Νέα

 

 (πατήστε στη χρονική περίοδο για μετάβαση)

 

κουκκίδα Τα Νέα μας - Νοέμβριος 2011

 

κουκκίδα Τα Νέα μας - Δεκέμβριος 2011

 

κουκκίδα Τα Νέα μας - 2012
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα Νέα μας - Δεκέμβριος 2011

 

 

κουκκίδα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

   

     Σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία ημέρα μαθημάτων για το 2011 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου. Προπαραμονή των Χριστουγέννων και τα παιδιά του Ε'3 μας έβαλαν στο κλίμα των ημερών, αφού πέρασαν από τα τμήματα και τα γραφεία του σχολείου για να πουν σε όλους τα κάλαντα.

Με τη σειρά τους,

ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου,

ευχόμαστε

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος 2012,

με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές για όλους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 

 

 

κουκκίδα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

   

     Δείτε στην κατηγορία «Δραστηριότητες» τις νέες καταχωρήσεις για τα θέματα της Ευέλικτης Ζώνης στην Α', Β΄και Γ' τάξη. Επίσης, ανατρέξτε στην ίδια κατηγορία στη «Χριστουγεννιάτη Διακόσμηση» για να δείτε την ολοκληρωμένη πλέον εικόνα από όλα τα τμήματα του σχολείου.

 

     Επιπρόσθετα, μεταβείτε από την κατηγορία «Σύνδεσμοι» ή πατώντας την εικόνα που ακολουθεί, στο μπλογκ του σχολείου για να διαβάσετε τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία της μαθήτριας του Ε΄2 Λύγουρη Παναγιώτας. Όπως έχουμε αναφέρει, το blog θα διαμορφωθεί σταδιακά στο χώρο όπου θα φιλοξενούνται μικρές εργασίες των μαθητών και μαθητριών μας, στα πλαίσια διαφόρων μαθημάτων.

Καλή εξερεύνηση!

 

1ο Δ.Σ.Λουτρακίου - Το blog μας

 

κουκκίδα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

   

    Διαβάστε στην κατηγορία «Δραστηριότητες» τις καινούργιες μας καταχωρήσεις για το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας της Δ΄ τάξης και τη διαθεματική δραστηριότητα - project των τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, για την κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

κουκκίδα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

   

     Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική ομιλία του χειρουργού ορθοπεδικού κ. Ζώγκου Ιωάννη στους μαθητές και μαθήτριες των τριών τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης.
 

 

κουκκίδα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

   

    Η ομάδα του ESSIE, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής, μας απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα για τη συμμετοχή του σχολείου μας στην έρευνα: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση».
 

 

κουκκίδα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

   

      Σήμερα Τρίτη και ώρα 14.00, δόθηκε στους γονείς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας η βαθμολογία του Α΄ Τριμήνου.

 

κουκκίδα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

        

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, αμέσως μετά την αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών στις 14:00, θα δοθεί η βαθμολογία των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων στις αντίστοιχες αίθουσες.
      Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα ενημερώνουν τους γονείς στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων (1ος όροφος).

 


 

κουκκίδα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

   

      Διαβάστε στην κατηγορία «Ελεύθερο Βήμα» μία ανάλυση από τον Υποδιευθυντή μας κ. Νικόλαο Γεωργίου για την εικονογράφηση της Γέννησης του Χριστού στην Ορθόδοξη εκκλησία.
   Τέλος, είναι πλέον διαθέσιμο για κατέβασμα από την ιστοσελίδα μας στην κατηγορία «Δραστηριότητες», το Ημερολόγιο του 2012.

 


 

κουκκίδα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

   

 ΔΥΟ ΠΡΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

   

       Θερμά, συγχαρητήρια στα κορίτσια της Δ΄ Τάξης και στα αγόρια της Ε΄ Τάξης του σχολείου μας, για την πρώτη θέση στην τελική φάση του τουρνουά χάντμπολ που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος».

