Εκδηλώσεις

 

 

Σχολικό Έτος 2012 - 2013

           (πατήστε σε μία εκδήλωση για μετάβαση)

 

κουκκίδα

14 Ιουνίου 2013: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

κουκκίδα

12 Ιουνίου 2013: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013

κουκκίδα

Β΄ ΤΑΞΗ: - 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013: ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΖΩΗ!

κουκκίδα

18 Μαΐου 2013: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

κουκκίδα

28 Απριλίου 2013: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου Δ.Σ.ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΗ 16η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

κουκκίδα

Γ΄ τάξη - 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013: ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

κουκκίδα

02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

κουκκίδα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

κουκκίδα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

κουκκίδα

Ε΄τάξη - ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

κουκκίδα

06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

κουκκίδα

Φεβρουάριος 2013: ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

κουκκίδα

17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

κουκκίδα

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012:

 Η εκδήλωση του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ο Πολιτισμός της Ελιάς»

κουκκίδα

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

κουκκίδα

Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ανακοίνωση επιλογής του Σχολείου

Πρώτη επίσκεψη της σκηνοθέτιδας της κρατικής τηλεόρασης

Πρώτη επίσκεψη του κινηματογραφικού συνεργείου (15 Νοεμβρίου 2012)

Δεύτερη επίσκεψη του κινηματογραφικού συνεργείου (20-21 Νοεμβρίου 2012)

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012: Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε πρόβες στο Σχολείο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου

παρουσιάζουν την Όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 - Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

κουκκίδα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

κουκκίδα

Στ΄τάξη - ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

κουκκίδα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973

κουκκίδα

Ε΄-Στ΄τάξεις - ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ενημερωτική ημερίδα)

κουκκίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (HANDBALL)

κουκκίδα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

κουκκίδα

Ομιλία: ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

κουκκίδα

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

κουκκίδα

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγιασμός νέου Σχολικού Έτους 2012-2013

 

 

       Σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, διεξήχθη από τους πατέρες της εκκλησιαστικής μας ενορίας Σωφρόνιο και Νικόλαο ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013, παρουσία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, των μαθητών και μαθητριών καθώς και πλήθους γονέων, συγγενών και φίλων.

 

 

 

     Το Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος «Προμηθέας»  κ.Νικόλαος Λόης.
   Μετά το πέρας της τελετής, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ.
Αποστολίδου Χριστίνα ανέγνωσε ευχετήρια μηνύματα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ.Πέτρου Μισθού και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Π.Ε.Ν. Κορινθίας κ.Παναγιώτη Παπαγεωργάκη.

  

 

     Αμέσως μετά ο κ.Λόης απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, ευχόμενος σε όλους τους φορείς της μικρής, εκπαιδευτικής μας κοινότητας υγεία, αισιοδοξία, ευημερία και μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά.

 

     Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Διευθυντής του σχολείου μας κ.Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος ο οποίος αφού  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους -μικρούς και μεγάλους- στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου ευχόμενος μία εποικοδομητική, ποιοτική και ουσιαστική  σχολική περίοδο, ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών και μαθητριών για λειτουργικά θέματα της σχολικής μας μονάδας, παρέχοντάς τους τη διαβεβαίωση -σε πείσμα των καιρών- ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά τόσο όσον αφορά τη στελέχωση του σχολείου σε διδακτικό προσωπικό όσο και την υλικοτεχνική του υποδομή και την καθαρά μαθησιακή, παιδαγωγική διαδικασία.

      

     Στο τέλος, τα παιδιά γνώρισαν τους νέους τους δασκάλους, παρέλαβαν τα καινούργια σχολικά τους βιβλία και απεχώρησαν χαρούμενα.

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτροπή και Πρόληψη καπνίσματος

 

 

       Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στα πλαίσια της πρόληψης αλλά και της υποστήριξης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, υλοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτική ημερίδα του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας και τους φορείς της μικρής, σχολικής μας κοινότητας με θέμα: «Αποτροπή και Πρόληψη καπνίσματος».
       Εισηγήτρια του θέματος ήταν η Επισκέπτρια Υγείας κα.
Ελένη Σαμιώτη, ενώ παρευρέθη και η Διευθύντρια του Κέντρου ιατρός κα.Αγγελική Θεοδώρου η οποία και προέβη σε καίριες παρεμβάσεις.

     Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.

