Νέα

 

(πατήστε στη χρονική περίοδο για μετάβαση)

κουκκίδα Τα Νέα μας - Ιούνιος 2012
κουκκίδα Τα Νέα μας - Μάιος 2012
κουκκίδα Τα Νέα μας - Απρίλιος 2012
κουκκίδα Τα Νέα μας - Μάρτιος 2012
κουκκίδα Τα Νέα μας - Φεβρουάριος 2012
κουκκίδα Τα Νέα μας - Ιανουάριος 2012
κουκκίδα Τα Νέα μας - 2011

 

 

Τα Νέα μας - Ιούνιος 2012

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

 

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

Ο Διευθυντής και τα Μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου

ευχόμαστε, ολόψυχα,

στους μικρούς μας μαθητές και τις μικρές μας μαθήτριες,

στους γονείς τους,

σε όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής και τοπικής μας κοινότητας

να περάσουν ένα υγιές, αισιόδοξο χαρούμενο και ξεκούραστο καλοκαίρι.
Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

 

 

 
κουκκίδα

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

       

    Συγχαίρουμε, θερμά, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κορινθίας κ.Παναγιώτη Παπαγεωργάκη για τον ορισμό του στη θέση του Αντιπροέδρου του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), κατόπιν απόφασης της Υπουργού Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας.Αγγελικής-Ευφροσύνης Κιάου, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. Φ.350/21/66992/Δ1/14-06-2012 έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ. Η τοποθέτηση αυτή περιποιεί ξεχωριστή τιμή και διάκριση τόσο για τον ίδιο όσο και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού μας.
 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

      Το Σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό, λόγω των εθνικών εκλογών, μέχρι και την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012. Θα επαναλειτουργήσει την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 προς διεκπεραίωση διοικητικών θεμάτων.

      Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών και μαθητριών που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Σχολικής μας μονάδας, όπως επισπεύσουν τις διαδικασίες εγγραφής των παιδιών τους στην Α΄ Δημοτικού του Σχολείου μας, ώστε έγκαιρα να διεκπεραιωθούν οι -εκ του νόμου- προαπαιτούμενες  διοικητικές - γραφειοκρατικές λειτουργίες εντός των χρονικών προθεσμιών.
 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

       

    Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους 2011-2012 για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας. Τα παιδιά αμέσως μετά την προσευχή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, ενώ στη συνέχεια παρέλαβαν τους Τίτλους Σπουδών τους.

   Στην κατηγορία «Εκδηλώσεις» μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη σημερινή τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους.

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

 

        Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς και φίλους των μαθητών και μαθητριών μας που παρευρέθηκαν στην εορτή λήξης του σχολικού έτους το βράδυ της Τετάρτης στον προαύλειο χώρο του σχολείου μας. Στην κατηγορία «Εκδηλώσεις» (ή πατώντας στο πράσινο πλαίσιο που ακολουθεί) μπορείτε να ενημερωθείτε για τη χθεσινή μας εορτή.

 

              ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012       

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

 

        Κατόπιν επικοινωνίας του Διευθυντή του σχολείου μας με τους υπευθύνους της ερευνητικής ομάδας του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών της Σχολικής μας μονάδας που συμμετείχαν στην έρευνα για την Παιδική Παχυσαρκία, ότι τα αποτελέσματά της θα αποσταλούν εξειδικευμένα για κάθε έναν/μία ξεχωριστά το μήνα Σεπτέμβριο του 2012.

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

 

      Ο σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» (http://www.filoitounisiou.gr/) μας απέστειλε μαζί με τα πρωτότυπα έργα των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, που συμμετείχαν -στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών- στο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Θαλασσινά Παραμύθια», ΕΠΑΙΝΟ γι΄ αυτή τη συμμετοχή τους.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

κουκκίδα

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

 

Η Σχολική Χρονιά 2011-2012 φτάνει στο τέλος της.

Μία χρονιά γεμάτη ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά και με πολλές δραστηριότητες.

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου,

ο Σύλλογος Διδασκόντων,

οι Μαθητές και οι Μαθήτριες όλων των τάξεων,

με μεγάλη χαρά

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ

στην Εορτή Λήξης της Σχολικής Χρονιάς

την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στις 20:00

στον Προαύλιο χώρο του Σχολείου.

 

Στον Ισόγειο χώρο του Σχολείου θα υπάρχουν

Εκθέσεις του Εργαστηρίου Εικαστικών και

του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της Στ΄τάξης

«Στο Ρυθμό των Λουλουδιών».

Η εορτή θα περιλαμβάνει

τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά,

πολυμεσικές παρουσιάσεις και 

το θεατρικό δρώμενο

«Ο Κότσυφας απαιτεί το Δάσος να σωθεί».

 

Ελάτε λοιπόν όλοι να καμαρώσετε τα παιδιά σας

ή τα παιδιά των φίλων σας,

σε μία εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτά.

Σας περιμένουμε.

 

 

κουκκίδα

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

 

  Αναρτήθηκαν στην κατηγορία «Δραστηριότητες», στη θεματική ενότητα «Εργαστήρια» και συγκεκριμένα στο θέμα «Εργαστήριο Πληροφορικής: Ομαδικές Εργασίες» εργασίες που πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης στο μάθημα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) -στα πλαίσια της διαθεματικότητας με το μάθημα της Ιστορίας-  με θέματα:

Οι Θεοί του Ολύμπου, Οι Άθλοι του Ηρακλή, Τρωικός Πόλεμος, Οδύσσεια.

 

    Επίσης αναρτήθηκαν οι εργασίες των παιδιών των τμημάτων Ε΄2 και Ε΄3 με θέμα την περιήγηση στις Περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Στ΄ τάξης με θέμα την περιήγηση σε Χώρες και Πόλεις του Κόσμου (διαθεματικότητα με το μάθημα της Γεωγραφίας). Για λόγους χωρητικότητας των αρχείων, πραγματοποιείται μία σύνθεση (και σε ορισμένες περιπτώσεις περικοπή) των αρχικών εργασιών των ομάδων που εργάστηκαν στα αντίστοιχα θέματα.

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΜΠΑΡΤΖΗ

 

κουκκίδα

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

 

        Ευχαριστούμε θερμά τον γνωστό συγγραφέα και Δρ. Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Γιάννη Δ. Μπάρτζη για την ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε στο σχολείο μας, όσον αφορά την παρουσίαση του λογοτεχνικού του έργου από τη μικρή μας κοινότητα. Την παραθέτουμε αυτούσια:

 

 

Γιάννης Δ. Μπάρτζης     -    Αρχαία Κόρινθος  200.07   -   www.akrokorinthos.com

 

Έκφραση συγχαρητηρίων

προς τον κ. Διευθυντή,

προς τους/τις εκπαιδευτικούς,

προς τις μαθήτριες και τους μαθητές

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου Κορινθίας

 

Αγαπητέ φίλε κ. Δ/ντή,

αγαπητές κυρίες, αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

φίλες και φίλοι, μαθήτριες και μαθητές,

επιθυμώ να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου, για την πλούσια σε δραστηριότητες και μεστή συναισθημάτων εκδήλωση τιμής, την οποία οργανώσατε για το λογοτεχνικό μου έργο στις 8 Ιουνίου 2012.

Η εμπεριστατωμένη παρουσίαση των διηγημάτων μου από μαθητές και μαθήτριες, τα δημιουργικά χειροτεχνήματα και οι θαυμάσιες ζωγραφιές, η ευφυής δραματοποίηση της «Αρκούδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004», τα έξυπνα παιδαγωγικά παιγνίδια, τα ενδιαφέροντα ερωτήματα των παιδιών κατά το διάλογό τους μαζί μου, η όλη στάση και συμπεριφορά τους και το πηγαίο κλίμα εγκαρδιότητας που ένιωσα ως φιλοξενούμενός σας, αποτελούν αδιάψευστα κριτήρια για την υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική και παιδαγωγική εργασία που χαρακτηρίζει τη σχολική σας κοινότητα. 