 

      Συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτήν την ωραία εκδήλωση που προήγαγε τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα, καθώς και στους διοργανωτές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους κκ. Παναγιώτη Μπεκιάρη και Δημήτριο Καρρά.


     Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στον προπονητή των ομάδων μας, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, κ.
Ιωάννη Χρυσανθόπουλο για την προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας και τη μεγάλη συμβολή του στην επιτυχία της διοργάνωσης.
 

 

κουκκίδα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

   

     Προχωρήσαμε σε μία σημαντική αναδιάρθρωση στο περιεχόμενο των κατηγοριών «Δραστηριότητες» και «Ελεύθερο Βήμα», η οποία ευελπιστούμε ότι θα κάνει πιο λειτουργική την παρουσίαση των θεμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια θέματα να μετακινηθούν από τη μία κατηγορία στην άλλη, ενώ ενημερώθηκαν και όποιες αναφορές υπήρχαν στα νέα μας με την καινούργια τοποθέτηση των θεμάτων.

    Ταυτόχρονα υπήρξε και σημαντικός εμπλουτισμός του περιεχομένου των δραστηριοτήτων με θέματα από τη Β΄ τάξη και το ολοήμερο, αλλά και από  το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σχολείου μας. Καλή εξερεύνηση!

 

κουκκίδα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

   

    Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε σήμερα τον Χειρούργο Ιατρό Ορθοπεδικής κ. Ζώγκο Ιωάννη, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ και Ε΄ τάξης με θέμα: «Μυοσκελετικό σύστημα και η σημασία του στην παιδική ηλικία». Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην κατηγορία «Εκδηλώσεις». Η ομιλία θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες και για τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης.

 

κουκκίδα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

   

     Ενημερώθηκε στην ιστοσελίδα μας η κατηγορία «Δραστηριότητες» με τη συμμετοχή του σχολείου μας στο χθεσινό τουρνουά Χάντμπολ. Επίσης, στην ίδια κατηγορία δείτε μία έξυπνη Χριστουγεννιάτικη κατασκευή: μετατρέψτε ένα παλιό περιοδικό σε χριστουγεννιάτικο δέντρο! Στην ίδια κατηγορία δείτε επίσης την εφημερίδα τοίχου του ΣΤ΄2.

 

κουκκίδα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

   

    Από σήμερα καλωσορίζουμε στο σχολείο μας την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας κ.Βασιλική Βασιλτσωτέλη, η οποία θα αντικαταστήσει την κ. Ελισάβετ Κονισπολιάτη. Ευχαριστούμε θερμά την κ.Κονισπολιάτη για τη συνεργασία της με το σχολείο μας και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στα Δημοτικά Σχολεία Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου, όπου τοποθετήθηκε πλέον από την υπηρεσία.

 

κουκκίδα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

   

     Ενημερώθηκε στην ιστοσελίδα μας η κατηγορία «Εκδρομές» με την επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».

     Επίσης, στην κατηγορία «Δραστηριότητες» προστέθηκαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες των μαθητών και μαθητριών της Α΄ και Β΄ τάξης, με δυνατότητα για κατέβασμά τους σε μορφή pdf αρχείων. Στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν στον ίδιο χώρο και Ημερολόγια του 2012, με ζωγραφιές για τους μήνες από τους μαθητές και μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων.

 

κουκκίδα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

   

    Αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, ξεκινά το τουρνουά ΧΑΝΤΜΠΟΛ μεταξύ των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.

    Το σχολείο μας θα συμμετάσχει με 6 ομάδες στους αγώνες που θα διεξαχθούν στο κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος».

    Καλούμε τους γονείς των αθλητών και αθλητριών αλλά και τους φίλους του αθλήματος όπως παρευρεθούν.

      Η ώρα έναρξης των προκριματικών αγώνων είναι στις 9:00 πμ και η ώρα λήξης τους στις 12:30 μμ.

      Οι τελικοί θα διεξαχθούν σε επόμενη ημερομηνία που θα οριστεί από τη διοργανώτρια αρχή.