    Αρχικά, το λόγο πήρε ο Διευθυντής του Σχολείου μας ο οποίος, αφού αρχικά καλωσόρισε τις ομιλήτριες στη σχολική μας μονάδα, τις συνεχάρη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους ενώ εξήρε την ανεκτίμητη προσφορά του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου σε θέματα Υγείας – Πρόνοιας στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κα.Αγγελική Θεοδώρου η οποία ευχαρίστησε με τη σειρά της τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες τού 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου για τη συνεργατικότητα που επέδειξαν ως προς τη διοργάνωση της εκδήλωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η σημερινή παρουσίαση αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας των εμπλεκομένων φορέων», ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης παρόμοιων εκδηλώσεων με σκοπό την πρόληψη και την καταπολέμηση μιας ιδιαίτερα επιβαρυντικής, βλαβερής και ύπουλης συνήθειας για την ανθρώπινη υγεία, του καπνίσματος.

 

      Τη σκυτάλη πήρε η βασική ομιλήτρια κα.Σαμιώτη η οποία ανέπτυξε πλήρως το θέμα με τη χρήση βιντεοπροβολέα και power point. Επακολούθησε, σε εξαιρετικά γόνιμο κλίμα, συζήτηση μεταξύ των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας με τις Υπεύθυνες του Κέντρου.


 

       Την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης είχαν ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ.Κωνσταντίνος Μυλωνόπουλος σε συνεργασία με τον Υποδιευθυντή του σχολείου μας κ.Νικόλαο Γεωργίου.

 

    Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης.

 

         Πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την παρουσίαση που προβλήθηκε στην εκδήλωση και την οποία μας παραχώρησαν ευγενικά οι Υπεύθυνες του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου για δημοσίευση από την ιστοσελίδα μας.

 

 

Πατώντας στην εικόνα το έγγραφο θα ανοίξει σε νέα σελίδα, όπου μπορείτε από το μενού αρχείο να πραγματοποιήσετε τη λήψη του σε μορφή Acrobat Reader (pdf).  Tο μέγεθος του αρχείου είναι περίπου 1,3ΜΒ.

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ομιλία:Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας

 

    Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, επισκέφθηκε το σχολείο μας –κατόπιν προσκλήσεως των εκπαιδευτικών των δύο Τμημάτων της Δ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου κ.κ.Αθανασίας Φλήρη και Αικατερίνης Ζερβού– ο Πανοσιολογιότατος, Αρχιμανδρίτης Πατήρ Σωφρόνιος, εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος -στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών- αναφέρθηκε στο τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας τόσο στο τοπικό όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Σκοπός της ομιλίας του ήταν η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών και μαθητριών

σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και η ανάληψη σχετικών δράσεων.

      

       Μετά το πέρας της ομιλίας του, επακολούθησε ζωηρός διάλογος μεταξύ του ιδίου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών όπου εκφράστηκαν προβληματισμοί, διατυπώθηκαν ερωτήματα, προτάθηκαν ενδεχόμενες λύσεις και τέθηκαν προτεραιότητες όσον αφορά την παροχή φιλανθρωπικού έργου τόσο ως προς την ατομική όσο και ως προς την κοινωνική συνεισφορά στους αναξιοπαθούντες, ως μέγιστη, ηθική υποχρέωση.

     Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πατέρα Σωφρόνιο για την παρουσία του στο σχολείο μας, ευχόμενοι να είναι πάντα υγιής, δημιουργικός και αρωγός κάθε είδους προσπάθειας κοινωφελούς χαρακτήρα.

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

 

   

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου οι εκδηλώσεις μνήμης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η ημέρα ξεκίνησε με την προσευχή και την έπαρση της σημαίας. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες μοιράστηκαν σε τέσσερεις διαφορετικούς χώρους, όπου πραγματοποιήθηκαν οι γιορτές ανά τάξεις, με διαφοροποιημένη προσέγγιση ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών.

Χρησιμοποιήθηκαν προβολές βίντεο αφηγήσεις, ηχητικά ντοκουμέντα, αφίσες, τραγούδι, ποιήματα παραδοσιακοί χοροί ακόμα και κατασκευές και ζωγραφική με θέματα σχετικά με την Επέτειο του «ΟΧΙ» για τις πιο μικρές τάξεις.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και φίλους των παιδιών που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την Εθνική Επέτειο της  28ης Οκτωβρίου 1940 και πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας, που με την προσπάθειά τους στις σημερινές εκδηλώσεις απέτισαν τον καλύτερο φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1940.