Συγχαίρω ιδιαιτέρως τον Διευθυντή κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλο και τις Δασκάλες των Δ΄ και Ε΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου κκ. Γιούλα Μίχα, Δήμητρα Τούντα, Κυριακή Ψυχογιού, Φωτεινή Παπαδημητρίου και Μαργαρίτα Μπινιάρη, που εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και εμψύχωσαν με τα παιδιά των τάξεών τους αυτή την πρωτότυπη, πολυεπίπεδη και απόλυτα επιτυχημένη  δράση φιλαναγνωσίας.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα του διαρκούς διδασκαλικού αγώνα, στον οποίο επιδίδεστε με μεράκι και πίστη, είναι εμφανή στην υπευθυνότητα των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου σας, στο ήθος τους, στη ζωντάνια τους, στην κριτική τους σκέψη και στάση, στη σωστή χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου, στην εξαιρετική τους ικανότητα για διάλογο και σε πολλές άλλες παιδαγωγικές παραμέτρους, με τις οποίες έχουν κερδίσει το θαυμασμό, τον έπαινο και την αγάπη μου, τόσο ως φιλοξενούμενου συγγραφέα όσο και ως έμπειρου δάσκαλου και πρώην σχολικού συμβούλου.

Όσο για την ιστοσελίδα του Σχολείου σας, την οποία ενημερώνετε με θαυμαστή αμεσότητα, αξίζετε (οι διδάσκοντες το μάθημα της πληροφορικής, ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθήτριες και οι μαθητές) το δημόσιο έπαινο. Ελάχιστα σχολεία στην Ελλάδα μπορούν να καυχηθούν για την ψηφιακή τους παρουσία στο διαδίκτυο αυτής της υψηλής ποιότητας. Στον ιστότοπό σας αποτυπώνεται η ευρύτητα των ενδιαφερόντων των μαθητών και μαθητριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου και ο προσανατολισμός τους προς ποικίλα ζητήματα που σχετίζονται με την τοπική τους κοινωνία, με το άμεσο περιβάλλον τους, αλλά και με την Ελλάδα, με τον κόσμο και γενικότερα με τα ζωτικότερα ζητήματα του σύγχρονου ανθρώπου.

Φίλες και φίλοι,

Σας εύχομαι να έχετε υγεία, να χαρείτε ευχάριστες καλοκαιρινές διακοπές, και να βρίσκετε πάντοτε χαρά και απόλαυση στις σελίδες των λογοτεχνικών βιβλίων.

Θα χαίρομαι να μαθαίνω ότι πρωτοπορείτε πάντα και προοδεύετε.

 

Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας

 

Γιάννης Δ. Μπάρτζης

Δρ του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών

Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε.

Συγγραφέας

 

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

      Σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, επισκέφτηκε το σχολείο μας -στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας- ο γνωστός συγγραφέας και Δρ. Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Γιάννης Δ. Μπάρτζης. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην κατηγορία «Εκδηλώσεις».

 

κουκκίδα

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

 

        Δείτε στην κατηγορία «Ελεύθερο Βήμα» άρθρο του Διευθυντή Π.Ε. Ν.Κορινθίας κ.Παναγιώτη Παπαγεωργάκη (MSc) με θέμα: «Η προώθηση της Φιλαναγνωσίας στην τάξη του Νέου σχολείου μέσα στο πλαίσιο του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος».
 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

 

      Ο κ.Ιωάννης Λαζαρίδης εκ μέρους του αθλητικού σωματείου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ» προσκαλεί τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες του σχολείου μας αύριο Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 στο Γυμνάσιο Λουτρακίου στο χώρο του γυμναστηρίου, για να παρακολουθήσουν αγώνες πινγκ πονγκ και να γνωρίσουν από κοντά το επιτραπέζιο άθλημα.
     Επίσης, την ίδια ημέρα στις 19.30 (07.30 μ.μ.) μπορούν να παρακολουθήσουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Γ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ αγώνες γυμναστικής επίδειξης.

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

 

       Σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Ιδιωτικό Αθλητικό Κέντρο Sport Camp στο Λουτράκι, υπό τη συνοδεία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου. Στην κατηγορία «Εκδρομές» μπορείτε να δείτε εικόνες από τη σημερινή μας επίσκεψη.

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

 

     Ο Διευθυντής του σχολείου μας θα συμμετάσχει, αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, σε προγραμματισμένη σύσκεψη της Σχολικής Συμβούλου 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε.Ν. Κορινθίας Δρ.Αγγελικής Ταγκάλου με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Περιφερείας της, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, με θέμα τον Ετήσιο Απολογισμό Εκπαιδευτικού Έργου.

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

 

       Αύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, το σχολείο μας δεν θα λειτουργήσει -όπως και όλα τα σχολεία 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν.Κορινθίας- λόγω της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κορινθίας που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο.
      Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας θα επισκεφθούν το Ιδιωτικό Αθλητικό Κέντρο Sport Camp στο Λουτράκι.

 

κουκκίδα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

 

     H 5η Ιουνίου έχει ανακηρυχτεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας για να τιμήσουν τη σημερινή ημέρα, στα διαλείμματά τους ζωγράφισαν για το περιβάλλον, σ΄ ένα μεγάλο πανό που αναρτήθηκε δίπλα στην κύρια είσοδο του κτιρίου. Φωτογραφίες από τη σημερινή δραστηριότητα των παιδιών μπορείτε να δείτε στην κατηγορία «Εκδηλώσεις».

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

 

       Προς ενημέρωση των γονέων, το κυλικείο του σχολείου μας παραμένει κλειστό τις τελευταίες ημέρες, για λόγους γραφειοκρατικού –και μόνον- χαρακτήρα και θα λειτουργήσει κανονικά τη νέα σχολική περίοδο 2012-13, υπό της ιδίας Υπευθύνου κ.Αλεξάνδρας Δήμα.
       Θα πρέπει να επισημανθεί ότι από την πρώτη ημέρα ο Διευθυντής του Σχολείου μας ενημέρωσε τα παιδιά ότι για διαδικαστικούς λόγους το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό τις λίγες εναπομείναντες ημέρες μέχρι τη λήξη της σχολικής περιόδου και θα λειτουργήσει κανονικά την ερχόμενη σχολική περίοδο, ώστε να φροντίζουν για τη σίτισή τους στο σχολείο, από το σπίτι.
       Η Επιτροπή Κυλικείου άσκησε καθ’ όλη την διάρκεια του έτους τους προβλεπόμενους -εκ του νόμου- ελέγχους καταλληλότητας των τροφίμων, χωρίς να διαπιστώσει παρατυπίες. Όταν διαπιστώθηκε η γραφειοκρατική εκκρεμότητα –εκκρεμούσε από τον Μάιο του 2010- παρέπεμψε το θέμα, σε συνεννόηση με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λουτρακίου–Αγίων Θεοδώρων κ.Σταυρούλα Λέζου, στους αρμόδιους δημοτικούς φορείς οι οποίοι και προέβησαν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του κυλικείου (Σφράγιση από τη Δημοτική Αστυνομία).
       Ήδη, όπως ενημερωθήκαμε, το σχετικό παράβολο έχει πληρωθεί από την Υπεύθυνο στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί από την περίοδο της κατοχύρωσης του διαγωνισμού και η διαδικαστική εκκρεμότητα αναμένεται να λυθεί λίαν συντόμως.
 

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

 

   Στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Εργαστήρια», προστέθηκαν στο θέμα «Δημιουργίες Μαΐου - Ιουνίου», δημιουργίες των παιδιών της Α΄ και Β΄ τάξης με καλοκαιρινά θέματα από πλαστελίνη, αλλά και των παιδιών της Στ΄ τάξης με δημιουργίες από πηλό και τη δραστηριότητα κατασκευής κούκλας.

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

 

        Εμπλουτίσθηκε η κατηγορία «Εκδηλώσεις» με πληροφορίες για τη συμμετοχή του Σχολείου μας στο «Μαθητικό Πανηγύρι 2012», που διεξήχθη χθες στην Κόρινθο, με την παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος της Στ΄ τάξης «Στο ρυθμό των λουλουδιών – Εικαστικό Εργαστήρι» από τον Υπεύθυνο του Προγράμματος κ.Νικόλαο Γεωργίου, καθώς και του Προγράμματος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κ.Γουνδουλάκη Καλλιόπη.

