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

 

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

 

      Στο Σχολείο μας θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το «Χαμόγελο του Παιδιού», μέχρι και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013.

      Ειδικότερα, καταβάλλεται προσπάθεια όσον αφορά τα ακόλουθα είδη:

―› Συσκευασμένα Τρόφιμα (μπισκότα, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, δημητριακά, μπαχαρικά, αλάτι, ξύδι,  όσπρια, κρουασάν, μέλι, μαρμελάδα, πουρέ, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες, άνθος αραβοσίτου, αλεύρι, ζυμαρικά, χυμοί, κακάο)

―› Είδη Υγιεινής (σακούλες σκουπιδιών, σαπούνι πλυντηρίου ρούχων - πιάτων, απορρυπαντικά γενικής χρήσης)

―› Είδη Οικιακής χρήσης (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο)

     Ευχόμαστε να υπάρξει σημαντική συμμετοχή από όλη τη σχολική μας κοινότητα προς ενίσχυση της συγκεκριμένης ανθρωπιστικής οργάνωσης.

 

 

 

 

1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ

κουκκίδα

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ διοργανώνει τον 1ο ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ.
Ο αγώνας είναι πανελλήνιας εμβέλειας, έχει μήκος 19 χιλ. και συνολική υψομετρική ανάβαση 972 μέτρα.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 09.30 έξω από το Λουτράκι (Χαρβάτι) και οι αθλητές, αφού διασχίσουν όλο το βουνό, θα τερματίσουν στο υδροθεραπευτήριο του Λουτρακίου. Ο τερματισμός του πρώτου υπολογίζεται στις 11.30 περίπου. Οι απονομές στις 8 κατηγορίες αθλητών/τριών θα γίνουν στο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου στις 14.00
Η συμμετοχή των αθλητών /τριών στον αγώνα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, για έναν αγώνα που διοργανώνεται για πρώτη φορά, αφού μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή σχεδόν 200 αθλητές/τριες. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι 69 χρονών.
Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ συνέβαλε ουσιαστικά στη διοργάνωση του αγώνα.
Πολύτιμη είναι και η συνδρομή των παρακάτω:
LOUTRAKI THERMAL SPA
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ΠΗΓΑΣΟΣ»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

http://agwnasgeraneiwn.blogspot.gr/
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΗΛ. 6932981010
E-MAIL
osl@otenet.gr

 

 

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

κουκκίδα

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος για το έτος 2013.

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι υπήκοοι τρίτων χωρών (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

-να είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,

-να μένουν νόμιμα στην Ελλάδα

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από 9/4/2013 έως και 18/4/2013, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) της περιοχής τους καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες , από 16:30 έως 20:30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας ΣΔΕ ΑΣΣΟΥ - ΛΕΧΑΙΟΥ : 2741086880.


-Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από παράβολο, αξίας εξήντα (60) ευρώ, υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 2333).
-Οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετέχουν μόνον στη γραπτή εξέταση στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού καταβάλλουν μειωμένο παράβολο αξίας εικοσιπέντε (25) ευρώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ: www.gsae.edu.gr  

Και στα τηλέφωνα: 213 131 1667 [-1655 -1678 -1652]

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Όσον αφορά στα απαιτούμενα δικαιολογητικά, απαιτείται:

1. Αντίγραφο (φωτοτυπία) του ισχύοντος διαβατηρίου και της άδειας διαμονής
2. Μία (1) φωτογραφία μικρού μεγέθους,
3. Αντίγραφο (φωτοτυπία) της άδειας διαμονής στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για άδεια διαμονής,
4. Παράβολο 25,00 € ή 60,00 € ανάλογα με το εύρος της εξέτασης υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 2333).


ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

http://www.greeklanguage.gr/certification/node/98

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

http://www.gsae.edu.gr/el/geniki-ekpaidefsi-enilikon/ellinomatheia/mathe-gia-tin-ellinomatheia
 

 

 

 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 09 Απριλίου 2013

 

      Από τη Δευτέρα 8 Απριλίου θα μπορούν να εξετάζονται δωρεάν ανασφάλιστοι συμπολίτες μας στην έδρα του Κοινωνικού Ιατρείου (Αδειμάντου 83 Κόρινθος) ή στα ιδιωτικά ιατρεία εθελοντών ιατρών.
   Καθημερινά 10.00πμ – 12.30μμ θα κλείνονται ραντεβού στο χώρο του Ιατρείου με μοναδική προϋπόθεση την έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης Τηλ.:
2741 112 112  e-mail: kiakorinthou@gmail.com.

 

 

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 08 Απριλίου 2013

    Ενημερώθηκε η κατηγορία Εκδρομές με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ξυλοκάστρου.

 

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 08 Απριλίου 2013

 

      Για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2013-2014, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 10-31 Μαΐου 2013.

 

 

 

 

κουκκίδα

Κυριακή 07 Απριλίου 2013

 

      Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν μαθήματα της Σχολής Γονέων κι έχουν καταθέσει σχετικές αιτήσεις ότι αναμένεται λίαν συντόμως η έναρξη της λειτουργίας της στο Λουτράκι.