 

κουκκίδα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

   

          ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

      Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της συγκέντρωσης τροφίμων για το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την παραλαβή των ειδών που συγκεντρώθηκαν, από τους υπεύθυνους του εθελοντικού οργανισμού. Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, ευχαριστούν θερμά όλους τους γονείς για την ουσιαστική αλλά και σημαντική σε ποσότητα προσφορά τους.

 

κουκκίδα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

   

    Σήμερα, επισκέφθηκε το σχολείο μας  η ψυχολόγος του ΚΕΔΔΥ κα. Εύη Φιλανθρωποπούλου και είχε συνεργασία με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

 

κουκκίδα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

   

    Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των μελών του νέου Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου με τον Διευθυντή του Σχολείου μας. Συζητήθηκαν, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, λειτουργικά θέματα του σχολείου, τέθηκαν προτεραιότητες και ελήφθησαν αποφάσεις. Σύντομα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας και οι πρώτες ανακοινώσεις του Συλλόγου.

 

κουκκίδα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

   

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου συνήλθε, σήμερα Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 14:15, σε συνεδρίαση για λειτουργικά και παιδαγωγικά θέματα του σχολείου.
 

 

κουκκίδα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

   

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

     Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ευχαριστούν θερμά τον κ. Περικλή Σταύρου για την συνδρομή του στην καλή λειτουργία του σχολείου μας, αφού αφιλοκερδώς παρείχε και παρέχει υπηρεσίες τεχνικής φύσεως για τη συντήρηση του κτιρίου και ξυλουργικές μικροεπισκευές. Ευχόμαστε το έργο του να βρει και άλλους μιμητές.
    

 

 

κουκκίδα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

   

    Συγχαίρουμε τον Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου κ. Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη δημιουργία της ιστοσελίδας του σχολείου τους και τους ευχόμεθα υψηλή επισκεψιμότητα.

 

κουκκίδα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

   

    Ενημερώθηκε στην ιστοσελίδα μας η κατηγορία «Δραστηριότητες» με πληροφορίες για το πολιτιστικό πρόγραμμα - Εικαστικό Εργαστήρι «Στο ρυθμό των λουλουδιών» του τμήματος ΣΤ΄3.

    Επιπλέον, στην κατηγορία «Εκδρομές» μπορείτε να ενημερωθείτε για την επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο εργαστήρι Κεραμικής στην Ακαδημία Πλάτωνος.

   Ενεργοποιήθηκε, τέλος, και η κατηγορία «Ελεύθερο Βήμα» με την ανάρτηση στιγμιότυπων από την εφημερίδα τοίχου των μικρών δημοσιογράφων του τμήματος Ε΄3.

    Η επικοινωνία με το blog του σχολείου μεταφέρθηκε στην κατηγορία «Σύνδεσμοι».

   Με τις σημερινές αναρτήσεις υπάρχει πλέον περιεχόμενο σε όλες τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μας. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες της σελίδας μας, που σε λιγότερο από ένα μήνα λειτουργίας έφτασαν ήδη τους 900.

 

κουκκίδα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

   

    Συνήλθε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αριστοτέλης Σοφιανίδης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νανά Τασσιοπούλου - Κοφινά
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σταυρούλα Μπότη-Σπανούδη
ΤΑΜΙΑΣ: Βασιλική Μπρίνια - Τσιμπουκλή
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Αναστασία Σκάζα - Καρρά, Ανδριάννα Κουρούκλη - Λογοθέτη, Σωτήριος Ράπανος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Παύλος Δεδόγλου, Γεωργία Βασιλείου

     Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο τους!
 

 

 

κουκκίδα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

   

      Από σήμερα και για όλη την περίοδο των εορτών η ιστοσελίδα μας «φοράει» τα γιορτινά της. Μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες γιορτινές εκπλήξεις που ετοιμάζουν αυτή την περίοδο οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες.