       Επιπλέον προστέθηκε στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός»,  μία νέα παρουσίαση από το πρόγραμμα «Στο ρυθμό των λουλουδιών» με θέμα «Τα λουλούδια στη σύγχρονη ζωγραφική». Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Υγεία-Αθλητισμός», μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του Προγράμματος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα Νέα μας - Μάιος 2012

 

κουκκίδα

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

 

   Σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου 2012Οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης εκπροσώπησαν  το σχολείο μας στο «Μαθητικό Πανηγύρι 2012». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κορινθίας και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης κ.Τσοχαντάρη Φώτιο, με στόχο την παρουσίαση των Καινοτόμων Δράσεων από τα σχολεία του Νομού.

   Το Σχολείο μας συμμετείχε με την παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος της Έκτης τάξης «Στο ρυθμό των λουλουδιών – Εικαστικό Εργαστήρι» από τον Υπεύθυνο του Προγράμματος κ.Νικόλαο Γεωργίου.

    Επίσης, η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κ.Γουνδουλάκη Καλλιόπη παρουσίασε το Πρόγραμμα Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών. Μπορείτε να δείτε αυτή την παρουσίαση  στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Υγεία-Αθλητισμός».

  

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το Παράρτημα Κορινθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Κορινθίας,

σ α ς   π ρ ο σ κ α λ ο ύ ν
στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (οδός Δαμασκηνού) την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, ώρα 12:00
στην εκδήλωση βράβευσης διακριθέντων μαθητών και μαθητριών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου σας
κατά τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «
Π α ι χ ν ί δ ι   κ α ι   Μ α θ η μ α τ ι κ ά».
     Την εκδήλωση θα τιμήσει ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

κ.Δημάκος Γεώργιος.
Από το σχολείο μας θα βραβευτούν έξι μαθητές και
μαθήτριες.

Από την ΣΤ΄ τάξη οι:
Αντωνοπούλου Πετρούλα
Ιωσηφίδου Πολυτίμη
Σοφιανίδη Αμαλία
και από την Ε΄ Τάξη οι:
Καραθανάση Αλεξάνδρα
Σιδέρης Αλέξανδρος
Φάνη Κωνσταντίνα - Μαρία
Θερμά συγχαρητήρια!

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

 

     Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στη δράση, με συμβολικό χαρακτήρα, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που συνδιοργάνωσαν από κοινού η Διεύθυνση Π.Ε.Ν.Κορινθίας με το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων τη Δευτέρα 28-05-2012, η οποία πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό πάρκο Λουτρακίου. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον».

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

         Ευχαριστούμε, θερμά, τον κ.Ιωάννη Λαζαρίδη για τη δωρεά στο σχολείο μας ενός τραπεζιού πινγκ-πονγκ με τον σχετικό εξοπλισμό, για την ανάπτυξη του αθλήματος από τους μικρούς μας μαθητές και τις μικρές μας μαθήτριες.

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

     Το αθλητικό σωματείο Ποσειδών Λουτρακίου μας απέστειλε πρόσκληση για τον τελευταίο φετεινό αγώνα τής ομάδας χάντμπολ στο κλειστό Γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος, όπου και θα ανακηρυχτεί Πρωταθλήτρια ομάδα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών - Νοτίου Ομίλου 2011-2012! Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 26 Μαΐου 2012 και θα ξεκινήσει στις 19:00 ενώ θα έχει ολοκληρωθεί στις 20:15, περίπου. Μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει μικρή εορτή για την ιστορική άνοδο της ομάδας στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ελλάδας και θα γίνει η απονομή του κυπέλλου.
Σας καλούμε να παρευρεθείτε στη μεγάλη αυτή στιγμή του Λουτρακιώτικου αθλητισμού! Η παρουσία σας στο γήπεδο θα είναι μεγάλη τιμή για τους παράγοντες και μεγάλη χαρά για τους αθλητές του συλλόγου!
 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

 

     Ολοκληρώθηκε με την 5η φάση -Λαϊκή Τέχνη- το Πολιτιστικό Πρόγραμμα

«Στο ρυθμό των λουλουδιών - Ο φυτικός διάκοσμος στην Τέχνη

 Δημιουργίες και Δημιουργοί (άλλοτε και σήμερα) - Εικαστικό Εργαστήρι»  

που εκπονήθηκε στο Στ΄3 τμήμα του σχολείου μας.

     Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος, σε συνεργασία με το δάσκαλό τους ετοίμασαν μία παρουσίαση με θέμα: «Τα λουλούδια στη λαϊκή τέχνη», την οποία θα βρείτε στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός».

     Επίσης στην ίδια θεματική ενότητα θα δείτε και τα τελευταία έργα των μαθητών και μαθητριών του τμήματος, από το καλλιτεχνικό εργαστήρι της τάξης τους, φιλοτεχνημένα σε τελάρα μουσαμά.

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

 

     Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης παρακολούθησαν μία παρουσίαση που ετοίμασε η εκπαιδευτικός του Δ΄2 τμήματος κα.Γιούλα Μίχα για την Ολυμπία, την οποία μπορείτε να δείτε στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός». 
 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

 

            Εμπλουτίστηκε η κατηγορίες «Εκδρομές» με πληροφορίες για την επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ξυλόκαστρο.

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

     Ευχαριστούμε, θερμά, τους Υπευθύνους του ιδιωτικού Αθλητικού Κέντρου της πόλης μας Sport Camp Α.Ε. για τη δωρεάν παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεών του στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας την Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012.
 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

 

            Δείτε στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Φιλαναγνωσία» ένα σύντομο αφιέρωμα στον Δρ. Λογοτεχνίας και γνωστό Κορίνθιο συγγραφέα Γιάννη Δ. Μπάρτζη, την οποία επιμελήθηκαν -στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας των τμημάτων της Δ΄και Ε΄Τάξης- οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ.κ.Γιούλα Μίχα, Δήμητρα Τούντα, Κυριακή Ψυχογιού, Μαργαρίτα Μπινιάρη και Φωτεινή Παπαδημητρίου.
 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

κουκκίδα

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

 

     Σας γνωρίζουμε ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου θα υποβληθούν από 1 έως 21 Ιουνίου 2012 και είναι τα εξής:
α. Πιστοποιητικό Γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης (Σύμφωνα με την αριθμ. Φ.6/ 350 /67503 /Γ1/16-6-2011 εγκύκλιο του Υ.Π. Δ.Β.Μ.Θ).
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Πιστοποιητικό Οδοντολογικής Εξέτασης.
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου φαίνεται η διεύθυνση του μαθητή.
ε. Πιστοποιητικό καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης.
στ. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου (Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης, οι γονείς και κηδεμόνες υποβάλλουν σχετική αίτηση στον οικείο Διευθυντή Π.Ε. στην οποία αναφέρουν τους λόγους μη φοίτησης, ο οποίος και εφαρμόζει τις διατάξεις της περίπτ.. 26, της παρ. 4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α).
      Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι, τα δικαιολογητικά που αφορούν πιστοποιητικά υγείας (οδοντολογική, καρδιολογική και οφθαλμολογική εξέταση) μπορούν να κατατεθούν στις σχολικές μονάδες έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

 

            Ο συγγραφέας Γιάννης Δ. Μπάρζης μας απέστειλε την ακόλουθη πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου του «Ορχάν - στην αυλή των Παλαιολόγων», που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέaτρο Κορίνθου τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 στις οκτώ το βράδυ.

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

 

     Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ξυλόκαστρο, υπό τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ.Αικατερίνης Ζερβού και Ιορδάνη Τοκατλόγλου.

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

 

     Σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου 2012, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε δυο λυόμενες αίθουσες του σχολείου μας (πόρτες, παράθυρα, θρανία). Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, οι καταστροφές προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών από εξωσχολικά στοιχεία. Ο Διευθυντής του σχολείου μας ειδοποίησε την αστυνομία η οποία επελήφθη άμεσα και, ήδη, σύμφωνα με ενημέρωσή μας βρίσκεται …στα ίχνη των «δραστών». 

 

 

κουκκίδα

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

 

     Ενημερώθηκε η ανάρτηση της χθεσινής εκδήλωσης στην κατηγορία «Εκδηλώσεις» με την προσθήκη δύο παρουσιάσεων -ψηφιακών λευκωμάτων- με θέματα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την Παναγία Σουμελά.