 

 

Α΄ τάξη

     Μία γεμάτη δραστηριότητες για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της Α΄τάξης εκδήλωση ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κ.κ.Μαργαρίτα Μπινιάρη και Αντιγόνη Χατζηπαναγιώτου.

    Τα παιδιά ξεκίνησαν με την κατασκευή δάφνινων στεφανιών και τη δημιουργία ενός «Ηρώου», όπου αργότερα αφού έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο πραγματοποίησαν την κατάθεση των στεφανιών τους τιμώντας όσους αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα την Ελευθερία μας.

    Οι κατασκευές όμως συνεχίστηκαν και με τη δημιουργία σημαιών και αφισών για την Επέτειο του «ΟΧΙ», αλλά και με την παρακολούθηση μικρών βίντεο με γεγονότα της εποχής.

 

 

Β΄ τάξη

 

   Οι αίθουσες της Β΄ τάξης μας μετέφεραν στο κλίμα του 1940 με εφημερίδες της εποχής. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες πότε στο τμήμα τους και πότε όλοι μαζί, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις προβολές με θέματα από την εποχή εκείνη και συμμετείχαν με χαρά στις δραστηριότητες που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κ.κ.Μαρίνα Θυμή και Καλλιόπη Λάμπρου.

 

 

Δ΄- Ε΄ τάξη

 

    Η μεγάλη αίθουσα του Δ΄2  φιλοξένησε την εκδήλωση που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ τάξης κ.κ.Αθανασία Φλήρη και Αικατερίνη Ζερβού, μαζί με τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ τάξης κ.κ.Ανδρέα Σκορδάκη και Θεόδωρο Μπαρτζιώτη.

 

 

Γ΄- Στ΄ τάξη

 

    Στο χώρο της εισόδου του σχολείου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους κ.κ.Δήμητρα Τούντα και Γιούλα Μίχα, αλλά και συγγενείς και φίλους των παιδιών, παρακολούθησαν την εκδήλωση που ετοίμασαν τα παιδιά της Στ΄ τάξης μαζί με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων κ.κ.Ελευθερία Ρίζου, Νικόλαο Γεωργίου και Χριστίνα Αποστολίδη. Στην οργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν επίσης, οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής κ.κ. Καλλιόπη Γουνδουλάκη και Γιάννης Χρυσανθόπουλος για τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών, ενώ υποστήριξαν τεχνικά οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής κ.κ.Κώστας Μυλωνόπουλος και Σπυριδούλα Μπαλατσούκα.

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας στο σημαιοφόρο και τους παραστάτες από τον Υποδιευθυντή του Σχολείου μας κ.Νικόλαο Γεωργίου. Η συνέχεια περιελάμβανε προβολές βίντεο αφηγήσεις, ηχητικά ντοκουμέντα, αφίσες, τραγούδι, ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς.

    Με τη λήξη της εκδήλωσης και την απαγγελία του Εθνικού ύμνου, ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ.Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ευχαριστώντας όλους όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή διεξαγωγή των τεσσάρων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

         Επιμέλεια κειμένου - Φωτογραφίες: Κώστας Μυλωνόπουλος

Η παρουσίαση που ακολουθεί με θέμα «28η Οκτωβρίου 1940 - ΟΧΙ» δημιουργήθηκε από τον δάσκαλο της Έκτης (Στ΄) τάξης κ.Γεωργίου Νικόλαο στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν την εορτή στην κατηγορία «Δραστηριότητες», ενότητα «Ιστορία - Πολιτισμός» και μέρη της απετέλεσαν τον κύριο κορμό του υλικού που προβλήθηκε στην εκδήλωση μνήμης για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

       Η παρουσίαση εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας σαν ένα έγγραφο Google. Αν πατήσετε στην εικόνα θα μεταβείτε σε ένα νέο παράθυρο όπου θα εμφανιστεί η παρουσίαση. Επειδή οι διαφάνειες μεταφορτώνονται αυτόματα, θα πρέπει να αναμείνετε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για να μπορείτε να πλοηγηθείτε απευθείας σε αυτές με τα βέλη που υπάρχουν κάτω αριστερά.