 

κουκκίδα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

   

    Σήμερα, πραγματοποίησε στο σχολείο μας επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας κ. Παναγιώτης Παπαγεωργάκης. Ενημερώθηκε από το Διευθυντή του σχολείου μας για λειτουργικά θέματα της σχολικής μας μονάδας και ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, κυλικείο, κήπο, προαύλιο χώρο). Τέλος, είχε εγκάρδια συνομιλία με τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Διδασκόντων εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα Νέα μας - Νοέμβριος 2011

 

κουκκίδα Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

 

Συμμετοχή του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Έρευνα Σχολείων: ΤΠΕ και Εκπαίδευση (ESSIE)

 

   Το σχολείο μας συμμετέχει στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο και το Πανεπιστήμιο της Liège σε συνεργασία με το IEA DPC, που διεξάγεται σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την αξιολόγηση της προόδου ως προς τη διαθεσιμότητα και την αξιοποίηση της εκπαιδευτικής τεχνολογίας σε σχολεία από 31 Ευρωπαϊκές χώρες.
    Η μελέτη επικεντρώνεται στη χρήση, στην επάρκεια και στις στάσεις των μαθητών απέναντι στις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Επικοινωνιών και Πληροφόρησης). Θα διερευνηθούν οι παράγοντες του Εκπαιδευτικού και της Σχολικής Βαθμίδας, όσον αφορά στην επίδρασή τους στους μαθητές.
     Οι κύριοι τομείς της έρευνας είναι οι εξής:
- Η ψηφιακή επάρκεια των μαθητών, οι στάσεις τους απέναντι στις ΤΠΕ και η χρήση αυτών εντός και εκτός της σχολικής τάξης
- Η επαγγελματική χρήση των ΤΠΕ εκ μέρους των εκπαιδευτικών εντός και εκτός της τάξης και οι στάσεις τους προς αυτές
- Η υποδομή του σχολείου, η συνδεσιμότητα, η επίσημη στάση απέναντι στις ΤΠΕ και η παιδαγωγική εφαρμογή τους.
    Η μελέτη –δεν έχει διεξαχθεί σε ανάλογη κλίμακα ποτέ στο παρελθόν– θα προσφέρει πολύτιμα αποτελέσματα για τον σχολικό προγραμματισμό και τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με την αξιοποίηση, τη διαχείριση και χρήση των τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφόρησης σε εθνικό επίπεδο.

 


 

κουκκίδα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

   

    Ενημερώθηκε στην ιστοσελίδα μας η κατηγορία «Δραστηριότητες» με πληροφορίες για την παράσταση Θεάτρου Σκιών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 για τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης, σε αίθουσα του σχολείου μας.

 

κουκκίδα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

   

       Τη Δευτέρα 28/11/2011 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί οριστικά η Γ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, αφού δε σημειώθηκε απαρτία ούτε στη δεύτερη πρόσκληση της Δευτέρας 14/11/2011.

 

κουκκίδα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

   

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία εμβολιασμού των  μαθητών της Α΄ τάξης (test Mantoux - BCG) από την υπεύθυνη ιατρική ομάδα του νομού μας.

 

κουκκίδα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

   

       Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων κα. Σταυρούλα Λέζου, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του τον Διευθυντή του σχολείου μας, στα πλαίσια της διαδικασίας χρηματοδότησης των σχολείων του δήμου μας.

 

κουκκίδα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

   

    Η  διοίκηση του ΠΑΟ Λουτρακίου προσκαλεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 στις 3 το απόγευμα τα παιδιά του σχολείου μας στο Θώδειο Στάδιο, όπου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων της πόλης μας, του ΠΑΟ Λουτρακίου με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

    Στο ημίχρονο του αγώνα 5 τυχεροί θα κερδίσουν δώρα μετά από κλήρωση που θα γίνει.

 

κουκκίδα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

   

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Παρατηρείται, επανειλημμένα, το φαινόμενο στη λήξη του ωραρίου στο κλασσικό πρόγραμμα του σχολείου μας στις 14.00, να μην έχουν έρθει μερικοί γονείς έγκαιρα για να παραλάβουν τα παιδιά τους τα οποία, αν και μικρά, αναμένουν αρκετές φορές ακόμα και μετά τις 14.30!