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

 

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 στο χώρο εκδηλώσεων της σχολικής μας μονάδας εορταστική εκδήλωση εις μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Αθανάσιος, ο Διευθυντής Π.Ε.Ν.Κορινθίας κ.Παναγιώτης Παπαγεωργάκης, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε.Ν.Κορινθίας κ.Φώτιος Τσοχαντάρης, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου κ.Μαρίνα Μαρινοπούλου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Νάνα Τασσοπούλου – Κοφινά και άλλα Μέλη του Συλλόγου, ο κ.Ιωάννης Λαζαρίδης, ως τιμώμενο πρόσωπο -εκπρόσωπος του ξεριζωμένου Πόντου και πλήθος γονέων σε μία κατάμεστη αίθουσα.
     Στο τέλος της εκδήλωσης το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου τίμησε την κ.
Ουρανία Λαζαρίδη-Νικολοπούλου και τον κ.Ιωάννη Λαζαρίδη για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά τους στη σχολική και τοπική κοινότητα. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον κ.Λαζαρίδη ο Διευθυντής Π.Ε.Ν.Κορινθίας κ.Παναγιώτης Παπαγεωργάκης.
       Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην κατηγορία «Εκδηλώσεις»
(ή απλά από εδώ στα Νέα μας, πατώντας στην εικόνα του θέματος).
 

 

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  

κουκκίδα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

 

     Σας προσκαλούμε στην εορτή του Σχολείου μας, εις μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 στις 08.30 π.μ. στο χώρο εκδηλώσεων της σχολικής μας μονάδας. Η παρουσία σας θα μας έδινε ιδιαίτερη χαρά!

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ευχαριστούμε το κατάστημα Κουρτινών Α.Κανελλάκη & ΣΙΑ Ο.Ε., που εδρεύει στην Κόρινθο, για την ευγενική του χορηγία ενόψει της εορτής του σχολείου μας προς τιμήν του Ελληνισμού του Πόντου.
 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

 

     Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα στην αυλή του σχολείου ένα βιωματικό, διδακτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με θέμα:  «Από το Στάρι στο Ψωμάκι» από τη θεατρική ομάδα «Texnis Genesis». Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην κατηγορία «Εκδηλώσεις».

 

     Επίσης ενημερώθηκε στην κατηγορία «Δραστηριότητες» η θεματική ενότητα «Υγεία-Αθλητισμός» με πληροφορίες για την ερευνητική προσπάθεια της ειδικής ιατρικής ομάδας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για την Παιδική Παχυσαρκία, που ολοκληρώθηκε χθες στο σχολείο μας.

         

 

κουκκίδα

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

 

     Σήμερα το πρωί επισκέφτηκε το σχολείο μας εντεταλμένος υπάλληλος του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων ο οποίος και εκτίμησε την κατάσταση -ως προς την ασφάλεια- των δέντρων του προαύλιου χώρου. Αφού εντόπισε ενδεχόμενες εστίες κινδύνου, υποσχέθηκε άμεσα να κλαδευτούν κορμοί και κλαδιά ενώ εκτιμήθηκε ότι θα χρειαστεί και η συνδρομή του γερανοφόρου οχήματος του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.
       Ευχαριστούμε το Δήμο μας για την άμεση ανταπόκριση, δεδομένου ότι η εξασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας των μικρών μαθητών μας αποτελεί πρώτιστη υποχρέωση τόσο των φορέων της σχολικής όσο και της τοπικής μας κοινότητας.

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

 

    Σήμερα το απόγευμα, λόγω του ισχυρού αέρα, αποκολλήθηκαν μεγάλα κλαδιά από τα πεύκα του σχολείου μας τα οποία έπεσαν στο πεζοδρόμιο και επί της οδού Ρήγα Φεραίου κλείνοντας τμήμα του δρόμου! Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν διερχόμενοι πεζοί ή παρκαρισμένα/διερχόμενα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

 

    Ειδοποιήθηκε ο Δήμος Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων συνεργείο του οποίου –άμεσα- καθάρισε το δρόμο και το πεζοδρόμιο. Επισημαίνεται, ότι το παράξενο ατύχημα συνέβη παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης από τα συνεργεία του Δήμου (π.χ. κλάδεμα δέντρων).
    Εφιστούμε την προσοχή των μικρών μαθητών μας, των γονέων τους αλλά και των κατοίκων της περιοχής, προς αποφυγήν ενδεχόμενων ατυχημάτων και ευελπιστούμε σε ενδελεχή έλεγχο ασφάλειας από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων.

 

 

 

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ και ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Στ΄ ΤΑΞΗΣ      

 

κουκκίδα

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

 

     Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 105954/Γ2/03-09-2009 Υ.Α. (Β΄ 1890) που καθορίζει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων του Γυμνασίου και το υπ' αρ. πρωτ. 53984/Γ2 της 14ης Μαΐου 2012 έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ, οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου διδάσκονται ως δεύτερη ξένη γλώσσα την Γαλλική ή την Γερμανική ή την Ιταλική ή την Ισπανική.
     Ως εκ τούτου, θα αποσταλούν από αύριο Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 νέα ενυπόγραφα σημειώματα στους γονείς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας που φοιτούν στην Στ΄ τάξη τη σχολική περίοδο 2011-12 και θα εγγραφούν για τη νέα σχολική χρονιά 2012-13 στην Α΄ Γυμνασίου, στις οποίες θα αναγράφεται η προτίμησή τους σχετικά με τη δεύτερη ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων γλωσσών προτίμησης:
Γαλλικά ή Γερμανικά ή Ιταλικά ή Ισπανικά.
 

    Επιπρόσθετα, καλούνται οι γονείς των μαθητών και μαθητριών που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου για το Σχολικό Έτος 2012-13, όπως υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαΐου 2012 στο Γραφείο του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου. Στη συνέχεια θα επιλεγούν κατόπιν της προβλεπόμενης διαδικασίας επιλογής από αρμόδια Επιτροπή.

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

 

      Ολοκληρώθηκαν, σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, οι τριήμερες εργασίες -στο πλαίσιο ερευνητικής προσπάθειας χρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Ένωση- της ειδικής ιατρικής ομάδας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού υπό την εποπτεία του Υπευθύνου Μετρήσεων Παιδικής Παχυσαρκίας ΕΣΠΑ Παιδιάτρου κ.Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου.

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

 

     Με αφορμή τη χθεσινή Εορτή της Μητέρας, οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης δημιούργησαν μικρά δωράκια για τις μητέρες τους στο Εργαστήριο Εικαστικών,  όπως μπορείτε να δείτε στην ενημέρωση του θέματος «Δημιουργίες Μαΐου - Ιουνίου» στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Εργαστήρια». 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

 

     Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.solarsystemscope.com/scope.swf μπορείτε να πραγματοποιήσετε ... ένα τρισδιάστατο ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα....
     Πρόκειται για ένα διαδραστικό video όπου αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις τροχιές και τις θέσεις των πλανητών και αστερισμών κάθε εποχή, με κλικ επάνω σε κάθε κουκίδα αστεριού βλέπετε ποιοι είναι, μπορείτε να κάνετε αναγνώριση αστέρων (βάζοντας την ημερομηνία, έτος, ώρα και το πλάτος και μήκος απ' όπου γίνεται η παρατήρηση), παγώνετε την εικόνα για καλύτερη παρατήρηση, αλλάζετε θέση από την Γη στον ήλιο και τανάπαλιν, το μεγεθύνετε η το απομακρύνετε κ.α.).
      Για φυσικούς, μαθηματικούς, αστρονόμους, αστρολάτρες και όχι μόνο...!