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 05 Απριλίου 2013

 

      Διεξήχθη σήμερα με επιτυχία ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αν και υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην ηλεκτρονική αποστολή των θεμάτων στις σχολικές μονάδες. Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Από το σχολείο μας συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ' Τάξεων. Θερμές ευχές στα παιδιά μας για καλά αποτελέσματα! 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 05 Απριλίου 2013

 

      Σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Τμημάτων της Γ΄ Τάξης, υπό την εποπτεία των υπευθύνων εκπαιδευτικών κ.κ.Δήμητρας Τούντα και Γιούλας Μίχα, επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ξυλοκάστρου, στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού Προγράμματος που εκπονούν με θέμα: «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια».

 

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 04 Απριλίου 2013

 

      Ολοκληρώθηκε σήμερα στο σχολείο μας και η δεύτερη διαδικαστική φάση διενέργειας δερμοαντίδρασης και εμβολιασμού BCG των μαθητών και μαθητριών της Α΄ Τάξης από τα μέλη ιατρικού κλιμακίου της Υγειονομικής Υπηρεσίας Ν. Κορινθίας.

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 03 Απριλίου 2013

 

      Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας υπό την εποπτεία των υπευθύνων εκπαιδευτικών  κ.κ.Δήμητρας Τούντα και Γιούλας Μίχα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια δίωρη επιμορφωτική εισήγηση από την Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, Υπαστυνόμο Β΄ κ.Κωνσταντίνα Δούρου η οποία περιελάμβανε μία σύντομη παρουσίαση Οδικής Αγωγής (Κανόνες ασφαλείας, σήμανση, πρόληψη, αντιμετώπιση έκτακτων–αναπόφευκτων περιστατικών, κ.ά) καθώς και προβολή ενημερωτικού dvd με αποτρεπτικό χαρακτήρα για τυχόν οδικές παραβάσεις.

    Για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην αντίστοιχη ενότητα στην Κατηγορία Εκδηλώσεις.

 

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 03 Απριλίου 2013

 

      Ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ.Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος συμμετείχε, σήμερα Τετάρτη 03 Απριλίου 2013, σε πολύωρη, εποικοδομητική σύσκεψη των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.Ν. Κορινθίας του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας υπό την αιγίδα του Διευθυντή Π.Ε.Ν. Κορινθίας κ.Παναγιώτη Παπαγεωργάκη και την  παρουσία - συμμετοχή του Προϊσταμένου Παιδαγωγικής κι Επιστημονικής Καθοδήγησης Περιφέρειας Πελοποννήσου  κ.Δημήτριου Σίδερη, των Σχολικών Συμβούλων 1ης και 2ης Περιφέρειας Π.Ε.Ν. Κορινθίας Δρ.Παρασκευής Κρεμπς και Δρ.Αγγελικής Ταγκάλου καθώς και της Υπευθύνου του Ηλεκτρονικού Συστήματος Καταγραφής Survey της Δ/νσης Π.Ε.Ν. Κορινθίας κ. Ιωάννας Αργύτη.

     Στ΄ αξιοσημείωτα της επιμορφωτικής συνάντησης υπήρξε η θερμή φιλοξενία της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας κ.Βάιας Μανώλη.

 

 

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 02 Απριλίου 2013

 

***  2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ***

   Στο πλαίσιο των δράσεων για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου –η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα με αφορμή τη γέννηση του μεγάλου Δανού παραμυθά Χ. Κ. Άντερσεν- οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Τάξεων παρακολούθησαν, στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας το εμπνευσμένο, από το γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν, εικαστικό - θεατρικό έργο κούκλας «Γοργόνα Γοργονίτσα» από την κ.Εμμανουέλλα Καποκκάκη της θεατρικής ομάδας Πράσσειν Άλογα. Για περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανατρέξτε στην Κατηγορία Εκδηλώσεις

    

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 02 Απριλίου 2013

 

***  2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ***

   Την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στις 2 Απριλίου, επέλεξε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) να γιορτάζει κάθε χρόνο το παιδικό βιβλίο.

    Από το 1996, καθιερώθηκε στις 2 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

   Το 2013 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των ΗΠΑ. Η ποιήτρια Pat Mora έγραψε το μήνυμα και την αφίσα φιλοτέχνησε ο Ashley Bryan.   

 
 

    

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 01 Απριλίου 2013

 

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 01-04-2013, στο σχολικό μας χώρο, από ιατρικό κλιμάκιο της Υγειονομικής Υπηρεσίας Ν. Κορινθίας η πρώτη φάση της διενέργειας δερμοαντίδρασης Mantoux και εμβολίου BCG των μικρών μαθητών και μαθητριών της Α΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου.

 

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 01 Απριλίου 2013

   

   Στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που εκπονούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄Τάξης, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών και των δύο τμημάτων κ.κ.Αθανασίας Φλήρη και Αικατερίνης Ζερβού προχώρησαν σήμερα σ’ εργασίες καθαρισμού - ξεβοτανίσματος των φυτών του σχολικού κήπου. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην κατηγορία Δραστηριότητες/Περιβάλλον.

     

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 01 Απριλίου 2013

    Στην Κατηγορία Ελεύθερο Βήμα εμπλουτίστηκε η Παρουσίαση – Αφιέρωμα στον γνωστό, εικαστικό καλλιτέχνη Αχιλλέα Δρούγκα με τις τελευταίες δημιουργίες του Έλληνα ζωγράφου οι οποίες κι εκτίθενται την τρέχουσα περίοδο σε Έκθεση στην Αθήνα, στον Εικαστικό Κύκλο, με τίτλο “Τρίτη Διάσταση”.

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

Σχεδίαση - Κατασκευή: Κ.Μυλωνόπουλος (ΠΕ-19)

© 2012-2013