     Για την απρόσκοπτη και ασφαλέστερη αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών από το σχολείο μας (ιδιαίτερα των μικρών), παρακαλούμε θερμά τους γονείς όπως μεριμνούν για την έγκαιρη παραλαβή τους, ως έχουν άλλωστε υποχρέωση, ακριβώς με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου, δηλαδή στις 14.00.

     Σε περίπτωση ξαφνικού κωλύματος, ή καθυστέρησης μπορούν να επικοινωνούν με το διευθυντή του σχολείου, ώστε να ενημερωθούν οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί και να ληφθεί η σχετική μέριμνα.

   Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί Ολοήμερο Τμήμα προς διευκόλυνση των εργαζομένων γονέων.

 

κουκκίδα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

   

    Ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ μπορούν να επικοινωνούν με την

κα. Αντιγόνη Χατζηπαναγιώτου κάθε Τρίτη στο πρώτο διάλειμμα.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ μπορούν να επικοινωνούν με την

κα. Καλλιόπη Λάμπρου κάθε Τετάρτη στο δεύτερο διάλειμμα.

 

 

 

κουκκίδα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

   

    Στο Σχολείο μας θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το «Χαμόγελο του Παιδιού»,

μέχρι και την Παρασκευή 9-12-2011.

Ειδικότερα, καταβάλλεται προσπάθεια όσον αφορά τα ακόλουθα είδη:

―› Συσκευασμένα Τρόφιμα (μπισκότα, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, δημητριακά, μπαχαρικά, αλάτι, ξύδι,

     όσπρια, κρουασάν, μέλι, μαρμελάδα, πουρέ, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες, άνθος αραβοσίτου, αλεύρι,

     ζυμαρικά, χυμοί, κακάο)

―› Είδη Υγιεινής (σακούλες σκουπιδιών, σαπούνι πλυντηρίου ρούχων - πιάτων, απορρυπαντικά γενικής

      χρήσης)

―› Είδη Οικιακής χρήσης (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο)

Ευχόμαστε να υπάρξει σημαντική συμμετοχή από όλη τη σχολική μας κοινότητα προς ενίσχυση της συγκεκριμένης ανθρωπιστικής οργάνωσης.

 

κουκκίδα Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

   

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Ανδρέα Σκορδάκη, ο οποίος σήμερα το πρωί έχασε  τον πατέρα του.

 

 

 

κουκκίδα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

   

    Δεν πραγματοποιήθηκε, τελικά, η Γ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας τη Δευτέρα 14/11/2011 λόγω ελλείψεως απαρτίας. Θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 21/11/2011 και σε περίπτωση πάλι μη απαρτίας οριστικά τη Δευτέρα 28/11/2011 και ώρα 17:30.

 

κουκκίδα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

   

    Από σήμερα Δευτέρα 21-11-2011, τελεί σε άδεια κυήσεως η εκπαιδευτικός Γερμανικών του σχολείου μας κ. Νατάσα Αγγελοπούλου. Της ευχόμαστε καλή λευτεριά και με υγεία να δεχτεί το νέο μέλος στην οικογένειά της. Την αντικατέστησε η κ. Πέννυ Αθανασίου την οποία και καλωσορίζουμε στο σχολείο μας.

 

 

 

κουκκίδα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

    Ο γνωστός συγγραφέας και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μπάρτζης μας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα –με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια- για τη δημιουργία της ιστοσελίδας μας. Τον ευχαριστούμε θερμά.

 

κουκκίδα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

   

    Κατόπιν ενεργειών της υπευθύνου Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας κ. Γιούλας Μίχα  και σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ, οριστικοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο μας της γνωστής συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας κ. Λίτσας Ψαραύτη την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012.

     Επίσης, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής του σχολείου μας και την κ. Μίχα και για ψηφιακές συναντήσεις των μαθητών και μαθητριών μας και με άλλους συγγραφείς, μέσω skype. Επισημαίνεται ότι όλα τα τμήματα του σχολείου μας εφαρμόζουν προγράμματα φιλαναγνωσίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΔΒΜΘ.