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

 

                                                          Αγαπητοί γονείς
     από τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 μέχρι και την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 θα βρίσκεται στο σχολείο μας
ειδική ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού υπό την εποπτεία του Υπευθύνου Μετρήσεων Παιδικής Παχυσαρκίας ΕΣΠΑ Παιδιάτρου κ.Ιωάννη Παναγιωτόπουλου σε μία ερευνητική προσπάθεια χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας -αν και προαιρετική- θα πρέπει να είναι καθολική. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ερευνητικές διαδικασίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές αποτελεί πρώτιστο κοινωνικό καθήκον, όταν δεν θίγονται -φυσικά- προσωπικά δεδομένα και δεν επιβαρύνονται οι συμμετέχοντες. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά τους εναπομείναντες γονείς όπως συμπληρώσουν το σχετικό Ερωτηματολόγιο και το Εγκριτικό Σημείωμα και να το αποστείλουν -μέσω των παιδιών- μέσα στο Φάκελο το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα που θα ξεκινήσει η διαδικασία.
     Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο των παρεχόμενων εξετάσεων - μετρήσεων είναι, απολύτως, ΔΩΡΕΑΝ!
Ευχαριστούμε, εκ των προτέρων, για τη συνεργασία
Καλό Σαββατοκύριακο!

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

 

      Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα που διεξάγεται το Σάββατο 12 Μαΐου στην Αθήνα με θέμα «Το ελληνικό σχολείο και η διαπολιτισμικότητα: η δυναμική και τα οφέλη για μαθητές και εκπαιδευτικούς», στην ιστοσελίδα της Πράξης: www.diapolis.auth.gr.

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

 

      Ο Μάιος έφτασε στο Εργαστήριο Εικαστικών με τα παιδιά να εργάζονται σε ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες με διάφορα υλικά και τεχνοτροπίες, όπως μπορείτε να δείτε στη νέα ανάρτησή μας στην κατηγορία «Δραστηριότητες», στη θεματική ενότητα «Εργαστήρια». 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

 

      Σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, επισκέφθηκε τη σχολική μας μονάδα η Σχολική Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν.Κορινθίας Δρ.Αγγελική Ταγκάλου, η οποία και είχε γόνιμη συνεργασία με τον Διευθυντή του Σχολείου μας και τους Εκπαιδευτικούς των Τμημάτων για θέματα παιδαγωγικού - μαθησιακού ενδιαφέροντος.

 

 

 

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ και ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ  Β΄ και Δ΄ ΤΑΞΕΩΝ και ΝΕΑΣ Α΄     

 

κουκκίδα

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

 

      Στα πλαίσια της καλύτερης και έγκαιρης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων παιδιών/μαθητών-τριών του σχολείου μας προκειμένου να συμμετάσχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής αλλά και αυτών που πρόκειται να εγγραφούν για το νέο σχολικό έτος 2012-13 στην Α΄ Τάξη για τα οποία έχει θεσμοθετηθεί πιστοποίηση της υγείας τους προκειμένου να εγγραφούν στο σχολείο, σύμφωνα με έγγραφο της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και όσον αφορά το δημοτικό σχολείο, προβλέπονται τα εξής:
     Η υπ΄ αριθ. 58410/Γ4/14.6.05 (ΦΕΚ 859/τευχ. Β/23.6.05) Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται στο Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.) του μαθητή/τριας το οποίο συμπληρώνεται κατά την εγγραφή του παιδιού στις Α΄, Γ΄ και Ε΄ τάξεις του Δημοτικού σχολείου: Το Α.Δ.Υ. αποτελεί σημαντικό θεσμό για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας των μαθητών και την πρόληψη ανεπιθύμητων συμβάντων κατά την συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και γενικότερα στις σχολικές δραστηριότητες, είναι επίσημο έγγραφο και έχει ισχύ δύο (2) σχολικών ετών για το Δημοτικό σχολείο. Το Ατομικό Δελτίο του Μαθητή συμπληρώνεται από ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής, Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής.
     Η παραπομπή των παιδιών σε εξειδικευμένο γιατρό θα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη.
    Σύμφωνα με τα Π.Δ. 200 & 201 «Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων» (ΦΕΚ 161/τευχ.Α/13.7.1998) άρθρα 7 και το Νόμο 3687 (ΦΕΚ159/τευχ.Α/1.8.2008) άρθρο 27, για την εγγραφή των μαθητών/τριών στην Α΄ Δημοτικού Σχολείου απαιτούνται:
    Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής, καρδιολογικής και οδοντολογικής εξέτασης. Οι παραπάνω βεβαιώσεις Υγείας, των προς εγγραφή μαθητών/τριών, συμπληρώνονται από ιατρούς ειδικότητας Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας και Οδοντιατρικής.
      Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι, το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία μας έχουν κάνει γνωστό ότι: «Τα παιδιά σχολικής ηλικίας μπορούν να εξεταστούν από Καρδιολόγο Ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα να συνιστάται η περαιτέρω εξέταση από Παιδοκαρδιολόγο».
      Τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ με τη φροντίδα των γονέων ή κηδεμόνων τους, μπορούν να προσέρχονται στους Ιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων, των Μονάδων Υγείας (μέσω του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού-184 ή όπως άλλως έχει οριστεί η εξυπηρέτηση των ασφ/νων) και στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό (σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της σύμβασής τους), για δωρεάν εξέταση, συμπλήρωση του Α.Δ.Υ. και χορήγηση των αναγκαίων βεβαιώσεων υγείας.
      Πληροφορίες για τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ παρέχονται από το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού (184), από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και τους ενταχθέντες Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

 

      Σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 επισκέφτηκε το Σχολείο μας, στο πλαίσιο του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, η γνωστή συγγραφέας κα.Λίτσα Ψαραύτη. Τη συγγραφέα υποδέχτηκε στο Σχολείο μας η Υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας κα.Γιούλα Μίχα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της συγγραφέως με τους μικρούς αναγνώστες και τις μικρές αναγνώστριες της. Περισσότερες πληροφορίες για τη σημερινή εκδήλωση μπορείτε να δείτε στην κατηγορία «Εκδηλώσεις».  

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

 

      Αύριο Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 το Σχολείο μας θα έχει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενήσει στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας τη συγγραφέα κα.Λίτσα Ψαραύτη.

     Στην κατηγορία «Δραστηριότητες», στη θεματική ενότητα «Φιλαναγνωσία» μπορείτε να δείτε μία παρουσίαση που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνες του προγράμματος Φιλαναγνωσίας της Δ΄ τάξης κ.κ.Τούντα Δήμητρα και Μίχα Γιούλα με πληροφορίες για τη συγγραφέα και το έργο της, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες των παιδιών της Δ΄ τάξης που μελετούν το βιβλίο της συγγραφέως «Η μαμά κάνει απεργία».

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

 

      Ενημερωθείτε στην κατηγορία «Δραστηριότητες», στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός», για τη συνέχεια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Στ΄3 «Στο ρυθμό των λουλουδιών - Ο φυτικός διάκοσμος στην Τέχνη» με την τέταρτη φάση, που αφορά τη ζωγραφική σε ξύλο, αλλά και με μία παρουσίαση που προβλήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος με θέμα «Ο Φυτικός Διάκοσμος στη Βυζαντινή - Μεταβυζαντινή Τέχνη», που επιμελήθηκε ο δάσκαλος του τμήματος κ.Νικόλαος Γεωργίου.

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

 

     Υπενθυμίζουμε στους γονείς των μαθητών και μαθητριών μας, ότι λόγω της διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 και τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2012.

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

      Ευχαριστούμε θερμά την κ.Ουρανία Νικολοπούλου και τον κ.Ιωάννη Λαζαρίδη για την ευγενική τους χορηγία στο σχολείο μας, ενόψει της εκδήλωσης μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα υλοποιηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου την Παρασκευή 18-05-2012 και τους συγχαίρουμε για την τεράστια κοινωνική τους προσφορά στην πόλη του Λουτρακίου.
 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

 

      Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει την 4η Μαθηματική Κατασκήνωση για μαθητές ηλικίας 11 και 12 ετών.
      Σκοπός είναι τα παιδιά αυτής της ηλικίας, να προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες των μαθηματικών μέσα στη ξεγνοιασιά που προσφέρουν οι διακοπές του καλοκαιριού, συνδυάζοντας γνώση με ψυχαγωγία. Τα μαθήματα θα γίνουν από καθηγητές μαθηματικών και δασκάλους με εμπειρία και παιδαγωγική κατάρτιση. Στο πρόγραμμα της Μαθηματικής Κατασκήνωσης υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες όπως κολύμπι, σκάκι, ποδόσφαιρο, σκοποβολή, ιππασία, ζωγραφική κ.λπ. τις οποίες θα συντονίζουν άτομα με ειδική γνώση στην ομαδική ψυχολογία, με σκοπό την άριστη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
       Το χρονικό διάστημα που θα λειτουργήσει η μαθηματική κατασκήνωση είναι
από 28 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου 2012 και 5 Αυγούστου έως 12 Αυγούστου 2012 με κόστος 380 ευρώ ανά μαθητή. Υπεύθυνοι της κατασκήνωσης είναι: α) ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος του ΔΣ. της ΕΜΕ κ.Γεώργιος Δημάκος και β) ο πρόεδρος της συντακτικής επιτροπής του Μικρού Ευκλείδη Δρ.Ανδρέας Τριανταφύλλου.
       Η Αίτηση συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα σπουδών μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (www.hms.gr) ή στα τηλέφωνα 2103616532, 210361778.