       Επιπλέον πατώντας στο σύμβολο με το γρανάζι μπορείτε να επιλέξετε την εκτύπωση ή την αποθήκευση της παρουσίασης στον υπολογιστή σας, επιλέγοντας εσείς οι ίδιοι τη μορφή του αρχείου (π.χ. ως αρχείο παρουσίασης pptx, ή ως αρχείο pdf για ανάγνωση με το Acrobat Reader).

 

 

Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2012

 

      Την Κυριακή –ανήμερα της εθνικής επετείου- ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες παρακολούθησαν την ιερή δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

     Στη συνέχεια, ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες μετέβησαν στο χώρο κατάθεσης στεφανιών, στο Ηρώο στο παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου.

    Ακολούθως η σημαία μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση που διεξήχθη στην πόλη του Λουτρακίου, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ.κ.Καλλιόπης Γουνδουλάκη και Ιωάννη Χρυσανθόπουλου.

 

Φωτογραφίες: Νικόλαος Γεωργίου

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρουσίαση Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης (Handball)

 

       Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, το σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης (Χάντμπολ) Ελλάδας αποτελούμενη από τον Ειδικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ.Δημήτριο Σταυρακάκη, τους αθλητές κ.κ.Γεώργιο Γεωργιάδη, Δημήτριο Τζηρά, Απόστολο Μπαλάσκα, τον Τεχνικό Διευθυντή κ.Ιωάννη Βαρελτζή  και τον καθηγητή του ΤΕΦΑΑ κ.Δημήτριο Καρρά.

 

 

 

     Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας των Μελών της Εθνικής Ομάδας στην πόλη του Λουτρακίου εν όψει του σημερινού, απογευματινού αγώνα χάντμπολ μεταξύ των Εθνικών ομάδων Ελλάδας – Μεγάλης Βρετανίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου Γεώργιος Γαλανόπουλος.

   Αρχικά την αντιπροσωπεία δέχτηκε στο Γραφείο του ο Διευθυντής του Σχολείου μας ο οποίος σε συνεργασία με τον κ.Σταυρακάκη διερεύνησαν τη δυνατότητα δημιουργίας ανοιχτού γηπέδου χάντμπολ στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας με πλήρεις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

 

 

     Στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής παρουσιάστηκαν στα παιδιά του σχολείου μας, τα οποία και τα καταχειροκρότησαν, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Τεχνικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας κ.Βαρελτζής και ο αθλητής κ.Τζηράς, οι οποίοι και τα ευχαρίστησαν για την ενθουσιώδη υποδοχή που τους επιφύλαξαν.

 

 


     Αμέσως μετά, οι αθλητές και οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας υπέγραψαν πλήθος αυτόγραφων, ενώ στο τέλος ο Ειδικός Γραμματέας παρέδωσε στον Διευθυντή του Σχολείου μας αναμνηστικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, το οποίο και κοσμεί από σήμερα την είσοδο του κεντρικού κτιρίου.

 


     Ήταν μία σύντομη εκδήλωση στον προαύλιο χώρο, στο πλαίσιο της εκμάθησης ομαδικών αθλημάτων σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της Σχολικής μας Μονάδας κ.κ.
Καλλιόπης Γουνδουλάκη και Ιωάννη Χρυσανθόπουλου.
 

     Ευχαριστούμε τα μέλη της αντιπροσωπείας της Εθνικής Ομάδας Χειροσφαίρισης για τη σημερινή τους παρουσία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου και τους ευχόμαστε, ολόθερμα, επιτυχίες αθλητικές και ατομικές σε πολλαπλά επίπεδα. Η παρουσία τους αποτέλεσε για όλους μία ευχάριστη νότα χαράς κι αισιόδοξης διάθεσης!

 


      Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα για τη δημιουργία ασφαλούς, υπαίθριου γηπέδου στον προαύλιο, σχολικό χώρο να έχει συνέχεια και να υλοποιηθεί σύντομα, ώστε γρήγορα να καμαρώσουμε στην Ελληνική Εθνική ομάδα Χειροσφαίρισης και παιδιά από την πόλη του Λουτρακίου.
 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ε΄-Στ΄- Ελιά και Ελαιόλαδο (ενημερωτική ημερίδα)

 

        Την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012, επισκέφθηκε το σχολείο μας η τεχνολόγος γεωπόνος κ.Χριστίνα Δημογέροντα -κατόπιν προσκλήσεως των εκπαιδευτικών κ.κ.Νικόλαου Γεωργίου, Θεόδωρου Μπαρτζιώτη, Ανδρέα Σκορδάκη, Χριστίνας Αποστολίδη και Ελευθερίας Ρίζου- η οποία εισηγήθηκε και παρουσίασε σε επιμορφωτική ημερίδα των μαθητών και μαθητριών της Πέμπτης (Ε΄) και της Έκτης (Στ΄) τάξης το θέμα: «Ελιά και Ελαιόλαδο».

     Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης και του Πολιτιστικού προγράμματος «Ο Πολιτισμός της Ελιάς», που εκπονείται στο σχολείο μας κατά το Α΄ τρίμηνο από το σύνολο των τάξεων της σχολικής μονάδας. Την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης, είχε ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου κ.Μυλωνόπουλος Κωνσταντίνος.

      Τη γεωπόνο, αρχικά, εκ μέρους όλων καλωσόρισε, παρουσίασε και προλόγισε ο Υποδιευθυντής του σχολείου μας.

 

 

        Η εισήγηση της κ.Δημογέροντα που έγινε με απλό, εύληπτο, προσιτό λόγο για τους μαθητές /τριες, μα ταυτόχρονα και επιστημονικό, επικεντρώθηκε στους εξής άξονες:

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟΥ (ΚΛΑΔΕΜΑ-ΛΙΠΑΝΣΗ -ΠΟΤΙΣΜΑ)
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.



     Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, οι παρευρισκόμενοι/ες στην εκδήλωση, παρακολούθησαν με αξιοσημείωτη προσοχή τη νεαρή επιστήμονα, που πραγματικά κατάφερε να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον το μαθητικού ακροατηρίου για περισσότερο από μία ώρα, και να κερδίσει στο τέλος ένα πολύ δυνατό και ενθουσιώδες χειροκρότημα από όλους.    

      Ακολούθησε διάλογος, εκφράστηκαν απορίες και διατυπώθηκαν ερωτήσεις από τους μαθητές/τριες, στις οποίες απάντησε πολύ υπομονετικά η εισηγήτρια.

 

 

     Τέλος, το λόγο πήρε ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ.Νικόλαος Γεωργίου, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε την κυρία Δημογέροντα για την τόσο εμπεριστατωμένη, εποικοδομητική και επωφελή για τους μαθητές/τριες του σχολείου μας επιμόρφωση και της πρόσφερε ως ευχαριστήριο αναμνηστικό αντίδωρο, ένα έργο ζωγραφικής φιλοτεχνημένο στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Στ΄2 Τμήματος με θέμα την ελιά.

 

 

     Οι μαθητές ενθουσιασμένοι με την επίσκεψη της γεωπόνου στο σχολείο, της ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί της στο τέλος της εκδήλωσης, και εκείνη φυσικά δεν τους αρνήθηκε, αλλά χάρηκε μαζί τους, όπως μας δήλωσε, όμορφες ζεστές στιγμές σχολικής ζωής.

 

 


 
     Πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε την εισήγηση της γεωπόνου, την οποία μας παραχώρησε ευγενικά για δημοσίευση από την ιστοσελίδα του σχολείου μας. Την ίδια εισήγηση θα μπορείτε να βρείτε και στην ειδική θεματική ενότητα του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ο Πολιτισμός της Ελιάς» στην κατηγορία «Δραστηριότητες» και στη θεματική ενότητα «Ιστορία - Πολιτισμός».

 

      Η παρουσίαση εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας σαν ένα έγγραφο Google. Αν πατήσετε στην εικόνα θα μεταβείτε σε ένα νέο παράθυρο όπου θα εμφανιστεί η παρουσίαση. Επειδή οι διαφάνειες μεταφορτώνονται αυτόματα, θα πρέπει να αναμείνετε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για να μπορείτε να πλοηγηθείτε απευθείας σε αυτές με τα βέλη που υπάρχουν κάτω αριστερά.

       Επιπλέον πατώντας στο σύμβολο με το γρανάζι μπορείτε να επιλέξετε την εκτύπωση ή την αποθήκευση της παρουσίασης στον υπολογιστή σας, επιλέγοντας εσείς οι ίδιοι τη μορφή του αρχείου (π.χ. ως αρχείο παρουσίασης pptx, ή ως αρχείο pdf για ανάγνωση με το Acrobat Reader ).

 

 

             

 

 

 

 

Σχεδίαση - Κατασκευή: Κ.Μυλωνόπουλος (ΠΕ-19)

© 2012-2013