 

κουκκίδα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

   

   Το σχολείο μας προτίθεται να συμμετάσχει  στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Θαλασσινά Παραμύθια» που διοργανώνει ο σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» (http://www.filoitounisiou.gr/). Οι συμμετοχές θα αναδειχθούν στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών και θα κατατεθούν μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2012.

 

 

 

κουκκίδα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

   

      Το σχολείο μας θα συμμετάσχει με έξι ομάδες (Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξεις κατά φύλο) στο τουρνουά χάντμπολ μεταξύ των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας που διοργανώνει το αθλητικό σωματείο Ποσειδών Λουτρακίου σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

    Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα μέσα Δεκεμβρίου στα κλειστά γυμναστήρια Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων και κύριος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο κ. Παναγιώτης Μπεκιάρης τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ανιδιοτελή προσφορά του στον αθλητισμό του Λουτρακίου.

     Επίσης, ευχαριστούμε τον Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ κ. Δημήτριο Καρρά για την άψογη συνεργασία του.

 

κουκκίδα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

   

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας θα επισκεφτούν το Εργαστήρι Κεραμικής στην Αθήνα την Πέμπτη 01/12/ 2011, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης θα γνωρίσουν από κοντά το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ τη Δευτέρα 12/12/2011.

 

κουκκίδα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

   

    Έχει ξεκινήσει ήδη η εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων στο σχολείο μας όσον αφορά την Αγωγή Υγείας, την Κυκλοφοριακή Αγωγή, την Περιβαλλοντική Αγωγή και τον Πολιτισμό. Σύντομα θα γίνουν οι πρώτες αναρτήσεις στην ενότητα « Δραστηριότητες ».

 

κουκκίδα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

   

    Ένας κύκλος έκλεισε με πολλές αναμνήσεις.

    Σε εφαρμογή του Ν.4027/2011 (ΦΕΚ 233 Τ. Α΄) και με το υπ. αριθμ. Φ.350/63/128632/Δ1/

9-11-2011 έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ καταργήθηκαν τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι αρμοδιότητες των Προϊσταμένων τους ανατέθηκαν στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Ως εκ τούτου, το σχολείο μας θα διεκπεραιώνει τη διοικητική του λειτουργία απευθείας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας στην οποία, άλλωστε, ανέκαθεν υπαγόταν.

    Θεωρούμε υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία του τον απερχόμενο Προϊστάμενο 1ου Γραφείου Π.Ε. Ν. Κορινθίας κ. Ιωάννη Τζώρτζη και να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

 

κουκκίδα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

    Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή 18-11-2011 με τη Σχολική Σύμβουλο 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κορινθίας κ. Αικατερίνη Λαμπροπούλου και συζήτησαν θέματα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος.

 

κουκκίδα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

    Με τη συνδρομή και φροντίδα των υπευθύνων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, το σχολείο μας διαθέτει έναν από τους καλύτερους κήπους σχολικών μονάδων του νομού Κορινθίας. Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε να τους έχουμε πάντα αρωγούς στις προσπάθειες που καταβάλουμε για την αναβάθμιση του σχολείου μας.

 

κουκκίδα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

    Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στις 8:10 για την έναρξη των εκδηλώσεων και θα αποχωρήσουν με τη λήξη της πρώτης διδακτικής περιόδου στις 09:40.

 

κουκκίδα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

    Από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα του σχολείου μας. Σε αυτές τις πρώτες ημέρες λειτουργίας θα υπάρχουν αρκετά συχνά αλλαγές, εφόσον με την έναρξη της λειτουργίας προκύπτουν συνεχώς νέες ιδέες για τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας μας. Μείνετε συντονισμένοι!

 

 
 

 

Σχεδίαση - Κατασκευή: Κ.Μυλωνόπουλος (ΠΕ-19)

© 2011-2012