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

 

      Σήμερα Τετάρτη 02-05-2012 ο Διευθυντής του Σχολείου μας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Διευθυντή Π.Ε.Ν.Κορινθίας, κ.Παναγιώτη Παπαγεωργάκη, τις Διευθύντριες των υπολοίπων Σχολείων του Λουτρακίου (2ου και 3ου) και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων του Λουτρακίου, με σκοπό τον επανακαθορισμό των γεωγραφικών ορίων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα Νέα μας - Απρίλιος 2012

 

κουκκίδα

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

 

    Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου,

ευχόμαστε ολόθερμα

σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας,

καθώς και στις οικογένειές τους

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

 

        Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών μας, ότι το σχολείο μας θα είναι κλειστό εκτός από αύριο Τρίτη 1η Μαΐου 2012, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 και τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 λόγω της διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών.

 

 

κουκκίδα

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

 

    Τροποποιήθηκε από σήμερα η διαδικασία πρόσβασης στα αρχεία που διαθέτει η ιστοσελίδα μας και το ιστολόγιό μας (blog). Πατώντας επάνω στις υπάρχουσες εικόνες στην ιστοσελίδα μας, τα ήδη διαθέσιμα έγγραφα θα ανοίγουν σε μία νέα σελίδα, όπως και στο παρελθόν. Αυτό που δεν είναι διαθέσιμο πλέον είναι η άμεση αποθήκευση με δεξί κλικ επάνω στις εικόνες των εγγράφων.

Για την αποθήκευση των εγγράφων αρκεί πλέον στο νέο παράθυρο που ανοίγει

πατώντας την εικόνα, να επιλέξετε το μενού Αρχείο και στη συνέχεια Λήψη.

Είναι πιθανό να χρειάζεται να πραγματοποιήσετε Ανανέωση στο φυλλομετρητή σας

(Firefox, Internet Explorer κλπ), επειδή μπορεί να έχει διατηρήσει αποθηκευμένους

τους παλαιούς συνδέσμους για τα αρχεία, οι οποίοι πλέον δε θα λειτουργούν.

   Η αλλαγή αυτή οφείλεται στη χρήση μίας νέας πλατφόρμας αποθήκευσης των εγγράφων, αξιοποιώντας τη νέα υπηρεσία Google Drive (η οποία παρουσιάστηκε μόλις αυτή την εβδομάδα) των Εγγράφων Google. Η αλλαγή αφορά 34 έγγραφα που ήταν διαθέσιμα σε όλες τις ενότητες της κατηγορίας «Δραστηριότητες», στην κατηγορία «Ελεύθερο Βήμα» και στο blog-ιστολόγιο του σχολείου.

   Με την αξιοποίηση της νέας αυτής υπηρεσίας αποθήκευσης στο Νέφος (Cloud), επιτεύχθηκε μία πολύ σημαντική αναβάθμιση του χώρου που έχουμε στη διάθεσή μας για ανάρτηση υλικού από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας. Η αναβάθμιση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και της εναλλακτικής πρότασης Microsoft SkyDrive, υπερκαλύπτοντας τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές ανάγκες της ιστοσελίδας μας.

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

 

    Στο blog του Σχολείου μας http://1odimotikoloutrakiou.blogspot.com/ (μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο blog μέσα από την κατηγορία «Σύνδεσμοι») αναρτήθηκε μία εργασία μαθητριών του Δ΄2 στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, με θέμα τη Νοηματική Γλώσσα.

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

 

    Ενημερωθείτε στην κατηγορία «Εκδρομές» για την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 η Ε΄ και Στ΄ τάξη στο Ναύπλιο και επιπλέον για την επίσκεψη που πραγματοποίησε η Δ΄τάξη την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

 

    Το αθλητικό σωματείο της πόλης μας στο χάντμπολ Ποσειδών Λουτρακίου, μας απέστειλε Πρόσκληση για τον αγώνα που δίνει η ομάδα του Ποσειδώνα Λουτρακίου το Σάββατο 28-04-2012 στις 16:00.
   Η ομάδα θα καλύψει το κόστος της μετακίνησης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας καθώς και των γονέων τους από την πλατεία ΟΣΕ στο Λουτράκι για το κλειστό γυμναστήριο Γ.Γαλανόπουλος και την επιστροφή τους.

                              Η αναχώρηση από την πλατεία ΟΣΕ θα γίνει στις 15:45.
   Όσοι μαθητές και μαθήτριες επιθυμούν μπορούν να παραβρεθούν κοντά στην ομάδα μας με τους γονείς τους. Δεν κοστίζει τίποτα αλλά σημαίνει πολλά η συμμετοχή και η παρουσία των παιδιών και των γονέων τους. Η είσοδος στο γήπεδο είναι ΔΩΡΕΑΝ.
    Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974814987 (
Παναγιώτης Μπεκιάρης).

 

κουκκίδα

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

 

    Ενημερωθείτε στην κατηγορία «Δραστηριότητες», στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός», για τη συνέχεια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Στ΄3 «Στο ρυθμό των λουλουδιών - Ο φυτικός διάκοσμος στην Τέχνη» με την τρίτη φάση, που αφορά τη ζωγραφική σε κεραμίδι, αλλά και με μία παρουσίαση που προβλήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος με θέμα «Τα Ανθέμια στην Αρχαία Ελληνική Αρχιτεκτονική», που επιμελήθηκε ο δάσκαλος του τμήματος κ.Νικόλαος Γεωργίου.

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

 

    Η Ε΄ και η Στ΄ τάξη θα επισκεφτούν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 το Ναύπλιο, ενώ η Δ΄ τάξη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη.

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

    Ευχαριστούμε θερμά την κ.Αθανασία Λέκκα – Σαρανταένα για τη δωρεά σειράς βιβλίων Ιστορίας της Τέχνης στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

 

    Η Εταιρεία Λαρσινός Λατομεία – Έτοιμο Σκυρόδεμα με γνώμονα την αλληλεγγύη και με ιδιαίτερη ευαισθησία στη νεολαία του τόπου μας αποφάσισε να προσφέρει σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των νομών Κορινθίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας ασφάλιση για το Σχολικό Έτος 2011-12. Στο σχολείο μας, ήδη, διανεμήθηκαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στους μικρούς μαθητές μας.


Συγχαίρουμε την Εταιρεία Λαρσινός για την ευγενική της χορηγία

ευχόμενοι να συνεχιστεί και για το νέο Σχολικό Έτος 2012-13.
 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

 

    Δείτε στην κατηγορία «Ελεύθερο Βήμα» την παρουσίαση που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ.Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος με τίτλο: «Αφιέρωμα στον Πέτρο Πικρό μέσα από την ερευνητική εργασία του Γιάννη Δ. Μπάρτζη». Η εργασία του αποτελεί, μία συνοπτική παράθεση αυστηρά επιλεγμένων και αυτούσιων αποσπασμάτων –με υποκειμενική θεώρηση του επιμελητή της ως προς τa κριτήρια επιλογής των κειμένων με βάση το χρονικό προσδιορισμό και την περιεκτικότητα/σημαντικότητα των σχετικών κειμένων– από το πλούσιο αρχειακό υλικό της έρευνας του Κορίνθιου συγγραφέα Γιάννη Δ. Μπάρτζη, ο οποίος μέσα από την πολύχρονη ενασχόλησή του με την παιδική λογοτεχνία από τη θέση του εκπαιδευτικού και συγγραφέα βιβλίων για παιδιά, αλλά και υπό την ιδιότητα του αρθρογράφου-μελετητή επιμέρους θεμάτων αυτού του χώρου, μας έφερε σε επαφή με τη λησμονημένη από το χρόνο και τις περιστάσεις μορφή του λογοτέχνη Πέτρου Πικρού, ο οποίος έχει θεωρηθεί μεταξύ των πρωτοπόρων στο ελληνικό παιδικό κοινωνικό μυθιστόρημα και στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για παιδιά και νέους, δεδομένου ότι και οι δύο αυτοί τομείς της παιδικής μας λογοτεχνίας έχουν αποτελέσει για τον ίδιο τόσο θεματικές πηγές έμπνευσης όσο και αντικείμενο προβληματισμού και μελέτης.

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

 

      Τροποποιήθηκε το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων του Δήμου Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων, αφού λόγω των εκλογών η διάλεξη του κ.Σφακιανάκη αναβάλλεται και μετακινείται μία εβδομάδα νωρίτερα η διάλεξη της κας.Τόλια. Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων διαλέξεων για φέτος, έχει ως ακολούθως (ώρα έναρξης στις 11:30π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου):

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

2η διάλεξη:

Κυριακή 22 Απριλίου 2012, ώρα έναρξης 11:30π.μ., Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων

Θέμα: Επιθετικότητα και εντάσεις στο σχολείο. Μύθοι και πραγματικότητα

Ομιλητής: Πανούσης Ιωάννης

Καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών

 

3η διάλεξη:

Κυριακή 29 Απριλίου 2012, ώρα έναρξης 11:30π.μ., Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων

Θέμα: Ελληνική Γλώσσα. Στοιχειώδης και Μέση παιδεία

Ομιλήτρια: Τόλια Αριστέα

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 

 

 

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ και ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Δ΄, Ε΄ και Στ΄ ΤΑΞΕΩΝ       

κουκκίδα

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

 

      Διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο


     Προς ενημέρωση των γονέων και σύμφωνα με την Υπ. Αριθ. Φ. 52/63/12873/Γ1 «
Περί διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία » προβλέπονται τα εξής:

 

     Η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται για δύο ώρες την εβδομάδα στις Ε΄ & Στ΄ τάξεις των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ. Για την οργάνωση της διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας θα εφαρμοστεί ο θεσμός των τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας, έτσι ώστε να διευκολύνεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.


     Η οργάνωση των τμημάτων της παράλληλης διδασκαλίας έχει ως ακολούθως:
Στα σχολεία με ένα τμήμα, οι μαθητές οργανώνονται σε παράλληλα τμήματα, ανάλογα με τη δήλωση προτίμησής τους.
Στα σχολεία με δύο ή και περισσότερα τμήματα, οι μαθητές οργανώνονται σε τμήματα Γαλλικής και Γερμανικής, τα οποία συγκροτούνται από μαθητές όλων των τμημάτων της τάξης, ανάλογα με τη δήλωση προτίμησής τους.
Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας ή τμήματος που συγκροτείται από μαθητές δύο ή περισσότερων τμημάτων είναι 12 μαθητές.
Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος σε μία γλώσσα προτίμησης, τότε οι μαθητές ακολουθούν υποχρεωτικά την επιλογή με τις περισσότερες προτιμήσεις.
Σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός μαθητών της τάξης είναι μικρότερος του ελαχίστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και με την προϋπόθεση ύπαρξης διαθέσιμου εκπαιδευτικού, δημιουργείται τμήμα της γλώσσας με τις περισσότερες προτιμήσεις.
Οι Δ/ντές των 6/θεσίων και άνω Δημοτικών Σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ, οφείλουν να φροντίζουν ώστε να ενημερώνονται οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι θα φοιτήσουν από το σχολικό έτος 2012−2013 και εφεξής στις Ε΄ και Στ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου για τη σημασία και τη χρησιμότητα της διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας.
Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν από το σχολικό έτος 2012−2013 στην Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου να συμπληρώνουν, μετά την ενημέρωσή τους από το Διευθυντή του Σχολείου, δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέτουν στο Δ/ντή του Σχολείου τους έως τέλος Μαΐου κάθε σχολικού έτους.
Μόνο για το σχολικό έτος 2012−13, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Στ΄ τάξης θα συμπληρώσουν δήλωση σχετική με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και θα την καταθέσουν στο Δ/ντή του σχολείου έως το τέλος Μαΐου του 2012.
Οι Δ/ντές των Σχολείων, με βάση τις αιτήσεις των γονέων, να συμπληρώνουν και να υποβάλουν τον Πίνακα στη Δ/νση Π.Ε. που ανήκει το σχολείο έως 20 Ιουνίου κάθε σχολικού έτους.
 

     Η ισχύς της παρούσης διάταξης αρχίζει από το σχολικό έτος 2012−2013.
 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

 

      Κυκλοφόρησε σε αυτοτελές βιβλίο, ύστερα από ογδόντα ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική συγγραφή του, το έργο του Πέτρου Πικρού: Λουκρητία Βοργία - Οι αιμοσταγείς έρωτες του μεσαίωνος, από τις Εκδόσεις Αντώνιου Σταμούλη. Την επιμέλεια της έκδοσης έχει ο γνωστός Κορίνθιος συγγραφέας Ιωάννης Μπάρτζης ο οποίος -πέρα από τις ορθογραφικές διορθώσεις και τον εκσυγχρονισμό του κειμένου- προσέθεσε έναν κατατοπιστικό πρόλογο για τον Πέτρο Πικρό και το «λαϊκό» μυθιστόρημα, ενώ στο τέλος του βιβλίου παραθέτει -επιπρόσθετα- ακόμα ένα ενημερωτικό κείμενο με τίτλο «Η οικογένεια των Βοργία και η Λουκρητία πέρα από το μύθο».
       Ένα πολύ ενδιαφέρον και αρκετά συναρπαστικό ανάγνωσμα!

       Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές του!
 

 

 

 

     

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου,

ευχόμαστε ολόθερμα

σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας,

καθώς και στις οικογένειές τους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

 

 

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πάλι τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012.

 

 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

 

      Ο Διευθυντής του Σχολείου μας παρέδωσε, σήμερα Παρασκευή 06 Απριλίου 2012, ένα συμβολικό ποσό στον εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.Κωνσταντόπουλο ενόψει των εορτών του Πάσχα, στο πλαίσιο της προσφοράς των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας σε κοινωφελείς οργανισμούς και κοινωφελή ιδρύματα.
 

 

 

κουκκίδα

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

 

      Μπορείτε να αναζητήσετε ένα κρυπτόλεξο σε σχέση με τις Διατροφικές Συνήθειες στην κατηγορία  «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «... στους τοίχους», που επιμελήθηκαν για τους μαθητές της Β΄ τάξης οι εκπαιδευτικοί κ.κ.Δαλκαβούκη Αικατερίνη, Χατζηπαναγιώτου Αντιγόνη και Φλήρη Αθανασία, στα πλαίσια του αντίστοιχου προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης.

     Η κ.Δαλκαβούκη Αικατερίνη επιμελήθηκε για το τμήμα Στ΄2 -επίσης στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης- μία παρουσίαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την οποία μπορείτε να αναζητήσετε στην κατηγορία  «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Αθλητισμός».

 

 

 

κουκκίδα

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

 

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου η προγραμματισμένη σύσκεψη των  Σχολικών Συμβούλων 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν.Κορινθίας Δρ.Παρασκευής Κρεμπς και Δρ.Αγγελικής Ταγκάλου  με τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος Σπουδών (ΕΑΕΠ) των αντίστοιχων περιφερειών. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην κατηγορία «Εκδηλώσεις» - «Σύσκεψη Σχολικών Συμβούλων με Διευθυντές Σχολικών Μονάδων ΕΑΕΠ».

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

 

      «Πασχαλινές γωνιές» είναι η νέα μας επίκαιρη ενότητα στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «... στους τοίχους», με φωτογραφίες της διακόσμησης στους χώρους του σχολείου με έργα από τις δραστηριότητες των παιδιών με θέματα πασχαλινά.

 

 

 

κουκκίδα

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

 

      Ευχαριστούμε το Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου κ.Δέδογλου Παύλο, για την επιστολή που απέστειλε και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα του Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ.Θεοδώρων» στο φύλλο 349 της 31 Μαρτίου 2012, με αφορμή την εορταστική εκδήλωση του Σχολείου μας για την 25η Μαρτίου 1821. Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής.    

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

 

    Πλημμύρισε η ψυχή μας από συγκίνηση και δάκρυσαν τα μάτια μας σ΄ αυτήν την υπέροχη, καταπληκτική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο.

     Ελληνόπουλα πανέμορφα και στην όψη και στην ψυχή, παρουσίασαν με πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό τρόπο τα ποιήματά τους, τους χορούς τους και σαν επιστέγασμα ένα εκπληκτικό θεατρικό με θέμα το Μεσολόγγι.

     Συγχαρητήρια σε όλους. Μαθητές, διδασκάλους σε όλους. Το μεγαλείο του έθνους μας και η ψυχή του, θα διαιωνίζονται μέσα απ΄ τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας... Η ΕΛΛΑΣ θα μεγαλουργήσει και πάλι και αυτό φαίνεται στα υπέροχα μάτια των μαθητών και την παιδαγωγική μεγαλοσύνη των διδασκάλων.

     Η ευλογία του Θεού και η αγκαλιά της Παναγίας είναι οι αιώνιοι προστάτες μας.

 

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

 

      Ενημερώθηκαν στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Εργαστήρια», τα θέματα του εργαστηρίου Εικαστικών για τις «Βενετσιάνικες Μάσκες» (ολοκλήρωση της διακόσμησης στις μάσκες) και «Δημιουργώντας με πλαστελίνη και πηλό» (πασχαλινές δημιουργίες με λευκό πηλό). Επίσης, στην ίδια ενότητα προστέθηκε μία νέα διαθεματική δραστηριότητα που πρότειναν από το Βιβλίο της Γλώσσας  -και  υλοποιήθηκε στο Εργαστήριο Εικαστικών- οι δασκάλες των τμήματων της Β΄ τάξης κ.κ.Μαρία-Αντιγόνη Χατζηπαναγιώτου και Αθανασία Φλήρη, για τη δημιουργία Πασχαλινών Καρτών.

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

 

      Σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου 2012, ο Διευθυντής του σχολείου μας παρέδωσε ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό από την πώληση των πασχαλινών λαμπάδων, στον Υπεύθυνο του Ευθύμειου Κέντρου Κορίνθου -Κέντρου Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες- στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου στην ευρύτερη τοπική κοινωνία του νομού μας.


   
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευθύμειου Κέντρου κα.Νικολοπούλου Αργυρή, μας απέστειλε την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή:

 

     Η Διοίκηση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.Κορινθίας σας εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες της για την ευγενική προσφορά σας, που μας βοήθησε τα μέγιστα στη στήριξη του  «Ευθύμειου Κέντρου» Αποθεραπείας και Αποκατάστασης των Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στην Κόρινθο.

      Με την βαθειά ανθρώπινη προσφορά σας συμβάλλετε στην υλοποίηση του στόχου μας, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και πίστης καθώς εδραιώνεται η ιδέα πως τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως Άτομα με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

      Η ευαισθησία σας και η συμπαράστασή σας στις προσπάθειές μας, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, γνωρίζοντας πως έχουμε άξιους συνοδοιπόρους.

      Εκφράζοντας και πάλι τις θερμές μας ευχαριστίες, πιστεύουμε ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς, μπορούμε πραγματικά να ελπίζουμε.

 

      Εκ μέρους μας θεωρούμε υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε –ταυτόχρονα- τους μικρούς μας μαθητές και κατ’ επέκταση τους γονείς τους που, μεσούσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, συνέβαλλαν με αποφασιστικό και συγκινητικό τρόπο στην ενίσχυση του Ευθύμιου Κέντρου και να ευχηθούμε ολόψυχα σε όλους Καλή Ανάσταση με υγεία, ευτυχία, αγάπη, χαρά και αισιοδοξία για το «αύριο».
    Επίσης, θα αποτελούσε παράλειψή μας, αν δεν συγχαίραμε, δημόσια, την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ.
Καλλιόπη Λάμπρου η οποία με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα ανέλαβε –με απόλυτη επιτυχία- την ευθύνη διάθεσης των πασχαλινών λαμπάδων στα παιδιά του σχολείου μας.

 

 

κουκκίδα

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

 

      Ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή οι διαλέξεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων. Όλες οι διαλέξεις έχουν ώρα έναρξης στις 11:30π.μ., ενώ από τις 4 διαλέξεις η 1η, 2η και η 4η θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και η 3η στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

1η διάλεξη:

Κυριακή 8 Απριλίου 2012, ώρα έναρξης 11:30π.μ., Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων

Θέμα: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση των Εφήβων

Ομιλήτρια: Δημητρακοπούλου Βασιλική

Επιστημονική Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

 

2η διάλεξη:

Κυριακή 22 Απριλίου 2012, ώρα έναρξης 11:30π.μ., Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων

Θέμα: Επιθετικότητα και εντάσεις στο σχολείο. Μύθοι και πραγματικότητα

Ομιλητής: Πανούσης Ιωάννης

Καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών

 

3η διάλεξη:

Κυριακή 29 Απριλίου 2012, ώρα έναρξης 11:30π.μ., Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Θέμα: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο - Ηλεκτρονικό έγκλημα

Ομιλητής: Σφακιανάκης Εμμανουήλ

Προϊστάμενος Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Ελληνική Αστυνομία

 

4η διάλεξη:

Κυριακή 6 Μαΐου 2012, ώρα έναρξης 11:30π.μ., Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων

Θέμα: Ελληνική Γλώσσα. Στοιχειώδης και Μέση παιδεία

Ομιλήτρια: Τόλια Αριστέα

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 

 

 

 

       ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ  ΜΗΝΥΜΑ       

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

 

        Ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης κ.Αχιλλέας Δρούγκας επικοινώνησε σήμερα το βράδυ με τον Διευθυντή του Σχολείου μας, τον οποίο συνεχάρη για την ποιότητα της ιστοσελίδας μας εκφράζοντας -παράλληλα- τις ευχαριστίες του για την παρουσίαση του έργου του ευχόμενος να λειτουργήσει ως αφόρμηση ώστε το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου να αναδείξει μελλοντικά διάσημους ζωγράφους σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
       Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δρούγκα για τα καλά του λόγια, να τον συγχαρούμε -με τη σειρά μας- για το ανυπέρβλητο έργο του που είναι γνωστό παγκοσμίως, αποτελώντας τον καλύτερο πολιτισμικό πρεσβευτή για τη χώρα μας σε μια δύσκολη και χλωμή περίοδο, να του ευχηθούμε υγεία, ευτυχία, συνεχή δημιουργία και ενόψει των εορτών του Πάσχα καλή Ανάσταση!


 

 

 

 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

 

    Οριστικοποιήθηκε –κατόπιν απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ.Πέτρου Μισθού- η ημερομηνία συνάντησης των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος Σπουδών (ΕΑΕΠ) με τις Σχολικές Συμβούλους 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Κορινθίας κ.κ.Παρασκευή Κρεμπς και Αγγελική Ταγκάλου. Η ημερομηνία της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας, ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη 5 Απριλίου 2012.
     Επισημαίνεται, ότι η σύσκεψη δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία της Σχολικής μας Μονάδας, το πρόγραμμα της οποίας τόσο στο Κλασσικό όσο και στο Ολοήμερο θα εφαρμοστεί κανονικά.
 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

 

        Σήμερα Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, εορτάστηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Την ευθύνη-επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ.Καλλιόπη Λάμπρου. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην κατηγορία «Εκδηλώσεις» και στο θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου».
 

 

κουκκίδα

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

 

     Μπορείτε να δείτε στην κατηγορία «Ελεύθερο Βήμα» μία ερευνητική εργασία -σε συνοπτική παρουσίαση- που επιμελήθηκε ο Διευθυντής του σχολείου μας κ.Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος για τους Νεοέλληνες Ζωγράφους με ειδικό αφιέρωμα στον γνωστό Έλληνα Ζωγράφο Αχιλλέα Δρούγκα. 

 

 

 

 

Σχεδίαση - Κατασκευή: Κ.Μυλωνόπουλος (ΠΕ-19)

© 2011-2012